AD

Βabushka | Ξετυλίγοντας το μυστήριο της γυναίκας που ήταν μάρτυρας της δολοφονίας του JFK

Καθώς ο John F. Kennedy πυροβολήθηκε στο Ντάλας, μια γυναίκα που φορούσε μαντίλα κοίταζε από το γρασίδι. Μέχρι σήμερα, η ταυτότητα της «Κυρίας Babushka» παραμένει μυστήριο — και η πηγή δεκάδων θεωριών συνωμοσίας.

Οι στιγμές μετά τη δολοφονία του προέδρου John F. Kennedy ήταν σκέτο χάος. Οι άνθρωποι έπεσαν στο έδαφος, καλύπτοντας τα κεφάλια τους, ενώ άλλοι τράπηκαν σε φυγή από το σημείο, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Στη συνέχεια, η αστυνομία αναζήτησε μάρτυρες που θα μπορούσαν να απαθανατίσουν την επίθεση στην κάμερα ή που είχαν δει από πού προήλθε το μοιραίο πυροβολισμό.

Η έρευνά τους αποκάλυψε ότι σχεδόν κανείς δεν είχε δει τι ακριβώς είχε συμβεί, και αν χρησιμοποιούσαν κάμερες, στράφηκαν προς τον πρόεδρο. Ωστόσο, η αστυνομία συνέλεξε όλα τα πλάνα της δολοφονίας, ελπίζοντας σε στοιχεία.

Μετά, βρήκαν ένα στοιχείο. Σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες, το πρόσωπό της κρυμμένο από μια μαντίλα ή μια κάμερα ή τα χέρια της ήταν μια γυναίκα. Φαινόταν να έχει κάμερα και φαινόταν να έχει απαθανατίσει τη δολοφονία σε ταινία. Αμέσως η αστυνομία έβγαλε ένα δελτίο ζητώντας πληροφορίες για τη γυναίκα που, λόγω της μαντίλας της, είχε ονομαστεί η «Κυρία Μπαμπούσκα».

Ποια είναι η κυρία Babushka;

Η κυρία Babushka, στο άκρο δεξιά με μια μαύρη καμπαρντίνα, παρακολουθεί μετά την πρώτη βολή.

Τις δεκαετίες μετά τη δολοφονία, το FBI δεν έχει ακόμη καταλάβει ποια είναι η κυρία Babushka με βεβαιότητα. Με τα χρόνια, αρκετοί άνθρωποι εμφανίστηκαν ισχυριζόμενοι ότι ήταν η μυστηριώδης γυναίκα, αλλά σε κάθε περίσταση, απολύθηκαν λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Μια ύποπτη για την κυρία Babushka, ωστόσο, ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων, ίσως επειδή η ιστορία της ήταν τόσο περίεργη.

Το 1970, μια γυναίκα με το όνομα Beverly Oliver βρισκόταν σε μια συνάντηση αναβίωσης εκκλησίας στο Τέξας, όταν αποκάλυψε σε έναν ερευνητή συνωμοσίας που ονομαζόταν Gary Show ότι ήταν η κυρία Babushka. Ισχυρίστηκε ότι είχε μαγνητοσκοπήσει ολόκληρη τη δολοφονία σε μια κάμερα ταινίας Super 8 Yashica, αλλά πριν προλάβει να αναπτύξει την ταινία, δύο πράκτορες του FBI την είχαν κατασχέσει.

Παραδέχτηκε ότι δεν είδε ποτέ τα διαπιστευτήριά τους, αλλά ότι είχαν ισχυριστεί ότι ήταν πράκτορες. Της είπαν ότι θα επέστρεφαν την ταινία εντός 10 ημερών, αλλά δεν έλαβε ποτέ καμία επιβεβαίωση, ούτε είδε ποτέ ξανά το βίντεο. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι δεν ακολούθησε ποτέ τον εαυτό της, από φόβο μήπως συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας.

Καθώς η ιστορία της ενημερώθηκε από τα τοπικά ειδησεογραφικά συνεργεία και τους δημιουργούς ταινιών ντοκιμαντέρ, η ιστορία της διανθίστηκε. Υποστήριξε μάλιστα, γελοία, ότι γνώριζε Jack Ruby και ότι της είχε συστήσει τον δολοφόνο του JFK, Lee Harvey Oswald. Ο Ruby, φυσικά, είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Osvald ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Αν και δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι γνωρίζονταν, ο Oliver έμεινε στην ιστορία της.

Όσο ζωηρά και αν διαφημίζει την ιστορία της, όσοι εναντιώθηκαν το έκαναν με τόσο σθένος. Οι αμφίβολοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι η κάμερα που ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε, η Yashica Super 8, δεν είχε καν παραχθεί μέχρι το 1969, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία. Αντιμέτωπη με αυτό το γεγονός, το απέρριψε, επιμένοντας ότι ήταν ένα «πειραματικό» μοντέλο που είχε πριν γίνει ευρέως διαθέσιμο και ότι δεν είχε καν όνομα εκείνη την εποχή.

Άλλοι αμφίβολοι επεσήμαναν το γεγονός ότι το 1963 η Beverly Oliver ήταν μια ψηλή, αδύνατη 17χρονη και όχι μια κοντή μεγαλύτερη γυναίκα, όπως υποδηλώνει η εικόνα της κυρίας Babushka στα βίντεο.

Οι θεωρίες συνωμοσίας επιμένουν σήμερα

Είτε η ιστορία του Beverly Oliver ήταν αληθινή είτε όχι, τράβηξε αμέσως την προσοχή των θεωρητικών συνωμοσίας.

Καθώς οι άνθρωποι σκύβουν στο έδαφος μετά την εκτόξευση των πυροβολισμών, η κυρία Babushka στέκεται και κοιτάζει.

Η ίδια η δολοφονία βρισκόταν ήδη υπό έλεγχο και η παρουσία μιας μυστηριώδους γυναίκας με κάμερα απλώς προσέφερε τις άγριες ιδέες που ήδη κυκλοφορούσαν. Προσθέστε το γεγονός ότι o Oliver είχε διεκδικήσει την παρέμβαση του FBI, και η ιστορία της ήταν ένα όνειρο των θεωρητικών.

Οι πιο συνηθισμένες θεωρίες ήταν ότι η Babushka Lady ήταν Ρωσίδα κατάσκοπος ή ότι ήταν βρώμικο κυβερνητικό στέλεχος. Κάποιοι υπέθεσαν ότι ήταν μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας ή ότι η κάμερα που κρατούσε ήταν στην πραγματικότητα όπλο. Δεδομένου ότι ο Όλιβερ είχε φαινομενικά βγει από το πουθενά και δεν ταίριαζε στην περιγραφή της κυρίας στις φωτογραφίες, οι θεωρητικοί άρχισαν αμέσως να υποψιάζονται ότι είχε ένα απαίσιο υπόβαθρο.

Η αναφορά της στους πράκτορες του FBI που πήραν την κάμερά της έριξε λάδι στη φωτιά, και σύντομα οι θεωρητικοί χρησιμοποιούσαν τους ισχυρισμούς της για να κλάψουν για τη συγκάλυψη της κυβέρνησης. Για άλλους θεωρητικούς, το γεγονός ότι η κάμερα που ισχυριζόταν ότι χρησιμοποίησε δεν είχε καν φτιαχτεί ακόμη προσφέρεται για τη θεωρία του όπλου της κάμερας, αν και σύντομα έπεσε στο περιθώριο.

Σήμερα, εκτός από τον Beverly Oliver, κανένας άλλος οδηγός για την αληθινή ταυτότητα της Κυρίας Babushka δεν έχει ανακαλυφθεί ποτέ.

Ίσως η ιστορία του Oliver να είναι αληθινή, και το υλικό τραβήχτηκε πραγματικά από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι πράκτορες του FBI. Αλλά αν ναι, πού βρίσκονται τώρα και τι απέγιναν τα πλάνα; Ή ίσως η αληθινή κυρία Babushka είναι ακόμα εκεί έξω, κρυμμένη και κρατημένη από το μικρό κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >