AD

H συγκλονιστική ιστορία της «Πορφυρής Καρδιάς» που δημιούργησε ο George Washington

Στις 7 Αυγούστου 1782, στο Νιούμπουργκ της Νέας Υόρκης, ο στρατηγός George Washington ο αρχηγός του Ηπειρωτικού Στρατού, δημιουργεί το «Σήμα για τη Στρατιωτική Αξία».

 

 

Τι είναι η ‘Πορφυρή Καρδιά’ που δημιούργησε ο George Washington;

Στις 7 Αυγούστου 1782, στο Νιούμπουργκ της Νέας Υόρκης, ο στρατηγός George Washington ο αρχηγός του Ηπειρωτικού Στρατού, δημιουργεί το «Σήμα για τη Στρατιωτική Αξία».

Αποτελείται από ένα μωβ, σε σχήμα καρδιάς κομμάτι μεταξιού, με ένα στενό δέσιμο από ασήμι, με τη λέξη Merit ραμμένη στην πρόσθια όψη σε ασήμι.

Το σήμα επρόκειτο να παρουσιαστεί στους στρατιώτες για «οποιαδήποτε ξεχωριστή αξιόλογη ενέργεια» και επέτρεπε στον χρήστη του να περάσει τους φρουρούς χωρίς αμφισβήτηση. Το όνομα και το σύνταγμα του τιμώμενου επρόκειτο επίσης να εγγραφούν σε ένα «Βιβλίο Αξίας».

Το “Purple Heart” της Washington απονεμήθηκε μόνο σε τρεις γνωστούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης: τον Elijah Churchill, τον William Brown και τον Daniel Bissell, Jr. Το “Book of Merit” χάθηκε και το παράσημο ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό μέχρι το 1927, όταν ο στρατηγός Charles P. O αρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ, έστειλε ένα ανεπιτυχές προσχέδιο νόμου στο Κογκρέσο για να «αναβιώσει το Σήμα Στρατιωτικής Αξίας».

Το 1931, ο διάδοχος της Summerall, ο στρατηγός Douglas Mac Arthur, ανέλαβε την υπόθεση, ελπίζοντας να αποκαταστήσει το μετάλλιο εγκαίρως για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του George Washington. Στις 22 Φεβρουαρίου 1932, τα 200ά γενέθλια του Ουάσιγκτον, το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη δημιουργία του «Order of the Purple Heart».

Εκτός από τις πτυχές του αρχικού σχεδίου της Ουάσιγκτον, το νέο Purple Heart παρουσιάζει επίσης μια προτομή του Ουάσιγκτον και το οικόσημό του. Το παράσημο της Πορφυρής Καρδιάς, το παλαιότερο αμερικανικό στρατιωτικό παράσημο για στρατιωτική αξία, απονέμεται σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε δράση εναντίον ενός εχθρού. Απονέμεται επίσης σε στρατιώτες που έχουν υποστεί κακομεταχείριση ως αιχμάλωτοι πολέμου.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >