AD

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως αβοκάντο κάθε μέρα

… και όλα τα πρακτικά που θα κάνουν εύκολο το να το βάλεις στη διατροφή σου τώρα

 

Το αβοκάντο είναι μια μαγική τροφή που όλοι, και ειδικά οι γυναίκες, χρειάζεται να το έχουμε στη διατροφή μας. Ναι, έχει αρκετές θερμίδες αλλά ποιος είπε ότι οι θερμίδες του αβοκάντο είναι αυτές που τρελαίνουν το σύστημα μας;

Τα ελληνικά αβοκάντο και ειδικά τα αβοκάντο της Κρήτης είναι πραγματικά αξεπέραστα σε ποιότητα και γεύση. Καταρχάς, και μόνο που είναι ελληνικά, με την έννοια της εντοπιότητας, καλό είναι να τα προτιμάμε. Όμως δεν υπάρχουν όλες τις εποχές του χρόνου.

Παρόλα αυτά στα σούπερ μάρκετς θα βρεις εισαγόμενα αβοκάντο κάθε εποχή. Κυρίως θα τα βρεις άγουρα. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να ωριμάσουν γρήγορα. Κανένα κόλπο που να δοκίμασα δεν έπιασε.
Ο μόνος τρόπος είναι να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσουν.

Πολλές φορές θα βρεις και ώριμα αβοκάντο στη διπλάσια τιμή των άγουρων.
Αξίζει το κόστος να πάρεις ένα ώριμο, ώστε να το έχεις στη διάθεση σου όσο θα ωριμάζουν τα άγουρα.

Μην το δοκιμάσεις άγουρο! Δεν θα πάθεις κάτι αλλά αυτό που θα φας δεν θα σου αρέσει καθόλου και είναι κρίμα να το απορρίψεις τόσο γρήγορα.

Το αβοκάντο είναι βασική τροφή στην Κeto και στην Ιπποκράτειο διατροφή.

Οι διαιτολόγοι το συστήνουν με μέτρο καθώς έχει αρκετές θερμίδες όμως και να φας λίγο παραπάνω καθημερινά δεν πρόκειται να σε παχύνει.

Να θυμάσαι ότι το λίπος σαν του αβοκάντο παρασύρει το λίπος που θέλεις να φύγει από τα λιποκύτταρα σου όταν κάνεις διατροφή.
Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να μην ακολουθείς διατροφές με χαμηλά λιπαρά. Θα ταλαιπωρηθεί ο οργανισμός σου χωρίς σημαντικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Το αβοκάντο είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό κορεσμού. Γεγονός που σημαίνει ότι μετά από ένα σνακ ή σαλάτα με αβοκάντο θα αργήσεις να ξαναπεινάσεις.

Είναι ένα θαυμάσιο τρόφιμο που χρειάζεται να το βάλεις στη διατροφή σου όταν έχεις ορμονικές διαταραχές ή όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση. Βοηθάει αποτελεσματικά και άμεσα τις ορμόνες να ισορροπήσουν.

Μπορείς να το βάλεις στις σαλάτες σου, να το βάλεις -όπως στη φωτογραφία- πάνω σε μια φέτα ψωμί εσσαίων και να ξαπαπεινάσεις,… μεθαύριο, να φτιάξεις γκουακαμόλε ή και μους αβοκάντο με κακάο.
Η ουδέτερη γεύση του σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις σε γλυκιές ή αλμυρές συνταγές.
Ο αγαπημένος μου τρόπος είναι σκέτο με λίγο λεμόνι και λίγους ξηρούς καρπούς ή σε ένα energy healthy bowl!

Μπορείς να φυλάξεις τα αβοκάντο στο ψυγείο όταν ωριμάσουν. Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να μείνουν εκτός ψυγείου, όμως στο σπίτι μου βάζω τα ώριμα αβοκάντο στο ψυγείο και διατηρούνται μια χαρά.

Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο σου μπορείς να βάλεις λίγο λεμόνι εκεί που δεν έχει φλούδα.

Όταν έχεις ένα ώριμο αβοκάντο μπορείς πολύ εύκολα να το καθαρίσεις. Η φλούδα θα βγει σχεδόν από μόνη της.

Θυμήσου να μην πετάξεις το κουκούτσι προτού να καταναλώσεις όλο το αβοκάντο. Το κουκούτσι είναι που θα κρατήσει το υπόλοιπο αβοκάντο σου φρέσκο και λαχταριστό.

Το αβοκάντο βοηθάει στην καθαρή αναπνοή καθώς καταπολεμά τα βακτήρια που βρίσκονται στο στομάχι χτυπώντας τα αίτια της δυσάρεστης αναπνοής από την πηγή τους.

Τα Ω3 που περιέχει μαζί με τις βιταμίνες C, Ε και Κ αλλά και το ποτάσιο βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στο να αναπνεύσει το συκκώτι, στο να ρυθμίζονται από τα νεφρά τα υγρά του σώματος, να πέφτουν τριγλυκερίδια, πίεση και χοληστερόλη.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη κάθε εκφυλιστικής νόσου.

Βοηθάει στην απώλεια κιλών καθώς έχει τόνους από φυτικές ίνες.

Και τελικά θα δεις και το δέρμα σου να λάμπει. Δεν είναι τυχαίο που το δέρμα αναζητάει πλούσιες τροφές όπως το αβοκάντο και μαραζώνει με οτιδήποτε όξινο και επεξεργασμένο.
Μια μάσκα προσώπου από αβοκάντο θα ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα και θα θρέψει το ταλαιπωρημένο.

από την AvocadoLover Καίτη Φαρμάκη

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >