AD

Με αυτό τον τρόπο θα διώξετε οριστικά τα μυρμήγκια από το σπίτι!

Όλοι μας έχουμε αυτό το υλικό!

Τα μυρμήγκια είναι από τα πιο “ακίνδυνα” έντομα που κυκλοφορούν και μπορούν να μπουν στο σπίτι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να τα φιλοξενούμε στο χώρο μας και να τα αφήνουμε να ζουν με το φαγητό της κουζίνας μας. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε κάθε λόγο να μη θέλουμε κανένα έντομο στο χώρο μας. Αυτός είναι και ο λόγος που στρεφόμαστε όλο και περισσότερο προς φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες, αλλά αναζητούμε και φυσικές λύσεις στην απώθηση εντόμων. Έτσι, όταν αναρωτιέσαι: “ πώς να διώξω τα μυρμήγκια από το σπίτι; “, πιθανώς ήδη γνωρίζεις κάποιες λύσεις.

Υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα μυρμήγκια:

1. Ταλκ

Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί, αλλά το ταλκ (η γνωστή μωρουδιακή σκόνη) απωθεί τα μυρμήγκια, τα οποία δεν περπατάνε πάνω σε αυτή. Βάλτε ταλκ σε πόρτες και παράθυρα για να δημιουργήσετε “ασπίδες” στο σπίτι.

μυρμήγκια

2. Λευκό ξύδι

Αναμείξτε το με νερό και κάντε ένα πέρασμα με πανί σε όλους τους πάγκους και τα πατώματα. Εκτός από τα μυρμήγκια, απωθεί και τις μυρωδιές! Επίσης, αν έχετε εντοπίσει την φωλιά των μυρμηγκιών, μπορείτε να ρίξετε μπόλικο λευκό ξύδι με νερό σε αυτήν για να την διαλύσετε οριστικά.

μυρμήγκια

 

 

3. Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη

Η ζάχαρη άχνη είναι το δόλωμα και η μαγειρική σόδα είναι το αγκίστρι. Τα μικρά έντομα έλκονται από την ζάχαρη, αλλά μαζί με αυτήν τρώνε και τη μαγειρική σόδα. Όταν συμβαίνει αυτό, η σόδα αντιδράει στο στομάχι τους με μια όξινη ουσία που έχουν για να προστατεύονται και τα σκοτώνει.

μυρμήγκια

4. Κανέλα

Με μια μπατονέτα σχηματίστε μια γραμμή με σκόνη κανέλας γύρω από όλες τις εισόδους των μυρμηγκιών στο σπίτι.

μυρμήγκια

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ξεκινά η «πορτοκαλί» επέλαση – Αφρικανική σκόνη σκεπάζει ολόκληρη τη χώρα και φέρνει υψηλές θερμοκρασίες

Αφόρητη αναμένεται από σήμερα (16.05.2024) η κατάσταση στη χώρα μας, καθώς έρχονται αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες που θα δημιουργήσουν έναν αποπνικτικό συνδυασμό στην ατμόσφαιρα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Το αγόρι με την πίπα | Ο ιδιαίτερος πίνακας του Picasso με την αντίθεση αρρενωπού-θηλυκού στοιχείου

Πολλοί κριτικοί τέχνης έχουν δηλώσει ότι η υψηλή τιμή πώλησης του έργου έχει να κάνει πολύ περισσότερο με το όνομα του καλλιτέχνη παρά με την αξία ή την ιστορική σημασία του πίνακα.Στις 5 Μαΐου 2004 ο πίνακας πωλήθηκε για 104.168.000 δολάρια ΗΠΑ στη δημοπρασία του Sotheby`s στη Νέα Υόρκη.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >