AD

Danny Casolaro | Ο μυστηριώδης θάνατος του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε φτάνοντας κοντά στην αλήθεια

Ο Danny Casolaro ερευνούσε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας που αφορούσαν τα πάντα, από την εκλογή του Ronald Reagan μέχρι την υπόθεση Iran-Contra όταν βρέθηκε νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες στις 10 Αυγούστου 1991.

 

Ο Danny Casolaro ερευνούσε μια σκιώδη συνωμοσία την οποία ανέφερε ως το «The Octopus» όταν αυτοκτόνησε το 1991.

Στις 10 Αυγούστου 1991, ο δημοσιογράφος Joseph «Danny» Casolaro βρέθηκε νεκρός σε μια μπανιέρα στο ξενοδοχείο Sheraton στο Martinsburg, West Βιργινία. Για εβδομάδες, ο Casolaro ακολουθούσε τα βασικά στοιχεία μιας ιστορίας που ονόμασε “The Octopus”.

Πριν από το θάνατό του, ο είπε στην οικογένειά του ότι τον παρενοχλούσαν και τον απειλούσαν. Ο θάνατός του κρίθηκε ως αυτοκτονία, αλλά η οικογένειά του εξακολουθεί να πιστεύει ότι ήταν θύμα του ίδιου δικτύου που προσπαθούσε να αποκαλύψει.

Ποιος ήταν ο Casolaro; 

Ο Joseph Daniel Casolaro γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1947 στο ΜακΛιν της Βιρτζίνια. Ο Casolaro είχε τυπική ανατροφή και ήταν καλός μαθητής, και τελικά εγγράφηκε στο κολέγιο Providence.

Δεν είχε σκοπό να γίνει δημοσιογράφος. Μάλιστα, το θεωρούσε ένα από τα πολλά χόμπι μαζί με την πυγμαχία, την ποίηση και την εκτροφή αλόγων. Η είσοδός του στη δημοσιογραφία περιελάμβανε δουλειά για τα τρέχοντα γεγονότα της εποχής, συμπεριλαμβανομένου του Ψυχρού Πολέμου και της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας, αλλά πολλά από αυτά παρέμειναν αδημοσίευτα.

Παντρεύτηκε την πρώην μις Βιρτζίνια Terrill Pace και το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο αμέσως μετά. Η δημοσιογραφία του Casolaro δεν τα έβγαζε δεν του επέτρεπε νασ τα βγάζει πέρα οικονομικά ​​και όταν το ζευγάρι χώρισε μετά από μια δεκαετία μαζί, του ανατέθηκε η πλήρης επιμέλεια.

Αφήνοντας στην άκρη τις δημιουργικές του αναζητήσεις, ο Casolaro αγόρασε αρκετές εκδόσεις που εξυπηρετούσαν τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Στις αρχές της δεκαετίας του `90, τα πούλησε και επέστρεψε στη δημοσιογραφία του αφού ενδιαφερόταν για μια πρώιμη εταιρεία πληροφορικής που ονομαζόταν Inslaw, για την οποία άκουγε ψίθυρους από τους συναδέλφους του.

 Danny Casolaro και ‘The Octopus`

Ronald Reagan And Advisors

Ο Danny Casolaro πίστευε ότι είχε βρει μια σύνδεση μεταξύ των δολοφονικών δραστηριοτήτων του συνδικάτου “Octopus” και της εκλογής του Ronald Reagan.

Η υπόθεση Inslaw εισήγαγε τον Casolaro σε έναν κρυφό κόσμο στη γεωπολιτική σκηνή. Άρχισε μια βαθιά κατάδυση σε πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της εταιρείας, της κατάστασης ομηρίας στο Ιράν που συνδέεται με την εκλογή του Ronald Reagan, του Iran-Contra και της κατάρρευσης της Bank of Credit and Commerce International.

Ο Casolaro απορροφήθηκε, με την έρευνά του σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης και τη σύνδεση μεταξύ όλων αυτών των γεγονότων. Τα χαρτιά που βρέθηκαν μετά τον θάνατό του περιελάμβαναν κάθε πληροφορία που μπορούσε να βρει στα χέρια του, όπως αποκόμματα παλιών εφημερίδων, ονόματα υπαλλήλων της CIA, ακόμη και εμπόρων όπλων.

Ο συγγραφέας Richard Frickers είπε στο Wired ότι ο Casolaro είχε πέσει σε «ένα Τρίγωνο των Βερμούδων από τρομοκράτες, όπλα, ναρκωτικά και οργανωμένο έγκλημα». Άλλοι συμφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι τα αρχεία έδειχναν ότι ο Casolaro πιθανότατα είχε βρεθεί αντιμ`έτωπος με κάτι μεγαλύτερο από τις δυνατότητες του.

Συναντήθηκε με μια πηγή που τον ανέφερε ως τον «Άνθρωπος του κινδύνου» που συνέδεσε τα σκιερά, ανόμοια νήματα για τον Casolaro και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβαινε στην περιοχή 51 στη Νεβάδα. Και σύντομα, ο Casolaro άρχισε να παρατηρεί ένα μοτίβο ανώνυμης παρενόχλησης που τον έκανε να πιστέψει ότι ήταν στο σωστό δρόμο.

Danny Casolaro

Οι τελευταίες μέρες

Πέντε ημέρες πριν βρεθεί το σώμα του, ο Danny Casolaro είπε σε έναν συνεργάτη του ότι του ζητήθηκε να γράψει ένα άρθρο για το Time σχετικά με την έρευνά του, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ψευδές. Είπε επίσης στους φίλους και την οικογένειά του ότι δεχόταν παρενοχλητικά και απειλητικά τηλεφωνήματα όλη τη νύχτα, διαταράσσοντας τον ύπνο του.

Ο Casolaro είχε επίσης μια συνάντηση με έναν φίλο του για την οικονομική του κατάσταση, φαινομενικά επιδεινωμένη αφού δεν είχε λάβει ακόμη μια συμφωνία βιβλίου για τη δουλειά του, την οποία σχεδίαζε να ονομάσει από το συνδικάτο που ερευνούσε: The Octopus.

Την επόμενη μέρα, ο Casolaro είπε στην οικονόμο του ότι θα πήγαινε για επαγγελματικό ταξίδι στο κοντινό Martinsburg, στη Δυτική Βιρτζίνια, και θα έλειπε για αρκετές ημέρες. Έβαλε μια στοίβα χαρτιά στον χαρτοφύλακά του και έφυγε βιαστικά.

Η οικονόμος του είπε αργότερα στην αστυνομία ότι θα συναντούσε μια πηγή που μπορεί να μπορέσει να ανοίξει την υπόθεσή του, έγραψε ο David Corn στο The Nation. Απάντησε επίσης σε πολλά παρενοχλητικά τηλεφωνήματα μετά την αποχώρησή του, ένα από τα οποία ήταν ένας τηλεφωνητής που απείλησε ότι ο Casolaro θα «ταΐζε τους καρχαρίες».

Η τοποθεσία του Casolaro για τις επόμενες δύο ημέρες δεν μπορούσε να εντοπιστεί πέρα ​​από μερικές αναφορές από μάρτυρες που είπαν ότι είχαν μοιραστεί ένα γρήγορο γεύμα ή συναντήθηκαν για λίγο στο Sheraton. Από όλες τις απόψεις, ωστόσο, ο Casolaro δεν φαινόταν αυτοκτονικός. Αφού είπε στον γείτονά του ότι πίστευε ότι η πηγή που ταξίδεψε για να δει τον είχε ανατινάξει, ο Casolaro πήγε για καφέ – και αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάποιος τον είδε ζωντανό.

Το τέλος

Danny Casolaro Newspaper Article

Ένα αρθρο στους Los Angeles Times τόνισε τις ανησυχίες της οικογένειας του Danny Casolaro για τον μυστηριώδη θάνατό του.

Η οικονόμος του ξενοδοχείου Sheraton ανακάλυψε το σώμα του Danny Casolaro στην μπανιέρα, με τους καρπούς του να έχουν κοπεί 12 φορές. Το προσωπικό κάλεσε το 911, αλλά ο Casolaro ήταν ήδη νεκρός. Η αστυνομία βρήκε ένα δοχείο μπύρας, σακούλες σκουπιδιών και ένα μόνο ξυράφι στο σημείο, αλλά δεν έγινε τίποτα για να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία να πέσει στην αποχέτευση της μπανιέρας.

Το υπόλοιπο δωμάτιο δεν έδειχνε σημάδια αγώνα, αλλά ένα μήνυμα, φαινομενικά γραμμένο από τον Casolaro, βρέθηκε σε ένα σημειωματάριο στο τραπέζι. Με βάση το σημείωμα και την έλλειψη άλλων αποδεικτικών στοιχείων, ο θάνατός του κρίθηκε επίσημα ως αυτοκτονία.

Ο θάνατός του συνέχισε να είναι μυστήριο. Ο Τύπος είχε άρθρα με θεωρίες συνωμοσίας που απλώς πρόσθεσαν τη σύγχυση του τι συνέβη στον δημοσιογράφο.

Οι έρευνες για την υπόθεση διαπίστωσαν αργότερα ότι το FBI είχε ζητήσει περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένοι με την απόφαση αυτοκτονίας και ορισμένα από τα έγγραφα αποκρύπτονταν από το κοινό χωρίς εξήγηση.

Επειδή δεν υπήρχε σαφήνεια από καμία έρευνα, η οικογένεια του Casolaro εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν θα μπορούσε να επρόκειτο για θάνατο από αυτοκτονία. Ο Casolaro δεν έδειξε σημάδια ότι ήθελε να πράξει κάτι τέτοιο.

Η οικογένειά του υποστήριξε ότι τα έγγραφα που έλειπαν και η έλλειψη συνέχειας με τις παρενοχλητικές κλήσεις ήταν αρκετά για να συνεχιστεί η έρευνα για το τι συνέβη σε εκείνον. Η ίντριγκα συνεχίστηκε και στην ψηφιακή εποχή, καθώς πολλοί ιστότοποι και δημοσιογράφοι συνεχίζουν να γοητεύονται από τις συνωμοσίες του Danny Casolaro και του «The Octopus» που μπορεί να τον οδήγησαν στον θάνατό του.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >