AD

Νορβηγία | Τρομακτικές εικόνες από κατάρρευση φράγματος

 

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Νορβηγία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

«Ζούμε μια κρίση εθνικών διαστάσεων», δήλωσε ο Αούντ Χόβε, επικεφαλής της επαρχίας Ινλάνταν, στο νότιο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας, από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, προβλήματα στις μετακινήσεις παρουσιάστηκαν σε 115 δρόμους.

 

Storm Hans: moment mobile home dragged away by floodwater in Norway

 

«Χρειαζόμαστε βοήθεια από το σύνολο της κοινωνίας. Σήμερα είναι που θα τα καταφέρουμε ή θα αποτύχουμε», είπε.

«Δεν έχουμε δει ποτέ τόσο υψηλά επίπεδα υδάτων σε πολλά ποτάμια. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η υπερχείλιση μεγάλων ποταμών θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Έρικ Χόλμκβιστ, στέλεχος της Υπηρεσίας Ενέργειας και Υδάτων στην εφημερίδα VG.

Επτά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων, ανέφερε η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους (…) και τεράστιες υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε μεγάλο μέρος της χώρας», προειδοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας, Έμιλι Ενγκερ Μελ.

Floods cause havoc in Norway
Από την κακοκαιρία πλημμύρισε ο υδροηλεκτρικός σταθμός Μπρασκσρείντφος, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γκλόμα, του μεγαλύτερου στη χώρα.

Ο νορβηγικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας Hafslund ανέφερε ότι λόγω βλάβης του δικτύου, οι γεννήτριες του φράγματος, το οποίο έσπασε μερικώς, σταμάτησαν να λειτουργούν σήμερα τα ξημερώματα.

Δείτε βίντεο με το φράγμα:

Dam in Norway partially bursts after days of heavy rain, flooding and evacuations

Από τις βροχές πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Hafslund.

Λόγω της καταιγίδας «Χανς», η Νορβηγία και η Σουηδία βρίσκονται αντιμέτωπες με έντονες βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις.

norway-1
norway-2
norway-3
norway-4

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >