AD

 Το νόημα της ζωής μέσα σε 5 φράσεις

Σπουδαίες συμβουλές από έναν άνθρωπο που βρήκε τη γαλήνη στην ψυχή του & συνειδητοποίησε τι είναι ευτυχία.

 

” Όταν επιθυμείς κάτι πάρα πολύ, τότε ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το επιτύχεις”, είναι τα πολυσυζητημένα λόγια του Paulo Coelho στον Αλχημιστή.

Μπορεί να έχεις “κουραστεί” να ακούς πως μπορείς να επιτύχεις τα όνειρά σου, αρκεί να φανταστείς πως βρίσκεσαι μέσα σε αυτά, ωστόσο, εδώ κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια.

Ποιά; Το να μην παραιτείσαι από τις επιθυμίες σου σημαίνει πως νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Δεν τον “βάζεις” στην άκρη. Με το να νιώθεις ότι αξίζεις, αντλείς δύναμη από την ίδια σου την πίστη. Άρα, ό,τι και να συμβεί, μπορούμε να ανταπεξέλθεις.

`Ισως αναρωτιέσαι γιατί γράφω τα παραπάνω και πού θέλω να καταλήξω. Νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη εισαγωγή για να αναφερθώ σε μια γυναίκα που “διψούσε” για τη ζωή, από τη στιγμή που γεννήθηκε.

Την Bronnie Ware . Όταν ήταν μικρή, ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας καθώς είχε αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τη ζωή. Η επαγγελματική της ζωή ήταν απόλυτα ανάστατη… Από καλλιεργητής λαχανικών στη Μέση Ανατολή, μπαργούμαν σε τροπικά νησιά…διευθύντρια τράπεζας.

Σε αντίθεση με πολλούς, η Bronnie δε φοβήθηκε ποτέ τις αλλαγές, βρήκε τη γαλήνη στην ψυχή της μέσα από τη φιλοσοφία.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Τον τελευταίο σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν φύγουν από τη ζωή. Σύμφωνα με τη διήγησή της, μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.

Η Bronnie πιστεύει ακράδαντα ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Μπορεί αρνητικά, άσχημα συναισθήματα να κυριεύουν το περισσότερο κόσμο, ωστόσο, κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη και την ισορροπία μέσα του,  λίγο πριν φύγει από τη ζωή..

Η Βronnie συνομίλησε μαζί τους και κατέληξε σε πέντε  κύρια πράγματα για τα οποία λυπόντουσαν…

1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν

2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά

3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου

4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου

5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος

Μπορεί να αναρωτιέσαι  τί γίνεται αν όσο και να προσπαθήσεις, δεν καταφέρνεις να δεις το σενάριο της ζωής σου να “παίζεται” μπροστά σου όπως ακριβώς το οραματίστηκες. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως ακόμα και αν δεν καταφέρεις ότι φαντάστηκες, θα έχεις επιτύχει από τα πρώτα κιόλας στάδια της νοερής αυτής απεικόνισης, να αποβάλλεις το στρες και να έχεις κερδίσει μικρές καθημερινές στιγμές ελπίδας και χαράς.  Σκέψου πως και μόνο η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί ένα όνειρό σου, μπορεί να κάνει τη ζωή συναρπαστική. Απόλαυσε τις σταγόνες χαράς που κρύβει κάθε στιγμή πριν φύγει και το μετανιώσεις…

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >