AD

Jane Mansfield | O τραγικός αποκεφαλισμός ενός sex symbol

Άραγε το τέλος της Marilyn Monroe προμήνυε και το τέλος της Mansfield;


Τι συνέβη στο θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα του 1967, ποια η φρικτή αλήθεια πίσω από αυτό και η αλλαγή στον ομοσπονδιακό νόμο. του 1967 ; 

Όπως ακριβώς συνέβη και με την Marilyn Monroe, η Jane Mansfield πέθανε τραγικά νεαρή, αφήνοντας πολλές φήμες πίσω της.

Στις 29 Ιουνίου 1967, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, ένα αυτοκίνητο που μετέφερε την Jane Mansfield και τρία από τα παιδιά της, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Mariska Hargitay, χτύπησε στο πίσω μέρος ενός ημιφορτηγού σε έναν σκοτεινό αυτοκινητόδρομο της Λουιζιάνα. Η πρόσκρουση έκοψε  την οροφή του αυτοκινήτου της Mansfield, σκοτώνοντας ακαριαία τους τρεις ενήλικες στο μπροστινό κάθισμα. Ως εκ θαύματος, τα παιδιά που κοιμόντουσαν στο πίσω κάθισμα επέζησαν.

Το σοκαριστικό ατύχημα οδήγησε γρήγορα σε κουτσομπολιά που αφορούσαν τον αποκεφαλισμό της Mansfield και τις διαβολικές κατάρες που εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πιο φρικιαστική και ακόμη πιο θλιβερή από τις φήμες.

Ποια ήταν η Jane Masfield;

Jayne Mansfield In The Pool

Η Jane Mansfield ξαπλωμένη σε μια φουσκωτή σχεδία σε μια πισίνα που περιβάλλεται από μπουκάλια με σχήμα μπικίνι, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, 1957.

Στη δεκαετία του 1950, η Jane Mansfield πρωταγωνιστεί ως μια σέξι εναλλακτική καρικατούρα της Monroe. Η νεαρή Mansfield, που γεννήθηκε ως Vera Jane Palmer, έφτασε στο Χόλιγουντ σε ηλικία μόλις 21 ετών, ήδη σύζυγος και μητέρα.

H Mansfield πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το  Too Hot to Handle του 1960 και το  The Girl Can`t Help It του1956. Αλλά η ηθοποιός ήταν περισσότερο γνωστή για την προσωπικότητά της εκτός οθόνης, όπου και “πούλησε” τον εαυτό της ως μια πιο άτακτη εκδοχή της Monroe.

Ο δημοσιογράφος του Χόλιγουντ Lawrence J. Quirk ρώτησε κάποτε τη Monroe για την Mansfield. «Το μόνο που κάνει είναι να με μιμείται», παραπονέθηκε η Monroe, «αλλά οι μιμήσεις της είναι προσβολή τόσο για εκείνη όσο και για τον εαυτό μου».

Η Monroe πρόσθεσε: «Ξέρω ότι υποτίθεται ότι είναι κολακευτικό να με μιμούνται, αλλά το κάνει τόσο χυδαία, τόσο χυδαία – θα ήθελα να είχα κάποια νομικά μέσα για να της κάνω μήνυση».

Jayne Mansfield Portrait

Φωτογραφία από την ταινία της Mansfield “Kiss Them for Me”.

Η Jane Mansfield δεν απέφυγε την αντιπαλότητα. Στην πραγματικότητα, καταδίωξε ενεργά τον John F. Kennedy λόγω της σχέσης του με τη Monroe.

Το 1958, η Mansfield παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της Mickey Hargitay, ηθοποιό και bodybuilder. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της Mariska Hargitay, και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες μαζί.

Η Mansfield παντρεύτηκε και χώρισε τρεις φορές και απέκτησε συνολικά πέντε παιδιά.

Η Mansfield δήλωσε κάποτε: «Νομίζω ότι το σεξ είναι υγιές και υπάρχει υπερβολική ενοχή και υποκρισία σε αυτό».

Η ταραχώδης ερωτική της ζωή έδινε συνεχή τροφή στα ταμπλόιντ ξεπερνώντας τα όρια που άλλα αστέρια εκείνη την εποχή δεν θα πλησίαζαν. Ήταν διαβόητη επειδή εξέθετε το στήθος της στους φωτογράφους στο δρόμο και ήταν η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός που βγήκε γυμνή στην οθόνη, αποκαλύπτοντας τα πάντα στην ταινία του 1963 “Promises, Promises”.

Όταν όμως τα νέα για τον ξαφνικό θάνατο της Marilyn Monroe έφτασαν στην Μάνσφιλντ το 1962, η τολμηρή ηθοποιός ανησύχησε λέγοντας: «Ίσως είμαι η επόμενη».

Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα του 1967

Πέντε χρόνια μετά το θάνατο της Monroe, η Jane Mansfield σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Ιουνίου 1967, η Mansfield έφυγε από το Biloxi του Μισισιπή, οδηγώντας προς τη Νέα Ορλεάνη. Η ηθοποιός μόλις είχε εμφανιστεί σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Biloxi και έπρεπε να φτάσει στη Νέα Ορλεάνη για μια τηλεοπτική εμφάνιση που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα.

Στη μεγάλη διαδρομή, η Mansfield κάθισε μπροστά με έναν οδηγό, τον Ronald B. Harrison, και τον φίλο της, Samuel S. Brody. Τρία από τα παιδιά της κοιμήθηκαν στο πίσω κάθισμα.

Mansfield Family

Η Mansfield το 1965 με και τα πέντε παιδιά της. Από αριστερά προς τα δεξιά είναι η Jane Marie Mansfield, 15, ο Zoltan Hargitay, 5, ο Mickey Hargitay Jr., 6, άγνωστος συνοδός νοσοκομείου, η Jane που κρατά το μωρό Anthony και ο τρίτος σύζυγός της Matt Cimber με τη Mariska Hargitay, 1.

Λίγο μετά τις 2 π.μ., ένα  Buick Electra έπεσε στο πίσω μέρος ενός ρυμουλκούμενου φορτηγού, σκοτώνοντας αμέσως όλους όσους βρίσκονταν στο μπροστινό κάθισμα.

Ο θάνατος της Jane Mansfield

Αφού το Buick Electra προσέκρουσε στο φορτηγό, γλίστρησε κάτω από το πίσω μέρος του τρέιλερ, κόβοντας από το πάνω μέρος του αυτοκινήτου.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο για να βρει τα τρία παιδιά της Μάνσφιλντ ζωντανά στο πίσω κάθισμα. Το ατύχημα σκότωσε αμέσως τους τρεις ενήλικες στο μπροστινό κάθισμα και σκότωσε επίσης το σκυλί της Mansfield. Η αστυνομία ανακοίνωσε το θάνατο της ηθοποιού. Jayne Mansfield Death Photos

Jayne Mansfield Death

Οι συνέπειες του τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε το θάνατο της Jane Mansfield.

Καθώς η είδηση ​​του φρικτού δυστυχήματος δημοσιοποιήθηκε, κυκλοφόρησαν φήμες ότι το δυστύχημα αποκεφάλισε την Mansfield.

Οι φωτογραφίες θανάτου της Jane Mansfield που κυκλοφόρησαν μετά το ατύχημα ενίσχυσαν στις φήμες. Η περούκα της είχε πεταχτεί από το αυτοκίνητο, κάτι που σε μερικές φωτογραφίες έμοιαζε σαν να της είχαν κόψει το κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Mansfield υπέστη έναν φρικτό – αν και σχεδόν ακαριαίο – θάνατο. Η έκθεση της αστυνομίας που ελήφθη μετά το ατύχημα αναφέρει ότι «το πάνω μέρος του κεφαλιού αυτής της λευκής γυναίκας κόπηκε».

Το πιστοποιητικό θανάτου της Mansfield επιβεβαιώνει ότι υπέστη συντριβή κρανίου και μερικό διαχωρισμό του κρανίου της, ένας τραυματισμός που μοιάζει περισσότερο να έκοψε το τριχωτό της κεφαλής παρά με ολικό αποκεφαλισμό. Αλλά η ιστορία του αποκεφαλισμού παραμένει συχνά επαναλαμβανόμενη, ακόμη και στην ταινία του 1996 “Crash”.

Μια άλλη φήμη ακολούθησε μετά τον υποτιθέμενο αποκεφαλισμό της Mansfield. Τα κουτσομπολιά είπαν ότι η στάρλετ, η οποία είχε σχέση με τον ιδρυτή της Εκκλησίας του Σατανά, Anton LaVey, σκοτώθηκε από μια κατάρα που έβαλε η LaVey στον φίλο της Brody.

Αυτή η φήμη, φυσικά, δεν έχει τεκμηριωθεί. Αλλά και αυτό παραμένει, εν μέρει χάρη σε ένα ντοκιμαντέρ του 2017 που ονομάζεται “Mansfield 66/67”.

Mariska Hargitay

Portrait Of Jayne Mansfield

Η Mariska Hargitay, η οποία έγινε διάσημη για τον ρόλο της ως Olivia Benson στο Law and Order: SVU, επέζησε από το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκότωσε τη μητέρα της. H Hargitay μπορεί να κοιμόταν το τροχαίο, αλλά της άφησε μια ορατή υπενθύμιση με τη μορφή ουλής στο κεφάλι της. Ως ενήλικας, η Hargitay, είπε στο People, «Ο τρόπος που έχω ζήσει με την απώλεια είναι να κλίνω σε αυτήν. Όπως λέει και η παροιμία, η μόνη διέξοδος είναι μέσω».

Αντί να προσπαθεί να αποφύγει τον πόνο της απώλειας της μητέρας της, η Hargitay λέει ότι έχει μάθει να «κλίνει πραγματικά σε αυτό, γιατί αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πληρώσετε το τίμημα».

Η Mariska Hargitay θυμάται τη μητέρα της διαφορετικά από τη δημόσια εικόνα της Mansfield. «Η μητέρα μου ήταν αυτό το καταπληκτικό, όμορφο, λαμπερό σύμβολο του σεξ», παραδέχεται η Hargitay, «Αλλά οι άνθρωποι δεν ήξεραν ότι έπαιζε βιολί και είχε IQ 160 και είχε πέντε παιδιά και αγαπούσε τα σκυλιά. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Ήταν μια έμπνευση, είχε αυτή την όρεξη για ζωή και νομίζω ότι το μοιράζομαι μαζί της», έχει πει.

Η ομοσπονδιακή απαίτηση

Semi Truck Back

Το πίσω μέρος των σύγχρονων τρέιλερ ημιφορτηγών περιλαμβάνει μια χαμηλή ράβδο, γνωστή ως μπάρα Mansfield, για να εμποδίζει τα αυτοκίνητα να γλιστρούν κάτω από το ρυμουλκούμενο.

Παραδόξως, ο θάνατος της Jane Mansfield είχε τεράστιο αντίκτυπο εκτός της οικογένειας και των θαυμαστών της. Το ατύχημα που τη σκότωσε ώθησε μια αλλαγή στον ομοσπονδιακό νόμο.

Όταν το Buick που μετέφερε την Jane Mansfield γλίστρησε κάτω από το πίσω μέρος ενός ημι-φορτηγού, το πάνω μέρος του αυτοκινήτου σκίστηκε, αλλά δεν έπρεπε να συμβεί με αυτόν τον τρόπο. Οι φρικιαστικοί θάνατοι μπορούσαν να αποφευχθούν – και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρενέβη για να διασφαλίσει ότι παρόμοια ατυχήματα δεν θα συνέβαιναν στο μέλλον.

Ως αποτέλεσμα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας διέταξε όλα τα ημιφορτηγά να αλλάξουν το σχεδιασμό τους. Μετά το θάνατο της Jane Mansfield, τα ρυμουλκούμενα απαιτούν μια ατσάλινη ράβδο για να εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να κυλήσουν κάτω από τα ημι-φορτηγά.

Αυτές οι μπαρες, γνωστές ως “μπάρες Mansfield”, θα διασφάλιζαν ότι κανένας άλλος δεν θα υποστεί την ίδια τραγωδία με την Jane Mansfield και την οικογένειά της.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >