AD

9+1 συμβουλές της Cameron Diaz για να αγαπήσεις το υπέροχο σώμα σου!

Δεν είναι ένα βιβλίο για το πώς θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Είναι ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να γίνεις ο εαυτός σου, γράφει ο όμορφη ηθοποιός. Ακολουθούν κάποιες από τις πολύτιμες συμβουλές της για εσένα…

 

Cameron Diaz… H εντυπωσιακή ηθοποιός, εκτός από το πάθος της για την υποκριτική,  λατρεύει να φροντίζει τον εαυτό της και να ασχολείται με την υγεία, την διατροφή και το σώμα. Στο βιβλίο της  «The Body Book: Ο νόμος της πείνας, η επιστήμη της δύναμης και άλλοι τρόποι για να αγαπήσεις το σώμα σου», γράφει τόσο για τη σωστή διατροφή όσο και για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο σώμα μας. “Δεν είναι ένα βιβλίο για το πώς θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Είναι ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει να γίνεις ο εαυτός σου”.  αναφέρει χαρακτηριστικά.

Βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις συμβουλές της… Επέλεξα κάποιες από τις πιο σημαντικές για εμένα και σας τις παραθέτω:

1. Μην παραλείπεις ποτέ ένα καλό πρωινό

Η Cameron συμβουλεύει να αφήσουμε  τη ζάχαρη που μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στην άκρη για αργότερα και να επενδύσουμε σε ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες για ενέργεια όλη την ημέρα.

2.Αγάπησε τα προβιοτικά

Σύμφωνα με την Cameron, τα προβιοτικά είναι κάποια “καλά” βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι και άλλα προϊόντα ζύμωσης που έχουν την ιδιότητα να ισορροπούν την καλή λειτουργία του εντέρου. Συμβουλεύει να προτιμάς προβιοτικά όπως τα L. acidophilus, L. casei, και Biofidobacterium που επιβιώνουν καλύτερα στον οργανισμό σου.

3.Mην υπονομεύεις τον εαυτό σου

«Όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλο, αυτόματα υποστηρίζεις ότι ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα. Αυτό σε γεμίζει αρνητική ενέργεια. Για να το σταματήσεις, αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι και ανακάλυψε τα θετικά του χαρακτηριστικά».

4.Φρόντισε να παίρνεις μαζί το φαγητό σου στη δουλειά σου

«Όταν το πρόγραμμά μου είναι πολύ φορτωμένο και δεν προλαβαίνω να κάτσω και να φάω το γεύμα μου, ετοιμάζω πάντα κάτι υγιεινό από το σπίτι ώστε να μην φάω απ` έξω».

5.Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου

«Χθες το βράδυ έφαγα τηγανητό κοτόπουλο.Συνήθως τρώω μια μεγάλη σαλάτα για μεσημεριανό και δίνω στο σώμα μου τις τροφές που πραγματικά χρειάζεται. Γι` αυτό και όταν θέλω να βγω το βράδυ και να φάω τηγανητό κοτόπουλο θα το κάνω χωρίς τύψεις».

6.Όσο πολυάσχολη και να είσαι, βρες χρόνο για εσένα

«Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Πως λοιπόν μπορείς να μην βρίσκεις χρόνο για το σώμα στο οποίο ζεις; Πρέπει να το κάνεις προτεραιότητά σου και να ασχολείσαι μαζί του όσο μπορείς περισσότερο».

7.Η σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη δύναμή σου

“Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει να κάνεις τη σωστή διατροφή για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σου. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, άρα και η διατροφή πρέπει να είναι διαφορετική. Εάν γυμνάζομαι, τρώω τροφές που μου δίνουν ενέργεια. Αν κάνω βάρη, τρώω περισσότερη πρωτεΐνη. Ουσιαστικά προσαρμόζω τη διατροφή μου στις ανάγκες του οργανισμού μου».

8.Μην ξεχνάς να πίνεις νερό

“Με το που πίνω το νερό νιώθω να μετατρέπομαι από μαραμένο σε αναζωογονημένο από τη βροχή, φυτό”.

9.Ασκήσου έξυπνα

“Αν σκέφτεσαι συνέχεια πως πρέπει να κινείσαι μπορείς να γίνεις active από αυτή τη στιγμή. Δες το σαν το μάντρα σου και Απλά κινήσου”.

10.Αγάπησε και το λεμόνι

Η ίδια το βάζει παντού, στις σαλάτες (αντί για κάποιο άλλο dressing), στα ζυμαρικά (μαζί με παρμεζάνα) αλλά και στο νερό της. Το λεμόνι βοηθάει την διαδικασία της πέψης τονώνοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ακόμα περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο και μαγνήσιο.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συγκίνηση στα Μετέωρα | «Αθάνατες» – Αναρριχητές φώναξαν τα ονόματα των 3 κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

Τα ονόματα των τριών κοριτσιών, Θώμης, Χρύσας και Αναστασίας Πλακιά, που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αναφώνησαν αναρριχητές της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

Ένα καρχαριοειδές ψάρι εμφανίστηκε τη Δευτέρα μαρίνα της Γλυφάδα. Κάτοικοι της Γλυφάδας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα, δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >