AD

Lana Clarkson | H δολοφονία της διάσημης ηθοποιού από τον μουσικό παραγωγό της

Η τραγική ιστορία της δολοφονίας της Lana Clarkson — και του δολοφόνου Phil Spector (παραγωγό των Beatles και του John Lennon) ο οποίος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη φήμη και την περιουσία του για να ξεφύγει από το έγκλημα.

 

Γνωστή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο Barbarian Queen και σε άλλες ταινίες, η ηθοποιός Lana Clarkson κάποτε ονειρευόταν να τα καταφέρει στο Χόλιγουντ. Αλλά αυτά τα όνειρα σταμάτησαν τραγικά στις 3 Φεβρουαρίου 2003. Στη συνέχεια, η Lana Clarkson βρήκε έναν βάναυσο θάνατο από τα χέρια του Phil Spector, ενός διάσημου παραγωγού δίσκων.

Οι αρχές βρήκαν σύντομα την Clarkson, η οποία ήταν μόλις 40 ετών τότε, νεκρή από πυροβολισμό στο στόμα στην έπαυλη του Spector στην Αλάμπρα της Καλιφόρνια. Όμως ο 62χρονος Spector δεν ήταν αυτός που ειδοποίησε τους αστυνομικούς. Αντίθετα, ήταν ο σοφέρ του Spector που κάλεσε το 911.

Αφού έφτασε η αστυνομία, ο Spector είπε αρχικά ότι το όπλο εξερράγη “κατά λάθος”. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι η Clarkson είχε αυτοκτονήσει στο σπίτι του. Αλλά σύντομα φάνηκε ότι δεν έλεγε την αλήθεια.

Ποιοι ήταν η Lana Clarkson και ο Phil Spector;

Lana Clarkson

Lana Clarkson στο Barbarian Queen, μια ταινία φαντασίας του 1985.

Η Lana Clarkson γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1962 στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Από μικρή, χαροποιούσε την οικογένειά της απαγγέλλοντας παιδικές ρίμες από μνήμης και παίζοντας με ντυσίματα. Καθώς μεγάλωνε, άρχισε να ενδιαφέρεται για την υποκριτική.

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970, συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έκανε εμφανίσεις σε ταινίες όπως το Fast Times στο Ridgemont High και Blind Date. Αλλά ο πιο γνωστός της ρόλος ήταν η Βασίλισσα Αμέθεα στην ταινία φαντασίας Barbarian Queen.

Τελικά, όμως, η καριέρα της στην υποκριτική άρχισε να πέφτει. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αποφάσισε να πάει τη δουλειά της σε μια νέα κατεύθυνση, ακολουθώντας το stand-up comedy. Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη μια άσχημη πτώση το 2001 και χρειάστηκε να περάσει αρκετούς μήνες στην ανάρρωση λόγω των επώδυνων τραυματισμών της.

Στις αρχές του 2003, η Clarkson είχε αποδεχτεί μια θέση στο House of Blues στο Sunset Strip για να τα βγάλει πέρα. Εκεί διασταυρώθηκε μοιραία με τον μελλοντικό δολοφόνο της, τον Phil Spector.

Young Phil Spector

Αν και το άστρο του Spector είχε κάπως ξεθωριάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, εξακολουθούσε να τον θυμόμαστε ευρέως ως έναν από τους πιο διάσημους μουσικούς παραγωγούς της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο, είχε την παραγωγή του τελευταίου άλμπουμ των Beatles Let It Be και του σόλο άλμπουμ Imagine του John Lennon .

Αλλά ενώ ο Spector θεωρείτο ιδιοφυΐα και οραματιστής, ήταν επίσης γνωστό ότι είχε μια σκοτεινή πλευρά. Ο ίδιος ο John Lennon μίλησε για τα «θέματα» του Spector στο στούντιο, σχολιάζοντας, «Έχει τρομερό εγώ. Θεωρεί τον καλλιτέχνη όπως θεωρεί ο σκηνοθέτης τους ηθοποιούς, απλά κομμάτια σκουπιδιών… κονσερβοποιημένα προϊόντα που τα φέρνεις και τα βγάζεις με τροχούς».

Όταν η Spector πλησίασε για πρώτη φορά τον Clarkson στο House of Blues τον Φεβρουάριο του 2003, δεν είχε ιδέα ποιος ήταν. Στην πραγματικότητα, αρχικά τον μπέρδεψε για γυναίκα μέχρι που τα αφεντικά της εξήγησαν την πραγματική του ταυτότητα και το VIP του στο χώρο. Στη συνέχεια, η διοίκηση διέταξε την Clarkson να συμπεριφέρεται στον Spector «σαν χρυσός».

Στο τέλος της βάρδιας της Clarkson, ο Spector την είχε πείσει να γυρίσει σπίτι μαζί του για ένα ποτό. Τραγικά, λίγες ώρες αργότερα, θα ήταν νεκρή.

To άδικο τέλος της Lana Clarkson

Ο σοφέρ του Phil Spector, ένας Βραζιλιάνος φοιτητής ονόματι Adriano de Souza, πήρε τον Spector και την Clarkson από το House of Blues εκείνο το βράδυ με λιμουζίνα. Τους πήγε στην έπαυλη του Spector με 33 δωμάτια στην Αλάμπρα της Καλιφόρνια.

Ο Spector και η Clarkson μπήκαν μέσα στο σπίτι και ο de Souza τους περίμενε έξω. Στη συνέχεια, όμως, περίπου δύο ώρες αργότερα, ο de Souza άκουσε ξαφνικά έναν πυροβολισμό. Αμέσως μετά, ο Spector βγήκε από την έπαυλη με ένα όπλο στο χέρι και φέρεται να είπε στον de Souza: «Νομίζω ότι σκότωσα κάποιον».

Ξαφνιασμένος, ο De Souza παρακολούθησε τον Spector να αποσύρεται πίσω στο σπίτι. Ο σοφέρ κάλεσε γρήγορα τον διευθυντή του Spector, αλλά πήρε τον τηλεφωνητή. Στη συνέχεια κάλεσε το 911. Σύμφωνα με τη New York Post, είπε στον χειριστή, «Γεια. Είναι ένα, με λένε Adriano. Είμαι του Phil… του Phil Spector οδηγός. Νομίζω ότι το αφεντικό μου σκότωσε κάποιον. Σε παρακαλώ, μπορείς, μπορείς να στείλεις ένα αυτοκίνητο.”

Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι, όπου τους υποδέχτηκε μια αποτρόπαια σκηνή.

Μέσα στην έπαυλη, οι αρχές ανακάλυψαν γρήγορα το νεκρό σώμα της κοπέλας, απλωμένο σε μια ψεύτικη καρέκλα του Λουδοβίκου XIV. Το κάτω μέρος του στόματός της είχε διαμελισθεί, αίμα είχε σκορπιστεί σε όλο της το πρόσωπο και το λαιμό και υπήρχε ένα όπλο 36 Colt κάτω από το πόδι της.

Καθώς η αστυνομία διερεύνησε την τραγική σκηνή, ο Spector πήγε στους αστυνομικούς: «Το όπλο εξερράγη κατά λάθος. Εργάζεται στο House of Blues. Ήταν λάθος. Δεν καταλαβαίνω τι φταίει το φ***κ με εσάς».

Και συνέχισε, «Λυπάμαι που συνέβη αυτό. Δεν ξέρω πώς έγινε».

Σύμφωνα με το Vanity Fair, μόνο όταν ο Spector οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αλάμπρα άρχισε να λέει ότι η Clarkson αυτοκτόνησε. Και ενώ ήταν φαινομενικά προφανές ότι οι ισχυρισμοί του Spector δεν ήταν αληθινοί, θα περνούσαν χρόνια μέχρι να τον καταδικάσει τελικά ένα δικαστήριο για τη δολοφονία του Clarkson.

Οι δίκες του  Phil Spector

Phil Spector

Ο Phil Spector δικάζεται για τον ρόλο του στο θάνατο της Lana Clarkson.

Στην αρχή, φαινόταν ότι ο Phil Spector δεν επρόκειτο να κατηγορηθεί για τον θάνατο της Lana Clarkson. Παρά την αρχική του σύλληψη, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων και η ιστορία της «αυτοκτονίας» κυκλοφόρησε σύντομα στον Τύπο. Στη συνέχεια, όμως, τον Σεπτέμβριο του 2004, ο Spector κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου βαθμού.

Η πρώτη του δίκη, που έγινε το 2007, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα θέαμα. Ο Spector εμφανίστηκε στο δικαστήριο με διάφορα άγρια ​​χτενίσματα και ασυνήθιστα ρούχα, συχνά συνοδευόμενος από μια ομάδα σωματοφυλάκων. Πρόσφερε επίσης μια σειρά από αποσπάσματα που τραβούσαν τους τίτλους, λέγοντας μάλιστα σε έναν δημοσιογράφο: «Αυτή φίλησε το όπλο».

Στο δικαστήριο, η ομάδα του Spector προσπάθησε να ζωγραφίσει μια εικόνα της Lana Clarkson ως μια καταθλιπτική, ξεφτιλισμένη ηθοποιό που είχε αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας το όπλο του Spector. Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε επίσης ότι οι πιτσιλιές αίματος στο πουκάμισο του Spector έδειχναν ότι ήταν πολύ μακριά από την Clarkson για να την πυροβολήσει.

Αλλά οι εισαγγελείς επέστρεψαν στο Spector με ένα μπαράζ αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των συναρπαστικών μαρτυριών πολλών γυναικών που είπαν ότι είχαν τρομακτικές εμπειρίες με τον Spector. Τελικά, πέντε γυναίκες πήραν θέση για να ισχυριστούν ότι ο Spector τις είχε απειλήσει με πυροβόλο όπλο όταν προσπάθησαν να φύγουν από το σπίτι ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, οι ένορκοι κατά την πρώτη δίκη του Spector βρέθηκαν σε αδιέξοδο επτά με πέντε. Και ακόμη και μετά από περαιτέρω διαβούλευση, μόνο 10 από τους 12 τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί κακοδικία στις 26 Σεπτεμβρίου 2007.

Αν και ο δολοφόνος της Lana Clarkson τελικά αντιμετώπισε τη δικαιοσύνη, τα αγαπημένα της πρόσωπα παραμένουν συντετριμμένα από τον πρόωρο θάνατό της.

Η δεύτερη δίκη του Spector, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2009, ήταν μια ιδιαίτερα ήπια υπόθεση. Έφυγαν τα άγρια ​​μαλλιά και η συνοδεία. Μπήκε στο δικαστήριο συνοδευόμενος μόνο από έναν σωματοφύλακα και τη νέα, πολύ νεότερη σύζυγό του, τη Ρέιτσελ. Και είχε έναν δικηγόρο αντί για μια μεγάλη νομική ομάδα.

Χωρίς την επιπολαιότητα της πρώτης του δίκης, το ήδη τρανταχτό επιχείρημα του Spector άρχισε να δείχνει ακόμη περισσότερες τρύπες. Η ανησυχητική ιστορία του να απειλεί γυναίκες με όπλα αναφέρθηκε για άλλη μια φορά. Και οι φρικιαστικές φωτογραφίες της Κλάρκσον σωριασμένης σε μια καρέκλα έκαναν την ιστορία της «αυτοκτονίας» να φαίνεται εντελώς παράλογη.

Οι εμπειρογνώμονες στη δίκη εξήγησαν επίσης ότι οι αυτοκτονικοί άνθρωποι σπάνια αυτοκτονούν στην έξαρση της στιγμής – και σχεδόν ποτέ στο σπίτι ενός ξένου. Επιπλέον, η Clarkson δεν είχε δώσει καμία ένδειξη ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας. Είχε αγοράσει ακόμη και πολλά παπούτσια λίγες μέρες πριν, όχι ακριβώς το είδος της αγοράς που κάνει κάποιος συνήθως αν σκοπεύει να αυτοκτονήσει.

Ο δικηγόρος του Spector, Doron Weinberg, προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η υπόθεση της εισαγγελίας βασίστηκε σε έμμεσες αποδείξεις και ότι η αυτοκτονία ήταν ακόμα μια πιθανότητα. Αλλά κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων, ο εισαγγελέας Truc Do επέμεινε ότι ο Spector ήταν «ένας πολύ επικίνδυνος άνδρας» με «ιστορικό να παίζει ρώσικη ρουλέτα με γυναίκες – έξι γυναίκες. Η Lana απλά έτυχε να είναι η έκτη».

Τελικά, η δεύτερη ομάδα ενόρκων έκρινε τον Spector ένοχο για φόνο δεύτερου βαθμού. Αμέσως μετά, καταδικάστηκε σε 19 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη. Τελικά πέθανε ενώ εξέτισε την ποινή του σε ηλικία 81 ετών, στις 16 Ιανουαρίου 2021. Η αιτία θανάτου φέρεται να ήταν επιπλοκές από τον COVID-19.

Σήμερα, οι μακροχρόνιες δίκες του Spector παραμένουν αμφιλεγόμενες, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για τη δολοφονία μιας αθώας γυναίκας πολύ νωρίτερα . «Αν δεν ήταν ο Phil Spector, με πολλά χρήματα να δαπανηθούν, μια δίκη όπως αυτή δεν θα είχε διαρκέσει ποτέ για τόσο πολύ», εξήγησε ο Jean Rosenbluth, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. «Οι υποθέσεις συνήθως δεν οδηγούνται σε δίκη όταν υπάρχουν τόσα στοιχεία εναντίον του κατηγορουμένου».

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πανελλαδικές 2024 | Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των εξετάσεων

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τραγωδία στην Θήβα | «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» μαρτυρούν οι γονείς για το νεκρό 18μηνο μωρό τους

Οι γονείς μέσα στον πόνο τους, περιμένουν τις απαντήσεις για το πώς έφυγε από τη ζωή το μωρό τους, στη Θήβα. Μιλούν για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα..

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >