AD

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα | Ελικόπτερο Super Puma απεγκλώβισε άτομα από τη Μονή Κλειστών

Ελικόπτερο Super Puma απεγκλώβισε μοναχές και προσκυνητές από τη Μονή Κλειστών, ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στη Φυλή.

 

Συνεργείο του OPEN κατέγραψε τις δραματικές στιγμές. «Στη Μονή Κλειστών. Επαναλαμβάνω. Τρεις ενήλικες και τρία μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν με Super Puma», λέει ο πιλότος στον ασύρματο.

Στα βίντεο φαίνονται, επίσης, οι δραματικές προσπάθειες των αστυνομικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής να πείσουν τις μοναχές να εκκενώσουν το μοναστήρι.

Δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη στην Αττική ενώ μάχη ενάντια στις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Βοιωτία, Ροδόπη, και Αλεξανδρούπολη που οι κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές το βράδυ της Δευτέρας – Δύσκολη η κατάσταση και σε Καβάλα και Μακρακώμη

fwties_liv1

Δεκάδες πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν δύσκολη μάχη σε Αττική, Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη και Βοιωτία.

Ήδη μετράμε 20 νεκρούς: 18 απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, έναν βοσκό στον Πρόδρομο Βοιωτίας και έναν άνδρα –πιθανότατα μετανάστη- στη Λευκίμμη Έβρου.

Στην Αττική μαίνονται δύο φωτιές σε Ασπρόπυργο και Φυλή και δεκάδες οικισμοί έχουν ήδη λάβει μηνύματα εκκένωσης από το 112.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση για τέταρτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς καίει ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Δευτέρας. Συνεχή τα μηνύματα από το 112 σε δεκάδες περιοχές του Έβρου.

Δύσκολη η κατάσταση και στη Βοιωτία, όπου λίγο πριν από το μεσημέρι το μέτωπο της φωτιάς πέρασε και το κανάλι του Μόρνου στο Κυριάκι. Κάτοικοι από 9 οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν άμεσα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >