AD

Γιατί άλλο λέει μια γυναίκα σε έναν άνδρα κι άλλο καταλαβαίνει;

Μακάρι οι άνδρες να είχαν `οδηγίες χρήσεως`, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη μας.

 

Ο έρωτας είναι τυφλός. Τον γνωρίζεις, τον ερωτεύεσαι, πέφτεις με τα μούτρα. Νοιώθεις το μυαλό σου να απογειώνεται, τις αισθήσεις σου να δονούνται σε ένταση τουλάχιστον 6,5 Ρίχτερ. Όλα μοιάζουν μαγικά, ονειρεμένα! Απόλυτη επικοινωνία, υπέροχο σεξ, μεγάλη τρυφερότητα…  Νιώθεις ότι  έχεις πετύχει τον ιδανικό άντρα για εσένα!

Στην πορεία της σχέσης όμως, αφού έχει περάσει η πρώτη θερμή περίοδος, ο “μήνας του μέλιτος της σχέσης” -όπως τη χαρακτηρίζω- αρχίζουν κάποιες ιδιοτροπίες και γκρίνιες να κάνουν την εμφάνισή τους. Κάπου εκεί, η συμπεριφορά του σου προκαλεί εκνευρισμό και απορία πολλές φορές, ώστε δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις… “Τι καλά που θα ήταν να είχαν οι άντρες οδηγίες χρήσεως…”σκέφτεσαι… Μην ανησυχείς… Αυτήν τη σκέψη, λίγο πολύ, έχει περάσει σε όλες μας από το μυαλό μας. Έχεις σκεφτεί, όμως, γιατί συχνά άλλο λέει μια γυναίκα σε έναν άνδρα και άλλο καταλαβαίνει;

H Dr Barbara de Angelis, ειδική ψυχολόγος στα θέματα σχέσεων, ύστερα από μελέτη χρόνων, δίνει κάποια παραδείγματα…

Αλήθεια, πόσες φορές έχει τύχει να επισημάνεις κάτι στο σύντροφό σου για κάποιο θέμα που ίσως ξέχασε ή γιατί μπορεί να τον συμβούλεψες για κάτι; Ποια ήταν η αντίδρασή του; Αποδέχτηκε με χαρά την παρατήρησή σου ή μουρμούρισε; Οι άνδρες σε αυτές τις περιπτώσεις, αισθάνονται ότι τους “βγάζουμε λάθος” χωρίς απαραίτητα να τους λέμε κάτι τέτοιο. Συχνά παρερμηνεύουν τις προτάσεις, τις απόψεις ή τις συμβουλές μας και τις εκλαμβάνουν για κριτική κι επίθεση.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Πάτε κάπου, χαθήκατε στο δρόμο και εσύ του λες:”Αγάπη μου, γιατί δε σταματάς να ρωτήσεις;” 

Εκείνος  ακούει: “Eίσαι εντελώς άχρηστος. Έχεις χαθεί, δεν μπορώ να σου έχω καμία εμπιστοσύνη.”

Του λές: “Θέλω να περνάμε περισσότερες όμορφες στιγμές οι δυο μας.”

Εκείνος ακούει:”Είσαι ανεπαρκής. Δε με γεμίζεις. Δεν είμαι ευτυχισμένη μαζί σου.”

Του λες:”Γιατί δεν προσπαθείς να το κάνεις έτσι;”

Εκείνος ακούει:”Το κάνεις λάθος. Δεν μπορείς να το κάνεις σωστά από μόνος σου.”

Γιατί όμως “ακούν” λάθος;

Οι άνδρες εξισώνουν την αυτοεκτίμησή τους με την επιτυχία. Όταν μια γυναίκα, λοιπόν, εμφανίζεται να αμφισβητεί την ικανότητα ενός άνδρα να κάνει κάτι τέλεια, εκείνος αντιδρά αμυντικά. Το πιο σύνηθες είναι να μην ακούει τις λεπτομέρειες των προτάσεών ή των σχολίων της. Η γυναίκα περιμένει μια ευγενική απάντηση ενώ ο άνδρας νιώθει ότι του επιτίθεται και τον βγάζει λάθος.

Πώς θα λύσεις αυτό το πρόβλημα;

1oν Απόφευγε να χρησιμοποιεί λόγια που κάνουν τον άνδρα να νιώθει “λάθος”.

Σε καμία περίπτωση μην τον κατηγορήσεις, μην καταδικάσεις κάτι που έκανε και φυσικά μην τον στολίσεις με…κοσμητικά επίθετα… Καλύτερα να μην τον κριτικάρεις, να προσέξεις να μη νιίωσει ότι δεν τον εμπιστεύεσαι κι εξήγησέ του πώς αισθάνεσαι.

Φυσικά και δε θα του “χρυσώσεις το χάπι”. Απλά, επικοινώνησε μαζί του με ευαισθησία…

2ον Συζήτησε αυτά που αναφέρω σε αυτό το άρθρο.

Κάθισε μαζί του και ρώτησέ τον αν αυτά που γράφω του φαίνονται οικεία. Δώσε του την ευκαιρία να σου εκφράσει όλα όσα νιώθει κι εξήγησέ του ότι επιθυμείς να βρείτε μαζί έναν τρόπο να του δίνεις συμβουλές χωρίς να έχει την εντύπωση ότι τον κριτικάρεις.

3ον Δίνε στο σύντροφό σου πολλή αναγνώριση και πολλούς επαίνους (αν τα αξίζει όλα αυτά- φυσικά-)

Οι περισσότεροι άνδρες μεγαλώνουν με μιαν εκπαίδευση που τους μαθαίνει ότι πρέπει να γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις και να τα κάνουν όλα σωστά, χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη…

Και οι γυναίκες έχουμε ανάγκη από ενθάρρυνση, ωστόσο σε τέτοια θέματα είμαστε πιο δυνατές και όντα αυτόφωτα…

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >