AD

Ιός του Δυτικού Νείλου | Η μέρα που η Νέα Υόρκη αναφέρει τα πρώτα κρούσματα

Τα πρώτα κρούσματα επιδημίας εγκεφαλίτιδας αναφέρονται στη Νέα Υόρκη στις 23 Αυγούστου 1999. Επτά άνθρωποι πεθαίνουν από αυτό που αποδεικνύεται ότι είναι τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ένα σύμπλεγμα οκτώ περιπτώσεων εγκεφαλίτιδας του Σεντ Λούις διαγνώστηκε σε ασθενείς στο δήμο Κουίνς στην πόλη της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο του 1999. Οι ξαφνικές περιπτώσεις κρίσιμου εγκεφαλικού οιδήματος εντοπίστηκαν αποκλειστικά σε ηλικιωμένους. Την ίδια περίπου ώρα, οι άνθρωποι παρατήρησαν έναν υπερβολικό αριθμό νεκρών κορακιών σε όλη την πόλη. Άλλα πουλιά, συμπεριλαμβανομένων εξωτικών ποικιλιών που φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, βρέθηκαν επίσης νεκρά.

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) κλήθηκε να διερευνήσει. Διαπίστωσαν ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου, που προηγουμένως βρισκόταν μόνο στην Ουγκάντα ​​και τη Μέση Ανατολή, είχε προσβάλει πουλιά σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων κοκκινολαίμων, πάπιων και αετών. Εκτός από τα πουλιά και τους ανθρώπους, τα άλογα είναι επίσης γνωστό ότι είναι ευαίσθητα στον ιό, ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, τα θύματα που πιστεύεται ότι είχαν εγκεφαλίτιδα του Σεντ Λούις είχαν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Προκαλεί συμπτώματα γρίπης και μπορεί να είναι θανατηφόρα τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στα μικρά παιδιά. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, υπήρχαν 56 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Δυτικού Νείλου στη Νέα Υόρκη, αν και το CDC εκτιμά ότι το 80 τοις εκατό των ατόμων που μολύνθηκαν από τον Δυτικό Νείλο δεν εμφανίζουν συμπτώματα και επομένως δεν θα ζητούσαν ιατρική βοήθεια.

Τα επόμενα χρόνια, ο ιός του Δυτικού Νείλου μετακινήθηκε σταθερά προς τα δυτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου και πώς μεταδίδεται

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να μολύνει ανθρώπους, πουλιά, κουνούπια, άλογα και ορισμένα άλλα θηλαστικά. Πολύ σπάνια, ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί σε μεταγγισμένο αίμα, σε μεταμοσχευμένο όργανο ή μέσω του πλακούντα σε ένα έμβρυο.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εμφανίζεται στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου σε ήπιες ζώνες. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί όλο το χρόνο στα νότια κλίματα. Τις περισσότερες φορές, ο ιός του Δυτικού Νείλου προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη. Ωστόσο, ο ιός μπορεί να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, όπως: εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εξαπλώνεται στους ανθρώπους μέσω του τσιμπήματος ενός μολυσμένου θηλυκού κουνουπιού. Τα κοράκια είναι τα πιο κοινά πουλιά που συνδέονται με τον ιό. Αλλά τουλάχιστον 110 άλλα είδη πτηνών έχουν επίσης τον ιό.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου δεν μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων. Ωστόσο, σε λίγες περιπτώσεις έχει εξαπλωθεί μέσω μεταμόσχευσης οργάνων.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >