AD

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μάχη να μη φτάσει στους Θρακομακεδόνες και στην «καρδιά» του Εθνικού Δρυμού

Συνεχίζεται η υπεράνθρωπη μάχη με τη φωτιά στην Πάρνηθα, με τις φλόγες να κατακαίνε ό,τι έχει μείνει από τον «πνευμόνα» πρασίνου της Αττικής.

Το στοίχημα τώρα είναι να μην περάσουν οι φλόγες στους Θρακομακεδόνες αλλά και να μην φτάσουν στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού, παρ’ ότι η θέση «Μετόχι», η οποία καίγεται, είναι κι αυτή μέσα στον Εθνικό Δρυμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής η φωτιά είναι πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, αλλά ακόμα μακριά τόσο από τους Θρακομακεδόνες όσο και από το τελεφερίκ.

Η μεγάλη αναζωπύρωση καταγράφηκε γύρω στις 3:30, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες έφτασαν κατά τις 4:00 στην Λεωφόρο Πάρνηθος.

Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, ενώ εκκενώθηκε και ο Άγιος Νικόλαος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε πως και οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν εάν χρειαστεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ πως οι κάτοικοι στους Θρακομακεδόνες και στο Πανόραμα είναι σε ετοιμότητα. Επίσης είπε πως η φωτιά είναι από την τελευταία ταβέρνα των Θρακομακεδόνων, το Ερμιτάζ, και περνά αριστερά από το τελεφερίκ και φτάνει μέχρι λίγο κάτω από την κορυφή της Πάρνηθας. Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης η φωτιά πάει προς τις ταβέρνες στους Θρακομακεδόνες και στροβιλίζεται από τον άνεμο.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια των όσων υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα,

-Στην οδό Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις

-Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Θρακομακεδόνων

-Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων

-Στη λεωφόρο Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριο

-Στη λεωφόρο Κύμης από οδό Αντιόχου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θρακομακεδόνες

-Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Ουκρανία επιτέθηκε με αμερικανικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS στη Ρωσία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους ATACMS, χαρακτηρίζοντας τη χρήση αυτού του οπλικού συστήματος «σημαντική εξέλιξη».

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ομολόγησε και συνελήφθη ο δράστης που γρονθοκόπησε τον 59χρονο στον Νέο Κόσμο

Σε μία σύλληψη έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, για τον θάνατο του 59χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο, όπως όλα δείχνουν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ν. Παπαθανάσης: Κλειδώνει το εμβληματικό πρόγραμμα «Ανακαίνιση» – Συζητείται να ανέλθει στα 500 εκατ.

Τον Απρίλιο-Μάιο του 2026 αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα «Ανακαίνιση», για το οποίο η συζήτηση που γίνεται είναι να ανέλθει σε ένα ύψος 500

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κατερίνα Καινούργιου για Έλενα Χριστοπούλου: «Ακούγονται τρομακτικά πράγματα που, αν ισχύουν, καλό είναι να υπάρχει σιωπή»

Τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Έλενα Χριστοπούλου και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς και τη στάση που έχουν κρατήσει οι δύο πλευρές απέναντι στο θέμα σχολίασε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Καθαρίστρια βρήκε νεογέννητο μέσα σε καζανάκι τουαλέτας

Ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο μωρό βρέθηκε ζωντανό, στριμωγμένο μέσα σε καζανάκι τουαλέτας στην Ταϊλάνδη. Το νεογέννητο έκλαιγε όταν το άκουσε μια καθαρίστρια που τακτοποιούσε τον τρίτο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ρουμανία: Άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους έλαβαν οι κάτοικοι του χωριού που εκκενώθηκε λόγω ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία

Το «πράσινο φως» να επιστρέψουν στα σπίτια τους έλαβαν από τις ρουμανικές αρχές οι κάτοικοι ενός χωριού που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >