AD

Sorvagsvatn | Η ονειρεμένη λίμνη που βρίσκεται 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Sorvagsvatn προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, μια λίμνη που φαίνεται κυριολεκτικά αιωρούμενη πάνω από τον ωκεανό, περιτριγυρισμένη από ένα από τα πιο συναρπαστικά και εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη. 

Το Sorvagsvatn, που ονομάζεται επίσης Leitisvatn, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Vagar, ενός νησιού που βρίσκεται στο δανικό αρχιπέλαγος των Νήσων Φερόε. Η λίμνη είναι γνωστή για τη μοναδικότητα της θέσης της, κοντά σε έναν γκρεμό στον Ατλαντικό που από το βραχώδες οροπέδιο της φαίνεται να έχει θέα στον ωκεανό. Στην πραγματικότητα, είναι μια υπέροχη οπτική ψευδαίσθηση. Το μακρόστενο σχήμα του και τα υπέροχα παιχνίδια του φωτός, που επηρεάζουν την προοπτική, δίνουν την εντύπωση μιας σουρεαλιστικής κλίσης.


Αυτή η φυσική ομορφιά εκτείνεται σε μια έκταση 1,5 τετραγωνικών μιλίων και είναι η μεγαλύτερη λίμνη του αρχιπελάγους. Παρόλο που φαίνεται να είναι εκατοντάδες μέτρα ψηλότερα από ό,τι είναι, βρίσκεται μόλις 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα πραγματικά υποβλητικό φυσικό φαινόμενο που έχει οδηγήσει τους κατοίκους των δύο απέναντι ακτών να διεκδικούν το όνομα της λίμνης. Μια πολύ έντονη συζήτηση, η οποία αποτυγχάνει να συγκεντρώσει τους πολίτες του βορειοδυτικού τμήματος που το αποκαλούν Sørvágsvatn, ενώ εκείνοι στα νοτιοανατολικά το αποκαλούν Leitisvatn.


Το Sorvagsvatn προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, μια λίμνη που φαίνεται κυριολεκτικά αιωρούμενη πάνω από τον ωκεανό, περιτριγυρισμένη από ένα από τα πιο συναρπαστικά και εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη. Είναι μια λίμνη που κόβει την ανάσα, ένα από τα απόλυτα θαύματα που μόνο ο παρθένος και άγριος παράδεισος των Νήσων Φερόε μπορεί να προσφέρει.

Αυτό, όμως, είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που κατέστη δυνατή με μια καλή και μελετημένη φωτογραφική λήψη από σωστή γωνία. Ο βράχος φαίνεται τεράστιος με τη λίμνη να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

 Στην πραγματικότητα, η λίμνη Sorvagsvatn είναι μόλις 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ο βράχος είναι 100 μέτρα ύψος. Μόλις το δείτε από άλλη κατεύθυνση και τα δύο φαίνονται λιγότερο σουρεαλιστικά.

Στις όχθες του Sorvagsvatn υπάρχουν μια-δυο μικρές πόλεις με εκπληκτικές τοποθεσίες για ψάρεμα. Οι νήσοι Φερόες που σημαίνει Νησιά των Προβάτων, είναι σύμπλεγμα 18 νησιών από τα οποία τα 17 είναι κατοικήσιμα και βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.


 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κ. Τσιάρας: Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ευλογιά των αιγοπροβάτων στο επίκεντρο της συνάντησης με τους εκπροσώπους των αγροτών

Οι Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και η ευλογιά των αιγοπροβάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, με τη Συντονιστική Επιτροπή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πώς δρούσε το κύκλωμα ναρκωτικών με τους ρασοφόρους – Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ο αυτοαποκαλούμενος ως αρχιεπίσκοπος των παλαιοημερολογιτών, γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, μοντέλο αλλά και YouTuber, πέρασε την πόρτα της εισαγγελίας, μαζί με τα υπόλοιπα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αθωώθηκε ο 81χρονος πρωταγωνιστής του Squid Game, O Yeong-su, για σεξουαλική παρενόχληση

Το πρωταγωνιστής του Squid Game, O Yeong-su, αθωώθηκε από τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από δικαστήριο στη Νότια Κορέα. Ο 81χρονος κατηγορήθηκε το 2022 για σεξουαλική

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αττική: Αν με χωρίσεις, θα τα δημοσιεύσω – Συνελήφθη 19χρονος για revenge porn σε βάρος ανήλικης

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, σε περιοχή της Αττικής, 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βλάσης Χολέβας για Μαρίνα Σταυράκη: «Για να υπάρχει χωρισμός πρέπει πρώτα να υπάρχει σχέση»

Ο Βλάσης Χολέβας ξεκαθάρισε στην κάμερα του Happy Day πως με τη Μαρίνα Σταυράκη δεν υπήρξαν ποτέ ζευγάρι βάζοντας τέλος σε φημολογίες. Μάλιστα, ο σχεδιαστής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πρωτοφανές πρόστιμο πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ σε 63χρονο που βασάνιζε ζώα στη Δονούσα

Πάνω από 1,7 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος του χρηματικού προστίμου που βεβαιώθηκε σε βάρος ενός 63χρονου στη Δονούσα, από αστυνομικούς που πραγματοποίησαν έφοδο ύστερα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >