AD

Sorvagsvatn | Η ονειρεμένη λίμνη που βρίσκεται 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Το Sorvagsvatn προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, μια λίμνη που φαίνεται κυριολεκτικά αιωρούμενη πάνω από τον ωκεανό, περιτριγυρισμένη από ένα από τα πιο συναρπαστικά και εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη. 

Το Sorvagsvatn, που ονομάζεται επίσης Leitisvatn, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Vagar, ενός νησιού που βρίσκεται στο δανικό αρχιπέλαγος των Νήσων Φερόε. Η λίμνη είναι γνωστή για τη μοναδικότητα της θέσης της, κοντά σε έναν γκρεμό στον Ατλαντικό που από το βραχώδες οροπέδιο της φαίνεται να έχει θέα στον ωκεανό. Στην πραγματικότητα, είναι μια υπέροχη οπτική ψευδαίσθηση. Το μακρόστενο σχήμα του και τα υπέροχα παιχνίδια του φωτός, που επηρεάζουν την προοπτική, δίνουν την εντύπωση μιας σουρεαλιστικής κλίσης.


Αυτή η φυσική ομορφιά εκτείνεται σε μια έκταση 1,5 τετραγωνικών μιλίων και είναι η μεγαλύτερη λίμνη του αρχιπελάγους. Παρόλο που φαίνεται να είναι εκατοντάδες μέτρα ψηλότερα από ό,τι είναι, βρίσκεται μόλις 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα πραγματικά υποβλητικό φυσικό φαινόμενο που έχει οδηγήσει τους κατοίκους των δύο απέναντι ακτών να διεκδικούν το όνομα της λίμνης. Μια πολύ έντονη συζήτηση, η οποία αποτυγχάνει να συγκεντρώσει τους πολίτες του βορειοδυτικού τμήματος που το αποκαλούν Sørvágsvatn, ενώ εκείνοι στα νοτιοανατολικά το αποκαλούν Leitisvatn.


Το Sorvagsvatn προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, μια λίμνη που φαίνεται κυριολεκτικά αιωρούμενη πάνω από τον ωκεανό, περιτριγυρισμένη από ένα από τα πιο συναρπαστικά και εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη. Είναι μια λίμνη που κόβει την ανάσα, ένα από τα απόλυτα θαύματα που μόνο ο παρθένος και άγριος παράδεισος των Νήσων Φερόε μπορεί να προσφέρει.

Αυτό, όμως, είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που κατέστη δυνατή με μια καλή και μελετημένη φωτογραφική λήψη από σωστή γωνία. Ο βράχος φαίνεται τεράστιος με τη λίμνη να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.

 Στην πραγματικότητα, η λίμνη Sorvagsvatn είναι μόλις 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ο βράχος είναι 100 μέτρα ύψος. Μόλις το δείτε από άλλη κατεύθυνση και τα δύο φαίνονται λιγότερο σουρεαλιστικά.

Στις όχθες του Sorvagsvatn υπάρχουν μια-δυο μικρές πόλεις με εκπληκτικές τοποθεσίες για ψάρεμα. Οι νήσοι Φερόες που σημαίνει Νησιά των Προβάτων, είναι σύμπλεγμα 18 νησιών από τα οποία τα 17 είναι κατοικήσιμα και βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.


 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Maria Montessori | Η ιστορία & ο δεκάλογος της εξαίρετης παιδαγωγού που απέρριψε το παραδοσιακό σχολείο

‘Τα παιδιά είναι σφηνωμένα στα θρανία σαν τις πεταλούδες καρφωμένες με πινέζες στα λευκώματα’ έλεγε η Maria Montessori η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 70 χρόνια, στις 6 Μαΐου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >