AD

Grease |Το soundtrack της ταινίας που έφτασε στην #1 θέση στο Billboard Hot 100

Στις 26 Αυγούστου του 1978, το άλμπουμ Grease κέρδισε τη δεύτερη επιτυχία του στα charts όταν το τρίτο του single—το «Grease» του Frankie Valli,— έφτασε στην #1 θέση στο Billboard Hot 100.

 

Η δεκαετία του ‘60 ήταν η τελευταία δεκαετία κατά την οποία οι μουσικές επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ προσαρμόστηκαν τακτικά και με επιτυχία από το Χόλιγουντ σε εκδόσεις μεγάλου προϋπολογισμού για οθόνη.

West Side Story (1961), My Fair Lady (1964), The Sound Of Music (1965), Funny Girl (1968)—όλα αυτά τα κινηματογραφικά μιούζικαλ ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής τους. Αλλά ενώ το πρώτο μέρος της επόμενης δεκαετίας έφερε επιτυχημένες προσαρμογές των Fiddler on the Roof (1971) και Cabaret (1972), το Χόλιγουντ είχε εγκαταλείψει το Broadway μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970. Και τότε, το 1978, η Paramount Pictures έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα σε ένα μικρό μιούζικαλ που ονομαζόταν Grease, δημιουργώντας όχι απλώς μια τεράστια ταινία που σημείωσε επιτυχία, αλλά ένα αληθινό ποπ-πολιτιστικό φαινόμενο που περιλάμβανε ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ soundtrack κινηματογραφικών ταινιών στη μουσική ιστορία. Στις 29 Αυγούστου 1978, αυτό το άλμπουμ κέρδισε τη δεύτερη επιτυχία του στα charts όταν το τρίτο του single—το «Grease» του Frankey Valley— έφτασε στην #1 θέση στο Billboard Hot 100.

IFrameGrease' Cast, Then and Now: Movie Turns 40 – The Hollywood Reporter

Τα δύο τραγουδια που προηγήθηκαν της μελωδίας του τίτλου του Frankie Valli ως single ήταν η #1 επιτυχία “You`re the One That I Want”, ένα ντουέτο από τους συμπρωταγωνιστές της ταινίας John Travolta και Olivia Newton-John, και η #3 επιτυχία ” Hopelessly Devoted to You», του Newton-John μόνο. Η ερμηνεία του τραγουδιού “Summer Nights” στο σύνολο των καστ θα γινόταν επίσης ένα single στο Top 10.

IFrame

 Μουσικά, το αρχικό σόου του Grease πλησίασε πολύ κοντά στο σκηνικό της δεκαετίας του 1950, με τραγούδια όπως τα “Greased Lightnin”, “Beauty School Dropout” και “Hand Jive”. Όταν ήρθε η ώρα να γυριστεί η κινηματογραφική έκδοση, ωστόσο, προστέθηκε μια εντελώς νέα σειρά τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένων των “You`re The One That I Want”, “Hopelessly Devoted to You” και το τραγούδι που έφτασε στο #1 αυτήν την ημέρα, στις 26 Αυγούστου του 1978, ήταν «Grease».

IFrameClássico "Grease" vai ganhar série spin-off na HBO; saiba mais

Το “Grease” ήταν ο δεύτερος σόλο κορυφαίος στο chart για τον Frankie Valli, ο οποίος έγινε διάσημος στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως ο βασικός τραγουδιστής των Four Seasons και αργότερα σημείωσε πολλές μεγάλες επιτυχίες ως σόλο καλλιτέχνης, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας #2 “Can`t Take My Eyes Off Of You» (1967) και το #1 «My Eyes Adored You» (1975). Το “Grease” γράφτηκε για τον Valli από τον Barry Gibb, ο οποίος πέτυχε ένα αξιοσημείωτο δικό του επίτευγμα με το τραγούδι. Όταν το “Grease” ολοκλήρωσε τις δεύτερες εβδομάδες του στο #1, ήταν η 26η εβδομάδα στο #1 για τον Barry Gibb ως τραγουδοποιός το 1978. Εκτός από το “Grease”, οι άλλες #1 επιτυχίες του 1978 που έγραψε ο Gibb ήταν: “How Deep Is Your Love», «Stayin` Alive» και «Night Fever», όλα ερμηνευμένα από τους Bee Gees. “(Love Is) Thicker Than Water” και “Shadow Dancing”, που ερμηνεύονται από τον αδελφό Andy Gibb και το “If I Can`t Have You”, που ερμηνεύει η Yvonne Elliman στο Saturday Night Fever soundtrack.

IFrame

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Καρχαρίας έκανε βόλτες στη μαρίνα της Γλυφάδας

Ένα καρχαριοειδές ψάρι εμφανίστηκε τη Δευτέρα μαρίνα της Γλυφάδα. Κάτοικοι της Γλυφάδας ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν ένα τεράστιο καρχαριοειδές να κολυμπά στη μαρίνα, δίπλα

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Keith Haring | O καινοτόμος καλλιτέχνης που με τα εμβληματικά του graffiti στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή

Ο Keith Haring ο οποίος γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1958, με την καινοτόμο ενέργεια και ένα αστείρευτο πάθος για την ποπ κουλτούρα και την πολιτική αναταραχή, ο Haring άφησε το σημάδι του στην ιστορία της τέχνης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Marlene Dietrich | H ιστορία της μυστηριώδους femme fatale που πολέμησε τον ναζισμό

Στις 6 Μαΐου 1992 έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο τολμηρές γυναίκες όλων των εποχών, σύμβολο ερωτισμού, ένας Γαλάζιος Άγγελος που αν και είχε γερμανική καταγωγή… αψήφησε το Hitler.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία στη Γάζα -Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ.     Η ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >