AD

Η μαγική λέξη που ανοίγει την πόρτα για να πείσουμε τους άλλους & να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες μας

Πώς θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας;

Ορισμένοι άνθρωποι υπονομεύουν οι ίδιοι την αυτοπεποίθησή τους, με τον  τρόπο που μιλάνε στον εαυτό τους και τους στόχους που έχουν στη ζωή τους. Υιοθετούν διστακτική συμπεριφορά και απαισιόδοξες φράσεις που μπλοκάρουν τις επιθυμίες τους.

`Εχουν επιθυμίες τις οποίες δεν ξέρουν πώς να τις εκφράσουν- ακόμα και τις πιο απλές στην καθημερινότητα. Τους κυριεύει ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα να μην είναι πειστικοί και να χάνουν ευκαιρίες…Πώς όμως  μπορούμε να  καταφέρουμε οι άλλοι να δώσουν προσοχή σε αυτό που ζητάμε και να πετύχουμε το στόχο μας; Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή και δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια…

Σύμφωνα  με αρκετά βιβλία ψυχολογίας, η “μαγική” λέξη που μπορεί να ανοίξει την πόρτα για να πραγματοποιήσουμε μια επιθυμία μας, είναι η λέξη “επειδή”.  Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρν, που πραγματοποιήθηκε το 1970 με επικεφαλής την ψυχολόγο Ellen Langer, αποδεικνύει τις πειστικές ικανότητες αυτής της λέξης.

Η ψυχολόγος έκανε ένα πείραμα το οποίο την οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα…

Ζήτησε αρχικά ευγενικά από ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για το φωτοτυπικό να της παραχωρήσουν τη θέση τους χωρίς να τους εξηγήσει το γιατί. Λίγοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της.

Στη συνέχεια ζήτησε πάλι να περάσει πρώτη στην ουρά, ωστόσο αυτή τη φορά έγινε πιο συγκεκριμένη εξηγώντας τους ότι ο λόγος που το ζητάει είναι επειδή βιάζεται. Αρκετοί τότε παραχώρησαν τη θέση τους.

Την τρίτη φορά η ψυχολόγος ζήτησε να περάσει πρώτη στην ουρά λέγοντας απλά ότι θέλει να βγάλει φωτοτυπίες και χωρίς να προβεί σε περαιτέρω δικαιολογίες.

Και αυτή τη φορά, κατάφερε να πετύχει τον σκοπό της καθώς το αίτημα της συνοδευόταν από μια εξήγηση άσχετα με το αν αυτή η εξήγηση θεωρείται σημαντική.

Αυτή η έρευνα δείχνει πώς όταν ζητάς κάτι από τους άλλους, δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία, στο περιεχόμενο της δικαιολογίας, όσο στο γεγονός ότι τους εξηγείς το γιατί…

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >