AD

Στέφανος Κασσελάκης | Ποιος είναι ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής που θέλει να γίνει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχή δημιουργεί στην αξιωματική αντιπολίτευση  μια πιθανή υποψηφιότητα, του άγνωστου στο ευρύ κοινό εφοπλιστή Στέφανου Κασσελάκη, που ήταν υποψήφιος Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να εκλεγεί.

Εδώ και κάποιες εβδομάδες, ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά πολύ εντυπωσιακός υποψήφιος έρχεται να ταράξει τα νερά λίγο πριν λήξει η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Με εντυπωσιακό παρουσιαστικό, νέος και με μεγάλη περιουσία, ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει κάτι από το cool στυλ του Τζον Κένεντι, καθώς σε προσωπικά βίντεο, που αναρτά όλο και πιο συχνά, αναπτύσσει τις πολιτικές του θέσει. Φορώντας ένα άσπρο πουκάμισο με γυρισμένα μανίκια και καθισμένος άνετα στο πεζούλι μπροστά από την λίμνη της Δοϊράνης, ο Στέφανος Κασσελάκης, δημιουργεί, με μια προσωπική καμπάνια, που πλέον είναι εύκολη και ανέξοδη, μέσα από συχνέ αναρτήσεις στο tik tok, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εντυπωσιάζει.

Ένας από αυτούς που εντυπωσιάστηκαν περισσότερο είναι ο Πάυλος Πολάκης, που δεν παύει να αναρτά στο δικό του προφίλ, τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχολιάζοντας : «Να ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!!», δημιουργώντας έτσι σε πολλούς την βεβαιότητα, ότι κατά πάσα πιθανότητα τόσο ο ίδιος όσο και το περιβάλλον του θα τον στηρίξουν στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές.
Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, που ήταν στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές του 2008, λέει για τον εαυτό του: «Ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής θέλω να βοηθήσω και άλλους νέους να έχουν ευκαιρίες. Εμένα δε μου χάρισε κανένας τίποτα. Αντιθέτως, το ελληνικό σύστημα μού δημιούργησε μόνο προβλήματα. Μπορεί το τωρινό προφίλ μου να φαίνεται σαν ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν είμαι ξένη ψυχή. Η ευνοϊκή οικονομική θέση που έχω σήμερα μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και ρίσκων, μου δίνει την ανεξαρτησία να μπορώ να προωθήσω μερικά πράγματα να γίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα στην πατρίδα»
Η ξαφνική εμφάνιση όμως του Στέφανου Κασσελάκη εκτός από αναταραχή προκάλεσε και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Τάκη Κατσαρό, πρώην στενό συνεργάτη του πρώην υποργού Νίκου Φίλη να γράφει :  «προς τι αυτή η καμπάνια και η υπερπροβολή; Με ποια αφορμή; Πως «ο κύριος αυτός που α) δεν εξελέγη β) δεν ανήκει σε κανένα κομματικό όργανο γ) είναι αμφίβολο αν είναι μέλος του κόμματος δ) δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφασίζει αίφνης να οργανώσει μια προσωπική πολιτική καμπάνια με σκοπό να πλασαριστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι προβληματικό που μέχρι στιγμής αυτή η δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη, δεν απασχολεί τα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Ας ελπίσουμε έστω και καθυστερημένα να ασχοληθούν με την περίπτωση Κασσελάκη τα αρμόδια κομματικά όργανα».
Όπως μαθαίνουμε από την ειδησεογραφία ο Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών. Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania  και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences. Πέρα από αυτά αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης. Εκτός από τα Ελληνικά, μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά.
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >