AD

Guion S. Bluford | ο πρώτος Αφροαμερικανός που ταξίδεψε στο διάστημα

Στις 30 Αυγούστου του 1983 ο Αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός που ταξιδεύει στο διάστημα όταν το διαστημικό λεωφορείο Challenger απογειώθηκε για την τρίτη του αποστολή.

Ήταν η πρώτη νυχτερινή εκτόξευση ενός διαστημικού λεωφορείου. Πολλοί άνθρωποι έμειναν ξύπνιοι για να παρακολουθήσουν το διαστημόπλοιο να εκτοξεύεται από το Cape Canaveral της Florida, στις 2:32 π.μ.

To Challenger πέρασε έξι ημέρες στο διάστημα, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Bluford και οι τέσσερις συνάδελφοί του Τα μέλη του πληρώματος εκτόξευσαν έναν δορυφόρο επικοινωνιών για την κυβέρνηση της Ινδίας, ήρθαν σε επαφή με έναν λανθασμένο δορυφόρο επικοινωνιών, διεξήγαγαν επιστημονικά πειράματα και δοκίμασαν τον ρομποτικό βραχίονα του λεωφορείου. Λίγο πριν τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου, το λεωφορείο προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Edwards στην California, δίνοντας τέλος στην πιο άψογη αποστολή του λεωφορείου μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Ο Guion Stewart Bluford II γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1942. Από μικρή ηλικία, ο “Guy” γοητευόταν με την πτήση και αποφάσισε ότι ήθελε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει αεροπλάνα. Το 1964 αποφοίτησε από το Penn State με πτυχίο μηχανικού αεροδιαστημικής. Αποφασίζοντας ότι θα έπρεπε να ξέρει πώς να πετά αεροπλάνα αν ήθελε να τα κατασκευάσει, εισήλθε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και αποφοίτησε με τα φτερά του πιλότου το 1965. Του ανατέθηκε σε μια μοίρα μαχητικών στο Βιετνάμ, όπου πραγματοποίησε 144 αποστολές μάχης. Μετά τη μάχη, έγινε εκπαιδευτής πτήσης και στη δεκαετία του 1970 πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην αεροδιαστημική μηχανική από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >