AD

Στίγκας | «Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ο Κασιδιάρης

Ο εμφύλιος στους Σπαρτιάτες ξεκίνησε με βαριές εκφράσεις και διαγραφή τριών βουλευτών από το κόμμα, από τον Βασίλη Στίγκα, τον αρχηγό των Σπαρτιατών που έχει μείνει χωρίς βουλευτές

 

Ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε τελικά στη διαγραφή τριών βουλευτών από την ΚΟ των Σπαρτιατών. Συγκεκριμένα, διέγραψε τους Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλλη και Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Μετά την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας κατήγγειλε ότι οι αντάρτες βουλευτές των Σπαρτιατών είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, δείχνοντας τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο χαρακτήρισε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή των τριών βουλευτών με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Εμφύλιος στους Σπαρτιάτες: Παράτησαν μόνο του στη Βουλή τον Στίγκα -Εκβιασμοί και απειλές για διαγραφές
Ποιοι είναι οι τρεις βουλευτές που διέγραψε ο Στίγκας
Και οι τρεις βουλευτές τους οποίους διέγραψε ο Βασίλης Στίγκας από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών είχαν θεσμική ιδιότητα στη Βουλή. Ο Γιάννης Κόντης και ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς ήταν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ ο Γιάννης Δημητροκάλλης ήταν γραμματέας της ΚΟ.

Ο Γιάννης Κόντης εξελέγη βουλευτής στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου στην περιφέρεια Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών και ο Γιάννης Δημητροκάλλης στην Ανατολική Αττική.

Γιάννης Κόντης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Γιάννης Κόντης, Γιάννης Δημητροκάλλης και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Εμφύλιος στους Σπαρτιάτες

Η κατάσταση στην ΚΟ των Σπαρτιατών ήταν έκρυθμη εδώ και καιρό, και σήμερα όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν να απέχουν από τη συνεδρίαση της Βουλής. Ο Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε μόνος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, με τον ίδιο να καταγγέλλει εκβιασμό και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών, όπως και έπραξε. Τόνιζε, δε, ότι δεν θα παραστεί στην εξ αναβολής προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η πλευρά των ανταρτών βουλευτών των Σπαρτιατών, σχολιάζοντας την αποχή τους από τη Βουλή, έκανε λόγο για μια συνειδητή επιλογή.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Στίγκας, όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ώστε να τοποθετηθεί στη συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές, αναφέρθηκε στα εσωκομματικά των Σπαρτιατών, κάνοντας λόγο για καθοδηγούμενες κινήσεις από την πλευρά των βουλευτών του, για πρωτοφανείς εικόνες, και, υπονοώντας τον Ηλία Κασιδιάρη, μίλησε για καθοδήγησή τους από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Η ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση στο εσωτερικό των Σπαρτιατών ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, όταν ένας εκ των βουλευτών στήριξε δημόσια την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας, με τον Βασίλη Στίγκα να τον αδειάζει λίγο αργότερα δημοσίως. Η κόντρα πλέον έχει μεταφερθεί στο πεδίο του συνεδρίου των Σπαρτιατών, με την πλευρά των ανταρτών να ζητούν να γίνει σύντομα και με ανοιχτή διαδικασία, και τον πρόεδρο του κόμματος να φέρεται να επιθυμεί να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Ένα συνέδριο πιθανότατα να άλλαζε τις ισορροπίες στο κόμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Κασιδιάρης και τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως

Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του διαφάνηκε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο όταν ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επιχείρησε να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη και την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθήνας.

Η επιλογή Στίγκα προκάλεσε την απομόνωσή του με τους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών να τον αδειάζουν, να προχωρούν σε δημόσια δήλωση στήριξης του Κασιδιάρη και να ζητούν την διεξαγωγή συνεδρίου προκειμένου να καθαιρέσουν τον Στίγκα από την ηγεσία του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι οι 11 βουλευτές θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την ΚΟ των Σπαρτιατών και βάσει Κανονισμού της Βουλής να συγκροτήσουν νέα δική τους και πλήρως ελεγχόμενη ομάδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα έχαναν την κρατική χρηματοδότηση – σχεδόν 2 εκατ. ευρώ το έτος – καθώς σύμφωνα με τον σχετικό νόμο αυτή καταβάλλεται μόνο στο κόμμα «Σπαρτιάτες» που συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Μόνος και χωρίς τους βουλευτές του στη Βουλή

Ο Βασίλης Στίγκας για άλλη μια φορά βρίσκεται για άλλη μια φορά απομονωμένος από τους βουλευτές του. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το συνέδριο του κόμματος με τον Βασίλη Στίγκα να αποφεύγει να ορίσει ημερομηνία και τους 11 βουλευτές να θέλουν να γίνει άμεσα.

Ήδη, από την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών βρέθηκε σήμερα ολομόναχος στα έδρανα της βουλής. Σύμφωνα με πηγές, από το περιβάλλον του Στίγκα γίνεται λόγος για «εκβιασμούς» που δεν θα ανεχθεί. Σημειώνουν μάλιστα, ότι οι λογαριασμοί με τον Ηλία Κασιδιάρη έχουν κλείσει.

spartiates__3_
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης και σήμερα

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα. Καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά, τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη, αυξημένες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μόνη στο πλήθος | Όταν η Marilyn τραγουδούσε `Happy Birthday` στον JFK

Στις 19 Μαίου του 1962 παρά τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας της από το αλκοόλ & τα βαρβιτουρικά, η Μέριλιν ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και τραγουδά μοναδικά το “Happy Birthday” στον…κύριο πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δυσαρέσκεια στη Δύση για την πρόσκληση του Μακρόν στη Ρωσία για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προσκαλέσει εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης στον εορτασμό για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, τον προσεχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >