AD

Thomas Edison | H συναρπαστική ιστορία της ανακάλυψης του ‘κινητογράφου’

Στις 31 Αυγούστου του 1897, ο Thomas Edison έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κινηματογραφική του μηχανή.

 Ο Edison είχε αναπτύξει την κάμερα και τον θεατή της στις αρχές της δεκαετίας του 1890 και οργάνωσε πολλές επιδείξεις.

Η κάμερα βασίστηκε σε φωτογραφικές αρχές που ανακαλύφθηκαν από τους πρωτοπόρους της φωτογραφίας Joseph Nicephone Niepce και Louis Daguerre της Γαλλίας. Το 1877, ο εφευρέτης Edward Muybridge ανέπτυξε μια πρωτόγονη μορφή κινηματογραφικών ταινιών όταν ο Leland Stanford, κυβερνήτης της Καλιφόρνια, τον κάλεσε να αναπτύξει φωτογραφικές μελέτες ζώων σε κίνηση. Ο Muybridge ανέπτυξε ένα έξυπνο σύστημα για τη φωτογράφηση διαδοχικής κίνησης, εγκαθιστώντας 24 κάμερες συνδεδεμένες σε καλώδια ταξιδιού που εκτείνονται σε μια πίστα. Καθώς το άλογο σκόνταψε κάθε σύρμα, τα παντζούρια έσπασαν. Η προκύπτουσα σειρά φωτογραφιών θα μπορούσε να προβληθεί ως κάτι που μοιάζει με κινηματογραφική ταινία. Αυτή η ανακάλυψη στις αρχές της δεκαετίας του 1870 ενέπνευσε έναν άλλο σπουδαστή της κίνησης των ζώων, τον Etienne Jules Marey της Γαλλίας, να αναπτύξει το 1882 μια περιστρεφόμενη κάμερα μάλλον σαν τουφέκι, όπου διαφορετικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε μια γρήγορη σειρά από ένα περιστρεφόμενο φυσίγγιο.

Σε αντίθεση με αυτές τις προηγούμενες κάμερες, ο κινητογράφος και ο Κινηματόγραφος του Edison χρησιμοποιούσαν φιλμ σελιλόιντ, που εφευρέθηκε από τον George Eastman το 1889. Τον Φεβρουάριο του 1893, ο Edison έχτισε ένα μικρό κινηματογραφικό στούντιο που μπορούσε να περιστραφεί για να συλλάβει το καλύτερο διαθέσιμο ηλιακό φως. Έδειξε την πρώτη επίδειξη των ταινιών του – με τρεις εργάτες του να προσποιούνται τους σιδηρουργούς – τον Μάιο του 1893.

Η εφεύρεση ενέπνευσε τους Γάλλους εφευρέτες Louis και August Lumiere να αναπτύξουν μια κινηματογραφική κάμερα και έναν προβολέα. Κινηματογράφος, που επέτρεψε σε ένα μεγάλο κοινό να δει μια ταινία. Αρκετές άλλες κάμερες και προβολείς αναπτύχθηκαν επίσης στα τέλη του 1800.

Το 1898, ο Thomas Edison μήνυσε την American Mutoscope και την Biograph Pictures, ισχυριζόμενος ότι το στούντιο είχε παραβιάσει την ευρεσιτεχνία του για το Kinetograph. Είχε εμπιστευτεί την ανάπτυξη της μηχανής στον βοηθό του, WLK Dickson, ο οποίος έφυγε από την εταιρεία του Edison το 1895 και βοήθησε στην ίδρυση της Biograph. Ωστόσο, το 1902, το Εφετείο των ΗΠΑ έκρινε ότι παρόλο που ο Thomas Edison είχε κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον Κινετογράφο, κατείχε μόνο δικαιώματα στο σύστημα οδοντωτών τροχών που μετακινούσε το διάτρητο φιλμ μέσα από την κάμερα, όχι ολόκληρη την ιδέα της κινηματογραφικής κάμερας.

Το 1909, οι Edison και Biograph ένωσαν τις δυνάμεις τους με άλλους κινηματογραφιστές για να δημιουργήσουν την Motion Pictures Patents Company, έναν οργανισμό αφιερωμένο στην προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και στην αποτροπή της εισόδου άλλων παικτών στην κινηματογραφική βιομηχανία. Το 1917, το Ανώτατο Δικαστήριο διέλυσε το καταπίστευμα και η Edison Company εγκατέλειψε την κινηματογραφική βιομηχανία την ίδια χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >