AD

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας |H παραμυθένια ζωή της όμορφης Diana των Αράβων, που έγινε η νεότερη βασίλισσα στον κόσμο & μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη

Στα 29 της χρόνια έγινε μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Στις 31 Αυγούστου κλείνει τα 53 της χρόνια που περικλείουν μια έντονη και συναρπαστική ζωή.

 

Θεωρείται η προοδευτική γυναικεία φωνή στον αραβικό κόσμο. Η βασιλική της ιδιότητα και το ανθρωπιστικό της έργο σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση και το άψογο στυλ της, την έχουν κάνει διεθνές σύμβολο. Έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα πορτρέτο πολύ διαφορετικό από το προφίλ μιας γυναίκας του αραβικού κόσμου και να γίνει μια από τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. Την αποκαλούν “βασίλισσα της ερήμου” ή “Νταιάνα των Αράβων”. Ο λόγος για τη  βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας που έμελλε να γίνει η νεότερη βασίλισσα του πλανήτη στα 29 της χρόνια έχει διαμορφώσει ένα πορτρέτο πολύ διαφορετικό από το προφίλ μιας γυναίκας του αραβικού κόσμου.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας, ωστόσο,  είναι γνωστό ότι παραμένει εξαιρετικά ταπεινή και προσγειωμένη χάρη  στην ανατροφή, την εκπαίδευση και την εγγενή γενναιοδωρία της. «Απλώς ξυπνάω και νιώθω κανονικός άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, ζεις τη ζωή σου για τους ανθρώπους που εκπροσωπείς. Είναι τιμή και προνόμιο να έχω αυτή την ευκαιρία να κάνω τη διαφορά – μια ποιοτική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων – και είναι δική μου ευθύνη να αξιοποιήσω στο έπακρο αυτή την ευκαιρία.» λέει χαρακτηριστικά.

Mε αφορμή τον εορτασμό των 52ων γενεθλίων της στις 31 Αυγούστου, ας γνωρίσουμε την βασίλισσα της Ιορδανίας, μέσα από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της – από την παιδική της ηλικία, τον βασιλικό γάμο με τον βασιλιά Αμπντάλα Β`, μέχρι τη στέψη της και τη γέννηση των παιδιών της.

queen rania

Η βασίλισσα Ράνια με τον πατέρα της Faisal Sedki Al-Yassin και τον αδερφό της. 

Η ημερομηνία γέννησής της είναι μια σύμπτωση που ενισχύει το χαρακτηρισμό “Νταιάνα των Αράβων” που της έχουν αποδώσει. Γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου, ημερομηνία που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της. Σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τη λανθασμένη άποψη που επικρατεί για το Ισλάμ κι εστιάζει την ενέργειά της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.Το πορτρέτο της βασίλισσας είναι πολύ διαφορετικό από το προφίλ μιας γυναίκας του αραβικού κόσμου. Προτιμάει μανικιούρ που διευκολύνει στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Όταν δεν ελέγχει το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο – που συνήθως περιλαμβάνει e-mails που  έχουν να κάνουν με την αναζήτηση βοήθειας από όλους όσοι τη χρειάζονται-, όταν δεν ασχολείται με τα τρία της παιδιά, ή δε διαλέγει σύνολα υψηλής ραπτικής διασήμων οίκων, επιλέγει θαλάσσιο σκι, ποδήλατο και τζόκινγκ στους κήπους των ανακτόρων του Αμάν. Με το σύζυγό της είναι μέλη του Yaghting Club της Ιορδανίας, ενώ ο συνεχιστής της δυναστείας των Χασιμιτών είναι εραστής του βολάν. Πριν αρκετά χρόνια, μάλιστα, συμμετείχε στο ράλι Ακρόπολης.

Γεννήθηκε λοιπόν, στο Κουβέιτ, από γονείς παλαιστινιακής καταγωγής. Εκείνη και τα δύο αδέρφια της μεγάλωσαν στην πόλη Τουλκάρμ της Δυτικής Όχθης.

Royal Queen Rania

Η βασίλισσα Ράνια μετά την τελετή του πτυχίου στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, όταν έλαβε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Νομικής από το πανεπιστήμιο. 

Πήρε το πτυχίο της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου το 1991. Το εφάρμοσε, πρώτα, σε τραπεζική καριέρα στην Ιορδανία και, αργότερα, στον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών.

Queen Rania, king Abdullahs wedding

Την ημέρα του γάμου της βασίλισσας Ράνιας. 

Στην αυτοβιογραφία του Ιορδανού βασιλιά με τίτλο “Our Last Best Chance: The Pursuit of Peace in a Time of Peril” υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες για τη γνωριμία τους και για το “μυστικό όπλο” με το οποίο ο Αμπντάλα έπεισε την όμορφη Ράνια να δεχτεί να τον παντρευτεί… Μια ιστορία που ακούγεται σαν παραμύθι… Ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές πριγκίπισσες και βασιλιάδες…

Τον Ιανουάριου του 1993, γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ σε ένα πάρτυ. Όπως όλα φάνηκαν, οι δυο τους έπαιξαν τους ρόλους του πρίγκιπα και της νεράιδας, στο εικονογραφημένο παραμύθι της ζωής. Σε εκείνο το πάρτυ, λοιπόν, η Ράνια δεν ήταν μόνη, αλλά συνοδευόταν από έναν άλλον άνδρα, που επρόκειτο μάλιστα να παντρευτεί. Όταν όμως γνώρισε τον πρίγκιπα, της  ζήτησε να χορέψουν και την ερωτεύτηκε παράφορα. “Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά.” γράφει ο ισχυρός άντρας της Ιορδανίας. Στην εκπομπή “60 minutes” της Κριστιάν Αμανπούρ λέει :“Μπορεί να ακούγεται ονειροπόλο και ίσως αστείο, αλλά έτσι ήταν. Έρωτας από την πρώτη στιγμή” . Στην ίδια συνέντευξη παραδέχεται κι εκείνη ότι τον ερωτεύτηκε και εντυπωσιάστηκε που ένας πρίγκιπας της έδωσε τόση σημασία. Αυτό όμως που ήταν πάνω απ’όλα, ήταν η συνάντηση ενός αγοριού με ένα κορίτσι. “Τόσο απλά και τόσο αληθινά ήταν όλα…”

“Μη φοβάσαι, δεν έχω κακές προθέσεις” της είπε σε τηλεφώνημά του ο πρίγκιπας Αμπντάλα μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση. Το φλερτ τους είχε διάρκεια δύο μηνών. Της είχε μιλήσει για την πρόθεσή του να την παντρευτεί πριν ακόμα γίνει επισήμως η πρόταση γάμου. Όπως αναφέρει με χιούμορ στην αυτοβιογραφία του, σε εκείνη τη συζήτηση, της πρόσφερε ένα σοκολατάκι. Και η Ράνια που είναι γνωστή για την ιδιαίτερη αγάπη της για τις σοκολάτες, τού  είπε αμέσως το “ναι”…

Στην επίσημη πρόταση γάμου που έγινε με κάθε εθιμοτυπικό, η μητέρα του Χουσείν (ο βασιλιάς Χουσείν ήταν ο πατέρας του πρίγκιπα Αμπντάλα), εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά και την ευγένειά της και της είπε: “Είναι γραμμένο να γίνεις το διαμάντι της οικογένειας Χασμίτ” (το όνομα της βασιλικής οικογένειας).

Στις 10 Ιουνίου του 1993, ο τότε πρίγκιπας Abdullah της Ιορδανίας παντρεύτηκε τη Rania Al-Yassin σε μια υπέρλαμπρη τελετή στο παλάτι Zahran στο Αμμάν, που παρέπεμπε στις αραβικές “Χίλιες και μία νύχτες”!

“Δεν θυμάμαι ποτέ ως παιδί να ονειρεύτηκα να παντρευτώ έναν πρίγκιπα αλλά πάντα επιθυμούσα και ήλπιζα να παντρευτώ έναν ευγενή άνδρα που θα εκπλήρωνε τις προσδοκίες μου να είναι καλός σύζυγος και πατέρας. Όταν συνάντησα τον Αμπντάλα αναγνώρισα σ’αυτόν όλες αυτές τις αρετές και μάλιστα πολύ καλύτερες και ανώτερες από αυτές που επιθυμούσα να διαθέτει ο μέλλοντας σύζυγός μου.” λέει η βασίλισσα Ράνια.

Η ευτυχία τους επισφραγίσθηκε με την απόκτηση τεσσάρων παιδιών: του πρίγκιπα Χουσείν, της πριγκίπισσας Ιμάν, της πριγκίπισσας Σάλμα και του πρίγκιπα Χασέμ. Στις 28 Ιουνίου 1994, η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα Β` υποδέχθηκαν το πρώτο τους παιδί, τον πρίγκιπα Χουσεΐν.

Αν και η ζωή του πριγκιπικού ζεύγους άλλαξε άρδην μετά τη στέψη του Αμπντάλα, οι δύο γονείς δηλώνουν πως μέλημά τους είναι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όσο πιο φυσιολογικά γίνεται.

Ο Αμπντάλα και η Ράνια, σύμφωνα με πληροφορίες αυλικών, επικοινωνούν στα αγγλικά. Η βασίλισσα μιλάει άψογα αραβικά, αλλά ο Αμπντάλα χρειάζεται φροντιστήριο. Μητέρα του Ιορδανού μονάρχη είναι η Βρετανίδα Τόνι Γκάρντνερ, δεύτερη σύζυγος του εκλιπόντος βασιλιά Χουσείν, η οποία είχε μετονομασθεί σε Μούνα ελ Χουσείν. Τα φτωχά αραβικά του Αμπντάλα δικαιολογούνται από το γεγονός ότι πέρασε δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του σπουδάζοντας σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.  Σε αυτή την παιδεία οφείλεται και η διαφορετική  ζωής του ζευγαριού όπως και η ισότιμη συμπεριφορά του Αμπντάλα έναντι στη σύζυγό του.

Queen Rania, King Abdullah II, Crown Prince Hussein.

Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ και η βασίλισσα Ράνια στο παλάτι Ραγκαντάν στην τελετή απονομής της στέψης του. 

Ανακοινώνοντας τη στέψη της μέσω της κρατικής τηλεόρασης το 1999, ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β` δήλωσε ότι η μη βασιλική καταγωγή της συζύγου του την έκανε να συνδεθεί καλύτερα με «τις ελπίδες και τις προοπτικές των ανθρώπων» αφού «πιστεύει αληθινά στους σκοπούς τους .»

queen rania

Η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα Β` απεικονίζονται με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β` και τον πρίγκιπα Ανδρέα στην πρώτη επίσημη επίσκεψή τους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά τη στέψη, το 1999.

queen rania

Το 1999, η βασίλισσα της Ιορδανίας χαιρετά τον Πάπα Άγιο Ιωάννη Παύλο Β` για πρώτη φορά.

queen rania

Η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα Β` και με τον γιο τους Πρίγκιπα Χουσεΐν, την πριγκίπισσα Σάλμα, τη βασίλισσα Ράνια και την πριγκίπισσα Ιμάν.

Μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους, το 2000, εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια όπου ο Αμπντάλα θα εξασκηθεί σε μία στρατιωτική βάση της περιοχής. Εκεί έζησαν μια ήρεμη, “ανώνυμη”, οικογενειακή ζωή που η βασίλισσα Ράνια τη θυμάται ως την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους.

Μετά το θάνατο του βασιλιά Χουσεΐν και τη λήξη του εθνικού πένθους, ο νέος βασιλιάς της Ιορδανίας χρήζει τη σύζυγό του Ράνια βασίλισσα της Ιορδανίας.

Το 1995 η Ράνια δημιούργησε το Ίδρυμα του Ιορδάνη Ποταμού – το JRF- ένα μη κερδοσκοπικό και μη- κυβερνητικό θεσμό που έχει σαν στόχο την υλοποίηση διάφορων προγραμμάτων αρωγής, για την ανακούφιση των εύθραστων πληθυσμιακών ομάδων, όπως τα κακοποιημένα παιδιά και οι γυναίκες που εξακολουθούν να υφίσταται σεξουαλικούς ακρωτηριασμούς. Η βασίλισσα της Ιορδανίας προεδρεύει και της Εταιρείας Οργάνων Σώματος της χώρας της. Επιπλέον, είναι και επικεφαλής της Αιματολογικής Εταιρείας που αποσκοπεί στην αφύπνιση του κόσμου για τη μετάδοση ασθενειών μέσω των μεταγγίσεων και στη λήψη μέτρων για την πρόληψή τους.

Σε διεθνές επίπεδο, η βασίλισσα Ράνια είναι υπέρμαχος της ανεκτικότητας, της συμπόνιας και της προώθησης της ενσυναίσθησης μεταξύ ανθρώπων κάθε πολιτισμού και υπόβαθρου. Οι προσπάθειές της να αμφισβητήσει τα στερεότυπα των Αράβων και των Μουσουλμάνων και να προωθήσει μεγαλύτερη κατανόηση και αποδοχή μεταξύ ανθρώπων όλων των θρησκειών και πολιτισμών έχουν κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση.

Η Νταϊάνα του Αμάν διοργανώνει αναρίθμητες φιλανθρωπίες. Ανάμεσα στη λίστα των ιδρυμάτων που υποστηρίζει, περιλαμβάνονται : το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την παιδική ηλικία, τη Σύνοδο των γυναικών του αραβικού κόσμου, το Ίδρυμα Κλίντον, το Ταμείο για τα θύματα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Όπως έχει πει σε συνέντευξή της, η ίδια ενθαρρύνει τα παιδιά της να συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο: “H βασιλική οικογένεια ήταν πάντα δίπλα στο λαό της Ιορδανίας και συνδεδεμένη μαζί μου σε τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να καλλιεργήσω μέσα τους το αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και το λαό τους. Όλοι έχουμε την ευθύνη να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας έτσι ώστε να γίνουν συμπονετικοί πολίτες, ασχολούμενοι με την κοινότητά τους και με δυνατό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους άλλους.”

“Η τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, και είναι παγκόσμια. Αυτές οι άθρησκες ομάδες καπηλεύτηκαν τη θρησκεία μας και ως Μουσουλμάνοι πρέπει πια να υπερασπιζόμαστε τις πραγματικές αξίες του Ισλάμ. Η Ιορδανία υπήρξε πάντα και θα συνεχίσει να είναι ένα πρότυπο μετριοπάθειας, συνύπαρξης και ειρήνης.”Για το θέμα των προσφύγων και την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ιορδανία, λέει:”Παρά το ότι είμαστε μικρή χώρα, με περιορισμένους πόρους, η Ιορδανία ήταν πάντα δίπλα στους γείτονές της. Ωστόσο, οι επιπτώσεις της κρίσης στη Συρία είναι μεγαλύτερες από τις δυνατότητές μας. Σήμερα, οι Σύριοι πρόσφυγες αντιστοιχούν στο 20% του πληθυσμού μας. Υπήρξε, φυσικά, γενναιόδωρη βοήθεια από δωρητές, όμως υπάρχουν δραματικές ελλείψεις, παρά τις εκκλήσεις του ΟΗΕ.”

Η “βασίλισσα της ερήμου” είναι χορηγός σε πολυάριθμες εκδηλώσεις που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη, όπως και την καλλιτεχνική και πολιτισμική ιδιαιτερότητα του Βασιλείου της Ιορδανίας.Στην προσωπική της ιστοσελίδα (www.queenrania.jo), την οποία όπως λέγεται επιμελείται η ίδια, η βασίλισσα αναφέρει το μέγεθος του έργου που έχει αναλάβει για τα παιδιά, τις γυναίκες, τη νεολαία, την κοινότητα. “Τρομακτικό ; Ναι. Απίθανο ; Όχι. Στην πραγματικότητα αυτές οι προκλήσεις με κινητοποιούν.”

Η βασίλισσα Ράνια είναι σήμερα μακράν η ομορφότερη βασίλισσα του κόσμου. Έχει ψηφιστεί ως η τρίτη πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου από το περιοδικό “Harper’s & Queen” κι έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου από το περιοδικό “Forbes”. Είναι λάτρης της μόδας και συχνά οι εμφανίσεις της είναι θέμα συζήτησης και θαυμασμού. Επιλέγει τους οίκους Celine, Gucci καθώς και του σχεδιαστές :Gianfranco Ferre, Valentino, Michael Kors, Armani. Mπορεί το ημερήσιο πρόγραμμά της να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, αλλά αφιερώνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στα τέσσερα αξιολάτρευτα παιδιά της. Στην καθημερινότητά της, απολαμβάνει απλές αλλά πολύτιμες στιγμές, όπως να ακούει μουσική με το σύζυγό της , να βλέπουν αμερικάνικες σειρές ή χολιγουντιανά φιλμ, να απολαμβάνουν καθισμένοι στον καναπέ τη θαλπωρή της οικογενειακής ζωής.

Τον Μάρτιο του 2008, δημιούργησε το δικό της κανάλι στο YouTube με στόχο να εμπλέξει δυτικούς θεατές σε μια συζήτηση σχετικά με τις αντιλήψεις τους για τον αραβικό κόσμο.

Κέρδισε το βραβείο “Visionary” που δημιουργήθηκε για την αναγνώριση όσων χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα ως μέσο προώθησης της “θετικής κοινωνικής αλλαγής”.

Έχει συγγράψει πολλά παιδικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του best-seller των New York Times, του Sandwich Swap, το οποίο εμπνεύστηκε από τις δικές της παιδικές εμπειρίες.

Η Βασίλισσα Ράνια είναι ισχυρή υποστηρίκτρια της μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των νέων. Μερικές από τις προσπάθειές της περιλαμβάνουν – 1GOAL,  Παγκόσμια Εκστρατεία για την Εκπαίδευση και τις Πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση Κοριτσιών, για τις οποίες υπηρετεί ως τιμητική προεδρία.

queen rania, Michelle obama

Το 2009, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης Let Girls Learn — η οποία είναι μια πρωτοβουλία που ίδρυσαν οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα — η βασίλισσα Ράνια έδωσε μια συγκινητική ομιλία ζητώντας μεγαλύτερη υποστήριξη για την εκπαίδευση σε ζώνες συγκρούσεων.

queen rania

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας απεικονίζεται με την Κάθι Κάλβιν, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών, Τζένιφερ Λόπεζ και Κέιτι Κούρικ στη συζήτηση για την ισότητα των φύλων του Ιδρύματος του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, στη Νέα Υόρκη.

queen rania

Τον Σεπτέμβριο του 2016, έλαβε το Ανθρωπιστικό Βραβείο Aντρέα Μποτσέλι στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ως αναγνώριση της υπεράσπισης της υπέρ των προσφύγων, των δικαιωμάτων των παιδιών και της ενδυνάμωσης της κοινότητας.

queen rania

Τον Οκτώβριο του 2017, η βασίλισσα Ράνια επισκέφτηκε τους πρόσφυγες Ροχίνγκια στον προσφυγικό καταυλισμό Cox`s Bazar στο Μπαγκλαντές.

Queen Rania reveals big reason to celebrate – days after ...

Η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β` απεικονίζονται με τα τέσσερα παιδιά τους: τον διάδοχο του θρόνου Χουσεΐν, την πριγκίπισσα Ιμάν, την πριγκίπισσα Σάλμα και τον πρίγκιπα Χασέμ.

Η πανέμορφη βασίλισσα Ράνια, σκεπτόμενη και δυναμική, έχει επιλέξει να μην παραμείνει στη σκιά του συζύγου της, ανατρέποντας το παραδοσιακό status της γυναίκας στις μουσουλμανικές κοινωνίες. Από τη στιγμή που έγινε βασίλισσα, δεν έχει αφήσει ούτε ένα χωριό, ούτε μια πόλη που να μην έχει επισκεφτεί. Στόχος της να γνωρίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βοήθειά της. Ίσως δεν είναι τελικά τυχαίο που για πολλούς, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, είναι ένας “άγγελος επί γης”.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >