AD

Ευγενία & Τίνα Λιβανού | Οι δυστυχισμένοι γάμοι με τους Έλληνες κροίσους & το μυστηριώδες τέλος τους

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τον Σταύρο Νιάρχο είχαν κόντρα και σε προσωπικό επίπεδο αφού ερωτεύτηκαν την ίδια γυναίκα.

 

Ήταν οι δύο πανέμορφες, εντυπωσιακές γυναίκες, κόρες του πανίσχυρου μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού. Η Ευγενία και η κατά τρία χρόνια μικρότερή της Τίνα, έζησαν μια ταρραχώδη ζωή με σενάριο τραγικό, αν κρίνουμε από το ίδιο άδοξο τέλος τους…

Μεγάλωσαν με τις καλύτερες προδιαγραφές που θα ζήλευαν ακόμα και οι πριγκίπισσες των παραμυθιών…Αριστοκρατικά κολέγια του εξωτερικού, ιππασία, διακοπές στα κοσμικά θέρετρα της αμερικάνικης ανατολικής ακτής, σκι και φυσικά κοινωνική μόρφωση. Ήταν στην εφηβεία της,  η Τίνα Λιβανού, όταν είχε ξεκινήσει να σαγηνεύει το ισχυρό φύλο. Πορσελάνινη επιδερμίδα, καστανόξανθα μαλλιά, λεπτεπίλεπτη φιγούρα… Ένα κορίτσι με υπέρμετρη κομψότητα ήταν η “πρωταγωνίστρια” του διεθνούς τζετ.

Τίνα και Ευγενία Λιβανού: Όμορφες, πάμπλουτες και καταραμένες

Οι ΄Ελληνες μεγιστάνες, Αριστοτέλης Ωνάσης και Σταύρος  Νιάρχος, ήταν δύο άνδρες με παγκόσμια εμβέλεια, επιρροή και φυσικά… αντίζηλοι. Όπως έδειξε η ιστορία, η κόντρα τους φάνηκε όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο αφού ερωτεύτηκαν την ίδια γυναίκα… Την όμορφη Τίνα. Πρώτος ζήτησε το χέρι της ο Νιάρχος, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας της, ο Σταύρος Λιβανός του συνέστησε υπομονή, προβάλοντας τη δικαιολογία ότι η Ευγενία έπρεπε να παντρευτεί πρώτη.

 Ο πληθωρικός Ωνάσης, ωστόσο, ήταν πιο επίμονος. Δεν έχανε ευκαιρία να τη φλέρταρε σε ιδιαίτερα έντονο βαθμό. ‘Ηταν μόλις 14 ετών όταν της είχε χαρίσει ένα βαρύτιμο “βασιλικό” χρυσό μπρασελέ, με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο είχε στη ράχη  σκαλισμένη αφιέρωση: “Σάββατο, 17 Απριλίου 1943, 7μ.μ. “T.I.L.Y” (Tina, I Love You)”

Αδελφές Λιβανού: Ο μυστηριώδης θάνατος των γυναικών που ερωτεύτηκαν Ωνάσης  και Νιάρχος

Τί κι αν η πρώτη του απόπειρα δεν είχε επιτυχία… Εκείνος δεν πτοήθηκε και κατάφερε να κερδίσει την καρδιά της και να την παντρευτεί, το  1946, όταν εκείνη ήταν 17 ετών και ο Ωνάσης στα 46 του χρόνια. Ο γάμος τους γίνεται στη Νέα Υόρκη, με όλα τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου εφοπλισμού να δίνουν το παρόν στο γαμήλιο πάρτυ. Σύμφωνα με μια φημολογία, ο Σταύρος Νιάρχος, ήταν φανερά εξοργισμένος με αυτήν την εξέλιξη, ενώ ένα χρόνο αργότερα, παντρεύτηκε την αδελφή της, Ευγενία.

Ο Πίτερ Έβανς αναφέρει χαρακτηριστικά στη βιογραφία του Ωνάση: Ο Ωνάσης ζήλευε τις επιτυχίες του Νιάρχου με ασήμαντες, αλλά πάντα εξαιρετικής καλλονής ερωμένες, τον ζήλευε για την κομψότητά του και έβραζε με τον καταραμένο ευρωπαϊκό του αέρα. Ο Ωνάσης δεν μπορούσε να φορέσει ούτε το πιο ακριβό κοστούμι για περισσότερο από ένα πρωινό χωρίς να το κάνει να φαίνεται παρακατιανό. Ο Νιάρχος απέπνεε την ανία των πολύ πλουσίων, ο Ωνάσης τη χαρά της ζωής των πληβείων”.

Ο Νιάρχος και η Ευγενία αποκτούν μαζί τέσσερα παιδιά : τον Νιάρχο, το Φίλιππο, τον Σπύρο, τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία.Τίνα και Ευγενία Λιβανού: Οι όμορφες χρυσές κληρονόμοι που έζησαν στην  χλιδή και πέθαναν δυστυχισμένες %

Το 1965 ο Νιάρχος, γνωρίζει στο σαλέ του στην Ελβετία τη Σαρλότ Φορντ, δισέγγονη του θρυλικού αυτοκινητοβιομήχανου Χένρι Φορντ. Η νεαρή Αμερικανίδα μένει έγκυος και αμέσως ξεσπάει σκάνδαλο.

Μόλις το μαθαίνει η Ευγενία ζητά διαζύγιο. Ο Σταύρος Νιάρχος παντρεύεται στο Μεξικό με πολιτικό γάμο τη Φορντ, η οποία φέρνει στον κόσμο το πέμπτο παιδί του, την Έλενα – Άννα.

Την 1η Οκτωβρίου του 1966 η Ευγενία Νιάρχου καταθέτει στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή κατά του πρώην συζύγου της, προκειμένου να κριθεί ανυπόστατος ο πολιτικός γάμος στη μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουάρες ανάμεσα στον πατέρα των παιδιών της και στη Σαρλότ Φορντ, που είχε τελεσθεί στις 16 Δεκεμβρίου 1965.

Η Ευγενία ξανακερδίζει τον σύζυγό της, ο οποίος  το Σεπτέμβρη του ’68, δηλώνει ενώπιον συμβολαιογράφου ότι αποδέχεται την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και ότι παραιτείται παντός κατ’ αυτής τακτικού ή εκτάκτου ενδίκου μέσου, ως και της αιτήσεως αναψηλαφήσεως αυτής, και ούτω η απόφασις αυτή κατέστη τελεσίδικος και αμετάκλητος. Αποδέχεται, δε, ότι ο γάμος του με την Ευγενία, που έγινε την 1η Νοεμβρίου 1947 στη Νέα Υόρκη, εξακολουθεί να υφίσταται, ουδέποτε νομίμως λυθείς.Τίνα και Ευγενία Λιβανού: Παντρεύτηκαν εναλλάξ τον Ωνάση και τον Νιάρχο  (φωτό) – Pronews.gr

Η μοίρα όμως στάθηκε σκληρή για την Ευγενία Λιβανού, η οποία αφήνει την τελευταία πνοή της, δυο χρόνια αργότερα, υπό μυστηριώδεις συνθήκες, στο ιδιόκτητο νησί του Νιάρχου, την Σπετσοπούλα. Ήταν μόλις 44 ετών, όταν έφυγε, εκείνο το βράδυ της 3ης Μαΐου του ‘70.

 Ο ιατροδικαστής βρήκε σημάδια πάλης και μώλωπες στο σώμα της και, παρά την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα, η υπόθεση έκλεισε με απαλλακτικό βούλευμα του δικαστηρίου στον Σταύρο Νιάρχο. Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές αρχές, η αιτία θανάτου ήταν υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης, στο βιβλίο “Φάκελλος Νιάρχος” (εκδόσεις Κάκτος), υποστηρίζει την εκδοχή της δολοφονίας από τον Σταύρο Νιάρχο, ως επιστέγασμα της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας του, που δημοσιεύθηκε σε 58 συνέχειες στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 1976. Το ίδιο αναφέρει και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός στη μυθιστορηματική εκδοχή του εν λόγω συμβάντος, με τίτλο “Ο Ιατροδικαστής” (εκδόσεις Λιβάνη).

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί.

Ο Σταύρος Νιάρχος, ένα χρόνο ύστερα από το θάνατο της συζύγου του, εκπληρώνει ένα παλιό απωθημένο του… Ίσως το μεγαλύτερο… Να παντρευτεί το 1971 την Τίνα Λιβανού – η οποία είχε πάρει διαζύγιο από τον Αριστοτέλη Ωνάση, , λόγω της σχέσης του με τη Μαρία Κάλλας.

Ευγενία Λιβανού: Ο γάμος με τον Νιάρχο, η πολυτελής ζωή και η τραγική μοίρα  | Female-G

Μια δύσκολη απόφαση για την όμορφη Τίνα, αν λάβει υπόψιν του κανείς, ότι ο γιος της, Αλέξανδρος, ήταν αντίθετος με την επιλογή της.Τον Ιανουάριο του 1973 ο Αλέξανδρος σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα, ενώ στις 10 Οκτωβρίου του 1974 η μητέρα του αφήνει την τελευταία πνοή της στο Παρίσι, στο ξενοδοχείο “Ντε Σαντελιέ”. Η ίδια τραγική μοίρα με αυτήν της αδελφής της… Ένα πρόωρο τέλος λόγω υπερβολικής χρήσης βαρβιτουρικών…

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >