AD

Σάσα Σταμάτη για το ψυχιατρείο: Είχα να κοιμηθώ 3 μήνες

«Ξύπνησα ένα πρωί, είχα μουδιάσει ολόκληρη, είχα ταχυπαλμίες… Πήγα στο Θριάσιο, μου έδωσαν κάτι φάρμακα και επανήλθα»

 

 

«Ξύπνησα μία μέρα και είχα μουδιάσει ολόκληρη. Έφτασα με ταχυπαλμίες στο Θριάσιο και κάλεσα για βοήθεια», εξομολογείται με απίστευτη ειλικρίνεια η γνωστή δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, με αφορμή την ανάρτηση της έξω από το ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου.

Όταν φτάνεις στον πάτο μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Δεν είναι ταμπού. Χτύπα την πόρτα”.

Η Σάσα Σταμάτη, με τόλμη, αποφάσισε να μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για ένα θέμα που δυστυχώς για πολλούς είναι ταμπού.

Οι δυσκολίες που έχει βιώσει το τελευταίο διάστημα ήταν εκείνες που την οδήγησαν να ζητήσει την βοήθεια ψυχιάτρου.

Σάσα Σταμάτη: Πριν τον ψυχολόγο μπορούσε κάποιος να με χειριστεί εύκολα – Έλεγα “ναι” σε όλα

Η Σάσα Σταμάτη, από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό, ξεχώρισε για το μπρίο, το ταπεραμέντο, το χιούμορ και τον έντονο χαρακτήρα της.

Πίσω από το λαμπερό χαμόγελο όμως και τις αστείες ατάκες, η Σάσα Σταμάτη βίωνε πολύ δύσκολες καταστάσεις που είχε κληθεί να διαχειριστεί.

 

 

Ο θάνατος του πατέρα της τον Απρίλιο του 2021 ήταν εμφανώς ένα από τα γεγονότα που τη στιγμάτισαν.

“Ο πατέρας μου έφυγε πολύ σκληρά και άδικα”, θα πει σε μια κατάθεση ψυχής μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση της.

Η Σάσα Σταμάτη έχει μιλήσει δημοσίως για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια ο πατέρας της, με την ίδια να μην διστάζει ποτέ να μιλά για αυτά τα θέματα δημοσίως.

“Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, δεν είμαστε πλούσιοι αλλά φρόντισε για εμάς, για τα πάντα. Κάποια στιγμή κάτι δεν πήγε καλά στις δουλειές του και έπεσε σε κατάθλιψη, γεγονός στο οποίο δεν δώσαμε βάση γιατί δεν ξέραμε τότε πολλά και κλείστηκε στο σπίτι.

Μια μέρα άρχισαν να έρχονται λογαριασμοί 1.000 ευρώ, με έπαιρναν τηλέφωνο από μαγαζιά να πάω να τον μαζέψω… Θα τον άφηνα στον δρόμο για να μη λέει ο κόσμος; Μία μέρα τον πήρα τηλέφωνο, μου είπε πως είναι σε μια καφετέρια στην Ελευσίνα και κάλεσα την Αστυνομία να πάει να τον μαζέψει” ανέφερε.

Και συνέχισε: “Νοσηλεύτηκε αρχικά στο Δρομοκαΐτειο, μετά στο Δαφνί για ένα μήνα, όπου όταν βγήκε από εκεί, ήταν πολύ καλά, γύρισε σπίτι και έπεσε πάλι σε κατάθλιψη και δεν ήθελε να πάει σε γιατρό. Ένα βράδυ τον πήγα στο Αιγινήτειο, όπου οι γιατροί τού μίλησαν προσωπικά και τους είπε πως σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του…”.

“Όλα ξεκίνησαν όταν δεν μπορούσα πλέον να κοιμηθώ, είχα να κοιμηθώ τρεις μήνες. Τότε ήταν που αποφάσισα να πάω σε ψυχίατρο να ζητήσω βοήθεια, γιατί δεν μπορούσα άλλο, δεν άντεχα. Είχα σταματήσει και την τηλεόραση, είχα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, δεν κουραζόμουν και δεν μπορούσα να κοιμηθώ”, αποκάλυψε η Σάσα Σταμάτη.

Όπως είπε, παράλληλα ξεκίνησε να επισκέπτεται και ψυχολόγο, κατάφερε να ρυθμίσει το κομμάτι του ύπνου της, ωστόσο έκανε πολλές αλλαγές με τους γιατρούς της.

“Ξύπνησα ένα πρωί, είχα μουδιάσει ολόκληρη, είχα ταχυπαλμίες… Πήγα στο Θριάσιο, μου έδωσαν κάτι φάρμακα και επανήλθα… Μετά ξαναπήγα ένα βράδυ, είχα πάλι ταχυπαλμίες, με είδε ψυχίατρος και μου είπε πως έχω πάρα πολύ άγχος… Είμαι αγχώδης και η εξωστρέφειά μου είναι η άμυνά μου.

Ξαναπήγα (στο Θριάσιο) και τώρα πρόσφατα γιατί είχα ένα βάρος στο στήθος που δεν έφευγε με τίποτα, μου έβαλαν έναν ορό και επανήλθα” περιέγραψε.

Η πορεία της

Η Σάσα Σταμάτη γεννήθηκε στην Αθήνα, και μεγάλωσε στη Μάνδρα Αττικής. Από μικρή ηλικία, ασχολήθηκε με το χορό, το πιάνο αλλά και το θέατρο, πηγαίνοντας σε θεατρικό εργαστήρι.

Σπούδασε δημοσιογραφία και τα πρώτα χρόνια δούλεψε ως ρεπόρτερ στο Μακεδονία TV. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα, όπου συνεργάστηκε με μεγάλα κανάλια και έντυπα της χώρας. Σήμερα αρθρογραφεί στα Παραπολιτικά και το “OnTIME”.

Κάθε της συνέντευξη ποταμός καθώς η ίδια διακρίνεται για την αφοπλιστική ειλικρίνεια της.

Λάτρης της μόδας, η ίδια δίνει μεγάλη έμφαση στις εμφανίσεις της επιλέγοντας μεγάλα γυαλιά, εκκεντρικά αξεσουάρ αλλά και φλατ παπούτσια λόγω του ύψους.

Οι περιπέτειες αυτές θα την κάνουν –όπως λέει- πιο δυνατή με την ίδια να ευχαριστεί όσους της συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >