AD

Oasis House | Το εκπληκτικό σπίτι με τεράστια πισίνα σκαρφαλωμένη σε ένα βουνό της ερήμου

Ο Omar Hakim φαντάζεται το Oasis House, μια εννοιολογική κατοικία με μια πισίνα που είναι σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός βράχου.

 

Η τολμηρή οικιστική ιδέα που ονομάζεται Oasis House φαντάζεται ένα σπίτι που προεξέχει από βράχο της ερήμου. Σχεδιασμένο από τον Omar Hakim, η δομή απεικονίζεται ως δύο διακριτοί όγκοι που αποτελούνται κυρίως από γυαλί για να διατηρήσουν την ανεμπόδιστη θέα του Wadi Al Dish στο Tabuk της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Hakim σχεδίασε επίσης μια μεγάλη πισίνα για ένα μέρος του. Ο σχεδιαστής φαντάζεται ότι η πισίνα θα προσφέρει ανακούφιση από το έδαφος της ερήμου με την υπερβολική ζέστη, ενώ δημιουργεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με το περιβάλλον. Πέρα από το εφέ όταν την βλέπει κανείς από μακριά, η πισίνα δημιουργεί επίσης ένα εκπληκτικό θέαμα από τον κύριο χώρο καθιστικού, καθώς το φως του ήλιου εκτοξεύει τις κυματιστικές επιδράσεις του νερού στο χώρο.

Οι εικόνες του εσωτερικού μας δείχνουν τη δραματική θέα προς την έρημο από το σύγχρονο σπίτι. Αυτά περιλαμβάνουν τον χώρο διαβίωσης κάτω από την πισίνα και στον επάνω όγκο του σπιτιού. Αυτά τα δύο ξεχωριστά μέρη του σπιτιού είναι προσβάσιμα μέσω ενός πυρήνα από σκυρόδεμα που συνδέει τα δύο. Αν και παρουσιάζουν ξεχωριστές ιδιότητες, και τα δύο δείχνουν τη διαφάνεια που χρησιμοποιεί ο Hakim για να μυήσει τους χρήστες του χώρου στην ομορφιά του Wadi Al Disah.

Interior View of Oasis House by Omar Hakim

Interior View of Oasis House by Omar Hakim

Aerial View of Oasis House by Omar Hakim

Omar Hakim: Instagram

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει η Χαμάς την ισραηλινή εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ράφας

Αντίστροφη μέτρηση για την περιοχή όπου έχουν καταφύγει πάνω από 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι – Αναγκαίο να χτυπήσουμε τη Ράφα, λέει το Ισραήλ στις ΗΠΑ Ένας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >