AD

Σοφία των Αψβούργων | Η τραγική ιστορία της εντυπωσιακής απογόνου του πρίγκιπα Νικολάου της Ελλάδος που έχασε το παιδί της

Η ιδιαίτερη ιστορία μιας από τις ωραιότερες γαλαζοαίματες που εργάστηκε σαν μοντέλο, δημοσιογράφος, σχεδιάστρια & τη στιγμή που ένιωθε ότι βρήκε την απόλυτη ευτυχία, έχασε το γιο της.

‎Η Σοφία των Αψβούργων είναι μια από τις πιο γοητευτικές πριγκίπισσες με ιδιαίτερη ιστορία..   Η απόγονος του πρίγκιπα Νικολάου της Ελλάδας και της μεγάλης δούκισσας Ελένης της Ρωσίας έχει ξεχωριστή  εξωτερική εμφάνιση. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι όμορφη, εντυπωσιακή, με αίσθηση του στυλ και υπέρμετρα chic. ‎

‎Aς ρίξουμε μια ματιά στο γενεολογικό της δένδρο…

γενεολ. δενδρο Ελισαβετ0001

γαμος Ελισαβετ+ Καρολ. Θεοδ0001

Η δεύτερη κόρη του πρίγκιπα Νικολάου, Ελισάβετ παντρεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 1934  στο Μόναχο, τον κόμη Κάρολο Θεόδωρο του Τέρρινγκ – Γιέτενμπαχ κι απέκτησαν δύο παιδιά.

elisabeth kori nikolaou

οικογενεια Ελισαβετ0005

Τον Χανς Βέιτ και την Έλεν. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ μπορεί να έζησε μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή μαζί με τον άνδρα της και τα παιδιά τους, ωστόσο, της προκάλεσε μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα καμία επικοινωνία με τις αγαπημένες αδερφές της, πριγκίπισσες Όλγα και Μαρίνα, αλλά και την μητέρα της, πριγκίπισσα Νικολάου. Έφυγε από τη ζωή από σοβαρή ασθένεια,  στα 51 της χρόνια.

helen wedding day

Η κόμισσα Έλεν παντρεύτηκε το 1956 τον Αρχιδούκα Φερδινάνδο της Αυστρίας , ανιψιό του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, Καρόλου.

Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά. Την Ελισάβετ  , που πέθανε λίγο καιρό μετά τον γάμο της, χωρίς να αφήσει απογόνους, τη Σοφία – η οποία γεννήθηκε το 1959-και τον Μαξιμιλιανό.

IFrame

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παρίσι‎‎, ενώ έζησε  πολλά χρόνια στο Παρίσι και στην Ισπανία. Η ζωή της δεν ταιριάζει αρκετά στην πριγκίπισσα “στερεότυπο”.  Έκανε καριέρα ως top model,  συνεργάστηκε με μεγάλους  οίκους υψηλής ραπτικής της Ευρώπης (De Beers και Valentino μεταξύ άλλων διαφημίσεων στις οποίες συμμετείχε), ως σχεδιάστρια κοσμημάτων κι εργάστηκε στη Μαδρίτη ως δημοσιογράφος. Από τις συνεντεύξεις τις που έχουν ξεχωρίσει είναι των : Mικ Τζάγκερ,   Σουλτάνου του Ομάν, Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ και Ρίτσαρντ Γκιρ, με τους οποίους γεννήθηκε μια στενή φιλία. Αργότερα ασχολήθηκε με τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς για τα Παιδικά χωριά SOS.

Λόγω της ομορφιάς της,  οι  δημοσιογράφοι την πολιορκούσαν συνεχώς  και την “πάντρευαν” με γαλαζοαίματους που έκριναν πως της ταίριαζαν..

Στις 31 Ιανουαρίου 1990 παντρεύεται τον πρίγκιπα Hugo of Windisch-Graetz και η τελετή του γάμου τους πραγματοποιείται στο Σάλτσμπουργκ. H Σοφία λάμπει στο λιτό, αριστοκρατικό νυφικό της, δημιουργία του αγαπημένου της οίκου Valentino.

couplewithmother6jw

Η αρχιδούκισσα Σοφία με τον πρίγκιπα Ούγκο και τη η μητέρα της Σοφίας, αρχιδούκισσα Έλεν.

couple1gr

H Σοφία και ο σύζυγός της στην δεξίωση την παραμονή των γάμων τους. 

                                      46qa

bridewithfather4yk

Η Σοφία με τον πατέρα της, αρχιδούκα Φερδινάνδο.

Την ημέρα του γάμου της φόρεσε το  διάδημα της μητέρας της, (Vladimir Fringe Tiara), οικογενειακό ρωσικό κειμήλιο, που ανήκε αρχικώς στην μεγάλη δούκισσα Βλαντιμίρ της Ρωσίας. Πιθανολογείται πως κατασκευάστηκε το 1880 από τον οίκο Bolin και το κληρονόμησε η πριγκίπισσα Νικολάου της Ελλάδας, η οποία στη συνέχεια το έδωσε στην κόρη της, πριγκίπισσα Ελισάβετ, που το φόρεσε την ημέρα του γάμου της. Την παράδοση συνέχισε η κόμισσα Έλεν,η εγγονή της Ελισάβετ, και η αρχιδούκισσα Σοφία.

removingtheveil2gx

askspermis1fm

palazzo taverna

Μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι εγκαταστάθηκεστην Ρώμη, στο Palazzo Taverna, που ανήκει στον πρίγκιπα Ούγκο. Απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Μαξιμιλανό , τον Αλέξη και την Λαρίσα . Η αρχιδούκισσα Σοφία  ήταν ιδιαίτερα προστατευτική μητέρα και θέλησε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην ανατροφή  των τριών  παιδιών τους. Δυστυχώς, η μοίρα έμελλε να παίξει άσχημο παιχνίδι στην οικογένειά της, καθώς  το 2010, ο μικρότερος γιος της, Αλέξης, χάνει τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι γονείς του βρήκαν την δύναμη να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους.

62b4261f48e0a8dfb659bba211d3a464

‎Όταν τα παιδιά της Σοφίας μεγάλωσαν, ασχολήθηκε με σχεδιασμό τη δικής της  γραμμής τσάντας- άλλωστε είχε σπουδάσει σχέδιο στο παρελθόν.  Οι κριτικές που έχει αποσπάσει είναι θετικές και σήμερα οι τσάντες της – που είναι όλες χειροποίητες και κατασκευάζονται στην Ιταλία- είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ευρωπαϊκών βασιλικών κύκλων, ενώ συχνά μέλη από τη βρετανική και την ισπανική μοναρχία τις επιλέγουν.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι την εποχή που δήλωνε σε συνέντευξή της σε γαλλικό περιοδικό ότι είχε βρει την απόλυτη ευτυχία με το γάμο και την απόκτηση των τριών παιδιών της, αποχωρίστηκε για πάντα το παιδί της…

SOPHIE 2 HAB

29f3e7023c11f71aaa49475afcd893b6.focus-none.original

borsa1

IFrame

Sophie, Countess of Wessex visits Essex-6

Μάλιστα, μία  από τις πιο γνωστές πελάτισσές της είναι η συνονόματή  της, Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Eurovision | Στον πρώτο ημιτελικό τις εντυπώσεις έκλεψε η Φουρέιρα με το Fuego, που άνοιξε το πρόγραμμα

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2024 ξεκίνησε χθες το βράδυ στο Μάλμε και η έναρξη πραγματοποιήθηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Η Ελένη Φουρέιρα άνοιξε τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδώντας

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >