AD

Ξεκίνησε η κακοκαιρία – Στο «κόκκινο» 8 περιοχές μέχρι την Τετάρτη

Οχτώ είναι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο, οι περιοχές που θα κινδυνεύσουν περισσότερο από την κακοκαιρία που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τους ενισχυμένους ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί στη ανάρτησή του στο Facebook στην οποία έχει «κυκλώσει» τις οχτώ αυτές περιοχές: «Να μην υποτιμηθεί από κανέναν η κακοκαιρία που έρχεται».

«Επηρεάζεται ήδη η κεντρική και η βόρεια χώρα. Βαθμιαία ενίσχυση φαινομένων και  επέκταση  νοτιότερα όπως αναφέρεται στο εκτακτο» έγραψε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος «ανέβασε» και τους σχετικούς χάρτες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες περιοχές:

  • ▪️Πιερία
  • ▪️Ανατολική Ήπειρος
  • ▪️Θεσσαλία
  • ▪️Κεντρική και Βόρεια Εύβοια
  • ▪️Σποράδες
  • ▪️Κεντρική Στερεά (και τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, πιθανόν και της Αττικής)
  • ▪️Βορειοανατολική Πελοπόννησος
  • ▪️Νοτιοδυτική Πελοπόννησος

«Στα παραπάνω προαναφερθέντα τμήματα υπάρξει αυξημένος κίνδυνος για πολύ ισχυρές καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων αυτών. Άρα η πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές είναι αυξημένη. Επίσης αυξημένη είναι η πιθανότητα και για ισχυρές χαλαζοπτώσεις» προσθέτει ο Γιάννης Καλλιάνος ευθυγραμμιζόμενος με τις προβλέψεις άλλων συναδέλφων του για ακραία και επικίνδυνα φαινόμενα.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >