AD

Δημιούργησαν νόμισμα-γίγα για τη βασίλισσα Ελισάβετ με 8 κιλά χρυσού και 6.426 διαμάντια

Τη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ θέλησε να τιμήσει μια εταιρεία πολυτελείας, δημιουργώντας ένα αναμνηστικό νόμισμα.

 

 

Το νόμισμα, που παρουσιάστηκε λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, κατασκευάστηκε από σχεδόν 8 κιλά χρυσού και 6.426 διαμάντια. Ο δημιουργός του μοναδικού αυτού αντικειμένου πολυτελείας το κοστολογεί «περίπου στα 23.000.000 δολάρια».

Το πολύτιμο κόσμημα έχει τον τίτλο «The Crown» και περιγράφεται από την εταιρεία ως «αντικείμενο τέχνης». Φωτογραφία: crowncoin.theeastindiacompany

Το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο νόμισμα που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία κατέχει ένα σπάνιο αμερικανικό νόμισμα Double Eagle του 1933, που άγγιξε τα 18,9 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2021.

Το νόμισμα έχει διάμετρο περίπου 24 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 2 κιλά. Ανάμεσα στα διαμάντια υπάρχουν μικρότερα νομίσματα που κάποια απεικονίζουν τη βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα αρετές, όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη και το θάρρος, σύμφωνα με το CNN.

Στη μία πλευρά, διαμάντια έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μοιάζουν με τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η πίσω πλευρά είναι εμπνευσμένη από τιάρες της βασίλισσας Ελισάβετ. Φωτογραφία: crowncoin.theeastindiacompany

Η δημιουργία του νομίσματος «The Crown» διήρκεσε πάνω από έναν χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι είχε ξεκινήσει πριν από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα σχέδια των νομισμάτων που παρήχθησαν σε συνεργασία με το βρετανικό υπερπόντιο έδαφος της Αγίας Ελένης εγκρίθηκαν πλήρως από την κυβέρνηση του νησιού καθώς και από τη βασίλισσα πριν από τον θάνατό της, μέσω σχετικής διαδικασίας.

Πριν από τα αποκαλυπτήρια, ο Sanjiv Mehta, που βρίσκεται πίσω από την East India Company, μίλησε στο CNN, λέγοντας: «Ένας μέσος διαμαντοποιός μπορεί να τοποθετήσει περίπου τέσσερις πέτρες σε μία ώρα. Έτσι, όταν πρόκειται για περίπου 6.500 πέτρες σε ένα κομμάτι, αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός εργατοωρών».

«Ο φόρος τιμής που κάναμε στη βασίλισσα δεν είχε να κάνει με το να κόψουμε τις γωνίες, αλλά με το να γιορτάσουμε μια ζωή», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία διαμαντιών.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >