AD

7 Καλλιτέχνες δείχνουν τη δύναμη των γηρατειών χωρίς botox

Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τα Photoshop, τα botox και ό,τι έχει τη δύναμη να ‘αφαιρεί’ ρυτίδες, να κρύβει χρόνια και να αναδεικνύει την ομορφιά των νιάτων, 7 καλλιτέχνες δεν διστάζουν να παρουσιάσουν τη δική της ανατρεπτική ματιά μέσα από τα πορταίτα τους.

 

Περιοδικά, διαφημιστικές πινακίδες και τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι γεμάτες με συμβουλές για το «πώς να φαίνεστε νεότεροι», «πώς να καθυστερείτε τη γήρανση», «πώς να φαίνεστε 25 στα 50» και καλλυντικές (και χειρουργικές) επιλογές για να να παραμείνετε νέοι. Φοβόμαστε τη γήρανση, γιατί – ειδικά ως γυναίκες – μας έχουν πει από την παιδική ηλικία (είτε άμεσα είτε έμμεσα) ότι υπάρχει ένα σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 18 και 24 όταν είμαστε πιο όμορφοι, πιο επιθυμητοί και τα επιτεύγματά μας είναι πιο αξιέπαινα. Πόσες κάρτες, κούπες και μπλουζάκια «50 είναι τα νέα 40» χρειαζόμαστε προτού δεχθούμε ότι τα 50 είναι… καλά;

Φτάνει να αναζητήσει κανείς αναρτήσεις στο Instagram για να βρει κατάλληλους καλλιτέχνες που δείχνουν την αληθινή ομορφιά και τη δύναμη της γήρανσης. Τα γηρατειά είναι ένα δώρο που δεν θεωρούνται δεδομένα. Ας γνωρίσουμε τα δικά τους νέα πρότυπα ομορφιάς.

Jess Cochrane (@jesscochrane____)

«Disinterested In Your Standard», 2020 – Jess Cochrane

Η Αυστραλιανή καλλιτέχνιδα Jess Cochrane ζωγραφίζει πάνω από τις οικείες φωτογραφίες που τραβάει από τους συντρόφους της, προσθέτοντας νέες διαστάσεις στην εικόνα.  Είναι εντυπωσιακό πώς αυτό το έργο υπογραμμίζει ότι η μόδα είναι αγέραστη και η καθήμενη εμφανίζεται ιδιαίτερα δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Ishbel Myerscough (@ishbelmyerscough)

“Πορτραίτο της Lily Ebert”, 2021 – Ishbel Mysercough Λατρεύουμε

Αυτό το πορτρέτο της επιζήσασας του ολοκαυτώματος Lily Ebert, έφτιαξε η Ishbel Mysercough μεταξύ 2020 και 2021 , ως μέρος μιας σειράς 7 πορτρέτων που παρουσίασε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας. Εκτός από την εκπληκτική προσωπικότητα της Lily που λάμπει, είναι εντυπωσιακό το πόσο με αγάπη ζωγραφίζει η Mysercough κάθε πτυχή, ρυτίδα και τονική αλλαγή του δέρματός της. Είναι πραγματικά λυπηρό το πόσο σπάνια βλέπουμε πορτρέτα με ρεαλιστική υφή δέρματος.

Julie Held (@julie.held)

2021 – Julie Held

Στο χαρτοφυλάκιο της καλλιτέχνιδας Julie Held με έδρα το Λονδίνο, οι κάτοικοι άνω των 40 δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Εμφανίζονται τακτικά και οργανικά – και με όχι λιγότερο σθένος και ζωντάνια από τα νεότερα μοντέλα της. Αυτή η μελέτη κήπου έχει τόσο σαγηνευτικά χρώματα και μας αρέσει η φωτεινότητα που η Held δίνει τον τόνο του δέρματος των φιγούρων της.

Meghan Hunter(@meg.m.artist)

«Nana Kilby», 2020 –  Megan Hunter

H Megan Hunter έχει μια απίστευτη ικανότητα να αποτυπώνει τις προσωπικότητες της καθήμενής της και η «Nana Kirby» ακτινοβολεί με απαλή ομορφιά. Ειναι γλυγκός ο τρόπο που η καλλιτέχνιδα επέλεξε να διατηρήσει το φόντο απλό και ανοιχτό, τραβώντας όλη μας την προσοχή στις περίπλοκες λεπτομέρειες του προσώπου της καθίστασής της.

Julia Bugram (@_.jubu._)

Από τη σειρά «Sexualisierung & Selbstbestimmung», 2021 –

Τα επιλεγμένα ολοκληρωμένα πορτρέτα της Julia Bugram παίζουν την ιδέα του τι είναι πραγματικά ορατό στην κοινωνία. Λατρεύουμε εντελώς αυτό το σχέδιο μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που σηκώνεται η γροθιά στον ουρανό για να δηλώσει «ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ», το ποτήρι στο χέρι. Η γήρανση δεν είναι μόνο φυσική – είναι ενδυνάμωση.

Hassan Hajjaj (@hassanhajjaj_larache)

`Lorraine O`Grady` 2021 – Hassan Hajjaj

Η θρυλική καλλιτέχνιδα, κριτικός και μεταφράστρια  Lorraine O`Grady απαθανατίζεται με τόση επιρροή εδώ από τον Hassan Hajjaj, σε ηλικία 86 ετών. Η επιλογή του υφάσματος και του φόντου του Hajjaj τα μοτίβα την κάνουν να μοιάζει σχεδόν σαν θεότητα.

Edward Povey (@edwardpovey)

Λεπτομέρεια από το «The Misunderstood», 2019-2020 – Edward Povey

Μας αρέσουν τα έντονα, ψυχρά φωτισμένα πορτρέτα του Edward Povey που δείχνουν τα μοντέλα του με όλες τις λεπτομέρειες της ανάγλυφης επιδερμίδας τους. Η κοινωνία είναι εξαιρετικά κακή στο να εκπροσωπεί τους ανθρώπους στη μέση ηλικία τους στις τέχνες και τον πολιτισμό – βλέπουμε συχνά να εκπροσωπούνται άτομα κάτω των 25 ετών ή άνω των 65 ετών, με ένα κενό στη μέση. Είναι πολύ σημαντικό να αυξηθεί η ορατότητα και οι ευκαιρίες για άτομα άνω των 30 ετών, ειδικά για γυναίκες.

Luca De Angelis (@lucade.angelis)

«Straperetana», 2021 –

Οι φιγούρες του Luca De Angelis είναι συχνά κυκλοθυμικές και στοχαστικές, και μας μαγεύει κάθε φορά που βλέπουμε ένα από τα πρόσφατα έργα του από τις βαθιές αυλακώσεις που σκαλίζει στο πρόσωπα των χαρακτήρων. Με εκφράσεις σχεδόν σαν χρησμούς που έχουν όραμα, αυτοί οι πίνακες μας κάνουν να σκεφτόμαστε τη σοφία που έρχεται με την ηλικία.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >