AD

Αυτό είναι ψηλότερο άγαλμα του κόσμου

Το μεγαλύτερο γλυπτό του κόσμου, το Άγαλμα της Ενότητας, έχει ύψος 597 πόδια (182 μέτρα) βρίσκεται στην Ινδία και είναι ένας φόρος τιμής στον άνθρωπο που ενοποίησε την Ινδία.

Στέκεται ψηλά, πάνω από ένα ποτάμι στη δυτική ακτή της Ινδίας, ένας φόρος τιμής στον «ενοποιητή» της χώρας. Το Άγαλμα της Ενότητας είναι τόσο μεγάλο που είναι το ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο. Ολοκληρώθηκε το 2018 και απεικονίζει τον δικηγόρο και πολιτικό Sardar Vallabhbhai Patel.

O  Patel ήταν υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της Ινδίας από τη Βρετανία και υπηρέτησε ως ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της ανεξάρτητης Ινδίας. Μεγαλωμένος στην ύπαιθρο του Gurajat, της πολιτείας όπου βρίσκεται το Άγαλμα της Ενότητας, ήταν ένας από τους πρώτους υπολοχαγούς του Ghandi και οργάνωσε ειρηνικές διαδηλώσεις κατά της βρετανικής κυριαρχίας. Του πιστώνεται επίσης η ένωση των 565 αυτοδιοικούμενων κρατών που υπήρχαν μετά το τέλος της βρετανικής κυριαρχίας. Αυτό ουσιαστικά συγκέντρωσε τη χώρα για να σχηματίσει την Ινδία που γνωρίζουμε σήμερα.

Για να γιορτάσει τα επιτεύγματά του, ανακοινώθηκε το 2013 ότι θα στηθεί άγαλμα προς τιμήν του. Ο Ram V. Sutar, ένας παραγωγικός Ινδός γλύπτης, είχε ήδη σχεδιάσει ένα άγαλμα του ηγέτη για το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ahmedabad και αποφασίστηκε ότι το Άγαλμα της Ενότητας θα ήταν μια διευρυμένη εκδοχή αυτού του γλυπτού.

Τοποθεσία

Γκουτζαράτ, Ινδία

Άνοιξε

στις 31 Οκτωβρίου 2018

Ύψος

597 πόδια (182 m)

Υλικό

Τσιμέντο, Χάλυβας, Χάλκινος

Σχεδιαστής

Ram V. Sutar

Statue of Unity in India

Με ύψος 182 μέτρων, χρειάστηκαν απίστευτα υλικά και δεξιότητες μηχανικής για τη δημιουργία του αγάλματος. Το ύψος του γλυπτού επιλέχθηκε ειδικά για να αντικατοπτρίζει τις 182 έδρες της Νομοθετικής Συνέλευσης του Gurajat. Το τεράστιο γλυπτό κάθεται σε μια βάση που είναι 50 μέτρα και επιτρέπει στη φιγούρα να αιωρείται σχεδόν πάνω από το τοπίο. Αυτό ανεβάζει το συνολικό ύψος του Αγάλματος της Ενότητας στα 232 μέτρα.

Το γλυπτό είναι τόσο μεγάλο που δεν υπήρχε χυτήριο στην Ινδία εξοπλισμένο για τη χύτευση των μπρούτζινων τεμαχίων που επενδύουν τον πυρήνα από χάλυβα και σκυρόδεμα. Τα κομμάτια τελικά χυτεύτηκαν στην Κίνα, με βάση τρισδιάστατες σαρώσεις, και στάλθηκαν πίσω στην Ινδία, όπου συναρμολογήθηκαν επί τόπου. Συνολικά, δημιουργήθηκαν πάνω από 5.600 χάλκινα πάνελ. Αν ληφθούν υπόψη και τα χάλκινα πάνελ στην πρόσοψη, 3.550 τόνοι μπρούτζου χρησιμοποιήθηκαν στο Άγαλμα της Ενότητας.

Με σκοπό να σταθεί ως σύμβολο των πνευματικών, ιστορικών και ακαδημαϊκών αξιών του έθνους, το Άγαλμα της Ενότητας δεσπόζει πάνω από άλλα μεγάλα γλυπτά σε όλο τον κόσμο. Το προηγούμενο ψηλότερο άγαλμα στον κόσμο, ο Spring Temple Buddha στην Κίνα, βρίσκεται στα 153 μέτρα, ενώ ένα άλλο μεγάλο γλυπτό – το Άγαλμα της Ελευθερίας φαίνεται σχεδόν μικρό στα 93 μέτρα.

Εγκαινιάστηκε το 2018 στην 143η επέτειο από τη γέννηση του Vallabhbhai Patel, και σήμερα το Άγαλμα της Ενότητας είναι ένας ακμάζων τουριστικός προορισμός. Το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση σε τρεις ζώνες μέσα στο άγαλμα, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστρώματος παρατήρησης που βρίσκεται στο επίπεδο του στήθους στο γλυπτό. Το Άγαλμα της Ενότητας περιλαμβάνει επίσης ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή του Πατέλ και τη συμβολή του στην ενοποίηση της Ινδίας. Μέχρι το 2021, 5 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν επισκεφθεί το Άγαλμα της Ενότητας και ο ημερήσιος αριθμός επισκεπτών του είχε ξεπεράσει ακόμη και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

World`s Tallest Statue

Statue of Unity in India

Statue of Unity in India

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Maria Montessori | Η ιστορία & ο δεκάλογος της εξαίρετης παιδαγωγού που απέρριψε το παραδοσιακό σχολείο

‘Τα παιδιά είναι σφηνωμένα στα θρανία σαν τις πεταλούδες καρφωμένες με πινέζες στα λευκώματα’ έλεγε η Maria Montessori η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 70 χρόνια, στις 6 Μαΐου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >