AD

Το μάτι του Θεού | H εκθαμβωτική απεικόνιση του αστροφωτογράφου Connor Matherne

Αστροφωτογράφος ξοδεύει πάνω από 100 ώρες για να απαθανατίσει το εκθαμβωτικό μάτι του Θεού.

 

 

 

Eye of God by Connor Matherne

Ο Πλανητικός επιστήμονας και αστροφωτογράφος Connor Matherne επένδυσε δύο χρόνια και περισσότερες από 100 ώρες χρόνο έκθεσης για να δημιουργήσει μια εκπληκτική εικόνα του νεφελώματος της έλικας. Γνωστό και ως το Μάτι του Θεού, είναι ένα από τα πλησιέστερα πλανητικά νεφελώματα στη Γη. Καθισμένο σε απόσταση περίπου 650 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Υδροχόου, αυτό το σύννεφο αερίου και σκόνης είναι ένα αξιοθέατο.

Ο Connor Matherne είναι ένας πλανητικός επιστήμονας και αστροφωτογράφος που του αρέσει να απαθανατίζει τα αστέρια.

Ο Matherne είχε γοητευτεί με το νεφέλωμα για πολλά χρόνια, ξεκινώντας όταν είδε μια αλυσίδα email με μια εικόνα του νεφελώματος Helix. Ο τίτλος του email ήταν «Το μάτι του Θεού». Ενδιαφερόμενος και θέλοντας να καταλάβει αν οι φωτογραφίες που έβλεπε ήταν πραγματικά ή απλά καλλιτεχνικές αποδόσεις, ωθήθηκε προς την αστροφωτογραφία και από τότε αναπτύσσει την τέχνη του.

Χάρη στη δουλειά του στο παρατηρητήριο Deep Sky West, ο Matherne έχει εύκολη πρόσβαση στο τηλεσκόπιο που βοήθησε να ζωντανέψει την εικόνα του. «Ένας υπολογιστής προγραμματίζεται με μια λίστα στόχων και αποφασίζει μόνος του βάσει παραγόντων όπως η καθαρότητα του ουρανού, η θέση του στόχου στον ουρανό και η απόσταση από —καθώς και η φάση της— Σελήνης πότε θα φωτογραφίσει το καθένα στόχο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό το νεφέλωμα το επισκέφτηκε ξανά πολλές φορές καθώς σιγά-σιγά συγκεντρώναμε όλο και περισσότερο χρόνο έκθεσης σε αυτό κάθε νύχτα».

Συνολικά, πέρασε περίπου δύο χρόνια συλλέγοντας εκθέσεις του νεφελώματος. Τότε, ήρθε η ώρα να τα συνδυάσει όλα στο post-production. Εδώ ξεκίνησε η πραγματική πρόκληση. «Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση πάνω από 100 ωρών φωτογραφιών σε μια ενιαία εικόνα που τραβήχτηκε με τα χρόνια δεν είναι εύκολη. Επιπλέον, όταν η εικόνα έχει τόσο μεγάλο χρόνο έκθεσης, ήθελα να διασφαλίσω ότι η επεξεργασία που έκανα στα δεδομένα ήταν όσο πιο τέλεια μπορούσα. Έπρεπε να έχω μια εκπληκτική εικόνα για να συμβαδίσω με τον παράλογο χρόνο έκθεσης, δεν μπορούσα να έχω μια φωτογραφία που να μοιάζει με τις αμέτρητες άλλες φωτογραφίες του ίδιου στόχου που τραβήχτηκαν από άλλους.» λέει χαρακτηριστικά.

Τελικά, αυτή η σκληρή δουλειά απέδωσε με μια εικόνα πλούσια σε λεπτομέρειες. Για τον Matherne, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι οι θεαματικές φωτογραφίες των νεφελωμάτων που βλέπουν δεν είναι μόνο πραγματικές, αλλά ότι μπορούν να ληφθούν από οποιονδήποτε.

The Orion Nebula by Connor Matherne

The Orion Nebula

Horsehead and Flame Nebula by Connor Matherne

Horsehead and Flame Nebula

NGC 253 by Connor Matherne

NGC 253

The Pillars of Creation by Connor Matherne

Οι Στύλοι της Δημιουργίας

The Cat`s Paw by Connor Matherne

Το πόδι της γάτας

The Tarantula Nebula by Connor Matherne

Το νεφέλωμα της Ταραντούλας

Eye of God by Connor Matherne

Connor Matherne: Ιστοσελίδα

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες | Πάμε για νέο ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διανομή μερίσματος

Σιγουριά Χρήστο Μεγάλου και Παύλο Μυλωνά στις δηλώσεις τους στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου – Ψήφος εμπιστοσύνης από JP Morgan

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Maria Montessori | Η ιστορία & ο δεκάλογος της εξαίρετης παιδαγωγού που απέρριψε το παραδοσιακό σχολείο

‘Τα παιδιά είναι σφηνωμένα στα θρανία σαν τις πεταλούδες καρφωμένες με πινέζες στα λευκώματα’ έλεγε η Maria Montessori η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 70 χρόνια, στις 6 Μαΐου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >