AD

Aυτά είναι τα βότανα που βοηθούν να κοιμόμαστε καλύτερα

Ο ύπνος αποτελεί ζωτικό συστατικό για να έχουμε σωματική και πνευματική υγεία αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για ευεξία και ποιότητα ζωής.

 

Ωστόσο, ένας στους τρεις ενήλικους παραπονιέται για κάποια διαταραχή του ύπνου, με συχνότερες την αϋπνία, την υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ροχαλητό ή τον ανήσυχο μη αναζωογονητικό ή ανεπαρκή ύπνο.

Πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν αναζητήσει ειδική ιατρική συμβουλή αλλά καταφεύγουν σε κατάχρηση φαρμάκων και υφίστανται τις επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία τους.

Χρειαζόμαστε 7 έως 9 ώρες ύπνου για να νιώσουμε ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι. Συχνά όμως ο ποιοτικός ύπνος είναι ένας δύσκολα επιτεύξιμος στόχος.

Ευτυχώς υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα.

Δείτε ποια είναι:

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του χαμομηλιού. Μειώνει το άγχος, καταπραΰνει τα νεύρα σας και ανακουφίζει από την αϋπνία. Μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που είχαν γεννήσει και δυσκολεύονταν να κοιμηθούν, παρουσίασαν μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και βελτίωσαν τον ύπνο τους όταν έπιναν λίγο χαμομήλι τη νύχτα για 2 εβδομάδες. Μπορείτε να νιώσετε την καταπραϋντική δράση του χαμομηλιού ακόμα και μυρίζοντας το άρωμά του.

Λεβάντα

Οι αντικαταθλιπτικές, καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες της λεβάντας σάς βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα. Μελέτες δείχνουν ότι η λεβάντα μπορεί να χαλαρώσει, να μειώσει το άγχος και να σταθεροποιήσει τη διάθεση. Η μείωση του στρες και του άγχους και η βελτίωση της διάθεσης, προάγουν την εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας και τον σταθερό ύπνο τη νύχτα.

Βαλεριάνα

Οι ρίζες του βοτάνου βαλεριάνα χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της αϋπνίας, της ανησυχίας και του άγχους σε ασθενείς. Το βαλεριανικό οξύ που βρίσκεται στις ρίζες της βαλεριάνας αναστέλλει τη διάσπαση του νευροδιαβιβαστή GABA, γεγονός που βελτιώνει την ποιότητα ύπνου. Η βαλεριάνα λειτουργεί όπως και τα αγχολυτικά φάρμακα, προάγοντας το βαθύ ύπνο.

Λουλούδι του πάθους

Το passionflower περιέχει φλαβονοειδή που επιφέρουν χαλάρωση, βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους και διευκολύνουν τον ύπνο. Αυτό το τροπικό λουλούδι έχει ωραία γεύση και χρησιμοποιείται συνήθως σε πολλά βότανα και μη συνταγογραφούμενα ηρεμιστικά.

onmed.gr

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πήραν ξανά τον κατήφορο οι τιμές των κρυπτονομισμάτων

Οι κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να υποχωρούν σήμερα μετά από ένα διάλειμμα τη Δευτέρα. Είχε προηγηθεί ιστορική βουτιά την Παρασκευή και πτώση το σαββατοκύριακο.  Το Bitcoin, το μεγαλύτερο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νεκρός 48χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στην Παλαιόχωρα Χανίων

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες τι βράδυ στην περιοχή Πανόραμα στην Παλαιόχωρα στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, ένας 48χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο. Πιο συγκεκριμένα,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: «Ο Μαδούρο θα εγκαταλείψει την εξουσία με ή χωρίς διαπραγμάτευση»

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, που έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε βέβαιη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε μέσω βιντεοσύνδεσης στο Γαλλικό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τι τηλεθέαση έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με καλεσμένο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Νούμερα τηλεθέασης – Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε χθες, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «The 2night Show», για μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Λύγισε η Λένα Μαντά: «Θα ήταν ένα πολύ όμορφο τέλος για μένα αυτό, με παρηγορεί ότι θα με περιμένει»

Η Λένα Μαντά μίλησε από καρδιάς στην Έλενα Παπαβασιλείου και στην εκπομπή EQ. Η συγγραφέας με τα ρεκόρ πωλήσεων αναφέρθηκε σε μία ευτυχισμένη εικόνα στο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >