AD

Medvedev | “Θα πεθάνει παίκτης και θα δουν”

Η κλιματική κρίση φαίνεται πως κάνει όλο και πιο θερμές τις συνθήκες στα Grand Slam τουρνουά, με τη δεύτερη εβδομάδα του US Open να ωθεί τους παίκτες στα όριά τους

Ο Medvedev μπορεί να κέρδισε τον Andrey Rublev με 3-0 σετ, τόσο όμως εκείνος, όσο φυσικά και ο αντίπαλός του, υπέφεραν από τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Ενώ η θερμοκρασία στη σκιά έφτασε τους 35 βαθμούς χθες στο Flushing Meadows, οι δυο Ρώσοι αθλητές έπαιξαν στον ήλιο για περίπου 3 ώρες και με τα ποσοστά της υγρασίας να είναι επίσης υψηλά.

“Κάποιος παίκτης θα πεθάνει και θα δουν”, ήταν αυτό που ακούστηκε να λέει στα μικρόφωνα της τηλεοπτικής μετάδοσης ο Medvedev και πάνω σ’ αυτό το απόσπασμα που έγινε viral έγιναν και οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχτηκε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου.

“Ήταν βάναυσο. Το μόνο θετικό που υπάρχει σ’ αυτές τις συνθήκες, είναι πως υποφέρουν και οι δυο παίκτες”, είπε ο πρωταθλητής του 2021.

Η κλιματική κρίση φαίνεται πως κάνει όλο και πιο θερμές τις συνθήκες στα Grand Slam τουρνουά, με τη δεύτερη εβδομάδα του US Open να ωθεί τους παίκτες στα όριά τους. Μερικοί τρόποι αντιμετώπισης του καύσωνα είναι η χρήση πάγου, που είναι τυλιγμένος σε πετσέτες, αλλά και οι σωλήνες που βγάζουν κρύο αέρα και έχουν κοντά τους στα διαλείμματα.

Στην αναμέτρησή του με τον Rublev, o Medvedev πήρε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς ήθελε ο γιατρός να εξετάσει την ανάσα του.

“Στο τέλος του 1ου σετ, δεν μπορούσα να δω την μπάλα. Έβλεπα και τον Andrey και μου φαινόταν σα να μην μπορεί να τρέξει άλλο.”

Παρότι πάντως δεν ήταν ευχαριστημένος που έπαιξε στην πιο ζεστή μέρα του τουρνουά μέχρι τώρα και μάλιστα το μεσημέρι, ο Medvedev παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο και για τους διοργανωτές.

“Δεν είμαι σίγουρος για το τι μπορεί να γίνει, δεν θα ήταν εφικτό να σταματήσουμε το τουρνουά για 3-4 μέρες, αυτό θα κατέστρεφε τα πάντα, την τηλεόραση, τα εισιτήρια, όλα. Δεν έχω τη λύση. Ούτε να γίνουν νύχτα όλα τα ματς θα έλυνε κάτι, είδαμε το Sinner-Zverev που ήταν νύχτα και οι συνθήκες δεν ήταν πολύ καλύτερες από εμάς σήμερα, γιατί η υγρασία στη Νέα Υόρκη εαι πολύ υψηλή τη νύχτα. Απλά το είπα γιατί είναι καλύτερο να μιλάμε γι’ αυτά τα πράγματα πριν συμβεί κάτι κακό.”

O Rublev από την πλευρά του, εξήγησε πως βίωσε εκείνος τις συνθήκες: “Μετά από ένα μεγάλο ράλι και κάποια σπριντ, ένιωθες τον παλμό σου να είναι πολύ γρήγορος και μετά απ’ αυτό πρέπει κατευθείαν να σερβίρεις. Δεν ήμουν σε θέση να ηρεμήσω σ’ αυτά τα 20 δευτερόλεπτα που είχα ανάμεσα στους πόντους. Επίσης γλιστρούσε συνέχεια η ρακέτα από το χέρι μου λόγω του ιδρώτα. Δεν είναι φυσικά κάποια δικαιολογία, αλλά είναι και αυτός ένας λόγος που το σερβίς μου δεν πήγε καθόλου καλά σήμερα.”

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βόρεια Μακεδονία | Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί αμφισβητώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών – Νέο μήνυμα της Ελλάδας

«Έχω το δικαίωμα να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός εμμένοντας στη χρήση του όρου “Μακεδονία” – «Παραχωρήσεις στα θεμελιώδη δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» η θέση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >