AD

Φουσκώνει συνεχώς ο Πηνειός

Ώρες αγωνίας βιώνουν κάτοικοι περιοχών της Λάρισας καθώς βλέπουν τα νερά από τον «φουσκωμένο» Πηνειό να καλύπτουν ολοένα και περισσότερα τμήματα της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας.

 

Τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα πηγές της πυροσβεστικής για περιοχές της πόλης της Λάρισας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ενεργοποίηση του 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών Κατοικιών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλούνται σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στις 12:59 το μεσημέρι της Παρασκευής, να εκκενώσουν προς Τύρναβο και κέντρο της Λάρισας.

 

 

Λίγο νωρίτερα ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό». Όσοι, δε, δεν μπορούσαν να πάνε σε διαμερίσματα άνω του ισογείου είχαν κληθεί να πάνε στη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Όπως εξηγούσαν πηγές της πυροσβεστικής στο protothema.gr δεδομένου ότι η ροή του Πηνείου δεν είναι ευθεία, τα πιο επικίνδυνα σημεία για υπερχείλιση είναι στις στροφές του ποταμού εκεί όπου παρουσιάζεται, κατά τις ίδιες πηγές, το φαινόμενο του «ντρεσάζ».

Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προς Τύρναβο και οι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας  καθώς είχε σπάσει ανάχωμα του Πηνειού.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Απολογητικό υπόμνημα Μουρτζούκου: Επικαλείται τραυματική παιδική ηλικία – Κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον

Η καθ’ ομολογία παιδοκτόνος Ειρήνη Μουρτζούκου, στο απολογητικό της υπόμνημα προς τον Ανακριτή Πατρών,  περιγράφει με λεπτομέρειες την παιδική της ηλικία, αλλά και τους θανάτους των τεσσάρων

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αναστολή λειτουργίας εγκαταστάσεων πετρελαιοπηγής στο Ιρακινό Κουρδιστάν λόγω επίθεσης με drone

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σημειώθηκε σήμερα (Τρίτη 15/7) στην πετρελαιοπηγή Σαρσάνγκ στην αυτόνομη περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι δραστηριότητες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φοιτητικοί σύλλογοι: Διαφωνούν με τις διαγραφές και τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα πανεπιστήμια

Το ζήτημα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της βίας στα πανεπιστήμια βρίσκονται στο επίκεντρο συνέντευξης Τύπου φοιτητικών συλλόγων στην ΕΣΗΕΑ.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ν. Κακλαμάνης – Πρέσβης Αιγύπτου: Στο επίκεντρο η Μονή Σινά και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας–Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, και του πρέσβη

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Π. Φιλιππίδης: Ένοχος μεν ελεύθερος δε – Τρία χρόνια φυλακή με αναστολή για δύο απόπειρες βιασμού

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον Πέτρο Φιλιππίδη, για τις δύο απόπειρες βιασμού, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, παρά την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του. Ο ηθοποιός καταδικάστηκε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σε αναστολή δύο ιατροδικαστές της Πάτρας – Είχαν υπογράψει τις εκθέσεις για θανάτους δύο βρεφών που ομολόγησε η Μουρτζούκου

Η υπόθεση Μουρτζούκου πυροδότησε καταιγιστικές εξελίξεις για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, η οποία μετά την ομολογία της 25χρονης τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας. Σύμφωνα με απόφαση

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >