AD

Τα 10 πιο φωτογραφημένα και hastagged φαγητά στον κόσμο

Όταν το κλικ προηγείται τις γευσιγνωσίας, τότε το Instagram παίρνει φωτιά!

 

Ποια πόλη στον κόσμο τιτλοφορείται ως η βασίλισσα του μπιφτεκιού και ποια είναι η βασίλισσα του μπέικον; Ας σας ανοίξουμε την όρεξη….

Η Telegraph αποφάσισε να σπάσει τη -διαδικτυακή- σιωπή της και να λύσει το μυστήριο του πιο αγαπητού και πολυ-φωτογραφημένου φαγητού στον κόσμο. Με εργαλείο της το Instagram μελέτησε και σύνταξε λίστα με τα πιο πολυ–φωτογραφημένα και hashtagged φαγητά στο διαδικτυακό άλμπουμ εκατομμυρίων χρηστών.

Την πρώτη θέση κατακτά η στρογγυλή θέα – όχι η μπάλα- αλλά η πίτσα.

Τη δεύτερη θέση έχει το ιαπωνικό σούσι. 

Η τρίτη θέση ανήκει στο χοιρινό κρέας. 

Στη τέταρτη θέση σκαρφαλώνουν τα υπερμεγεθή burgers. 

Η πέμπτη θέση είναι για το μπέικον.

Η έκτη θέση έχει μεξικάνικο αέρα με τα tacos.

Στην έβδομη και γλυκιά θέση ανήκουν τα donuts.

Ασιατική η όγδοη θέση με τα ramen. 

Η ένατη θέση έχει άρωμα κάρι.

Τέλος, τη δέκατη θέση κατακτούν τα hot dog.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα:

Το παράδοξο είναι πως το Λονδίνο είναι εκείνο, που λατρεύει περισσότερο τα burgers και τα φωτογραφίζει σε αντίθεση με τη Νέα Υόρκη και το Los Angeles, που ακολουθούν.

Μπορεί η Νέα Υόρκη να έχασε την αναμέτρηση για τα burgers, όμως κερδίζει τη μάχη στο μπέικον και το σούσι. Το Λονδίνο έρχεται δεύτερο στο μπέικον, ενώ τη δεύτερη θέση για το σούσι καταλαμβάνει το Los Angeles, τρίτη η Μπανγκόκ, τέταρτη το Μιλάνο και στην πέμπτη το Τόκιο!

Και στο χοιρινό πρώτοι έρχονται οι Λονδρέζοι, ενώ ακολουθούν η Νέα Υόρκη και η Μελβούρνη.

Τα outsiders

Μερικά φαγητά δεν είναι τόσο διαδεδομένα σε όλη την υδρόγειο, αλλά παρόλα αυτά βρίσκονται στις λίστες με τα πιο πολυφωτογραφημένα πιάτα στο Instagram. Τέτοια περίπτωση αποτελεί το γερμανικό πιάτο currywurst , που τρώγεται κατεξοχήν από κατοίκους της Γερμανία, αλλά από ό,τι φαίνεται λατρεύουν να το φωτογραφίζουν.

Το ίδιο ισχύει για το πιάτο poutine, ένα καναδέζικο φαγητό, το οποίο είναι αρκετά δημοφιλές στο Τορόντο, στο Βανκούβερ, στην πόλη Λαβάλ και Οττάβα. Ωστόσο, φιγουράρει στα πιο διάσημα πιάτα-πορτραίτα του Instagram.

Το εξωτικό πιάτο

Το jerk chicken (μαριναρισμένο κοτόπουλο, παραδοσιακό πιάτο της Καραϊβικής, κυρίως της Τζαμάϊκα) είναι μια φοβερή λιχουδιά για τους Βρετανούς. Μάλιστα, φαίνεται πως οι κάτοικοι της πόλης Λέστερ στην Αγγλία απολαμβάνουν αυτό το φαγητό τόσο πολύ, ώστε να το φωτογραφίζουν κάθε μα κάθε φορά που το τρώνε.

Σημαντικό βέβαια είναι να αναφερθεί πως οι Λονδρέζοι είναι χρήστες του Instagram σε ποσοστά πολύ μεγαλύτερα συγκριτικά με άλλες πόλεις, γεγονός που εξηγεί γιατί κερδίζουν τόσες πρωτιές.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >