AD

Σεισμός 6,9 ρίχτερ στο Μαρόκο – Τουλάχιστον 632 νεκροί

Ισοπεδώθηκε η ιστορική πόλη του Μαρακές – Στους δρόμους οι άνθρωποι που φοβούνται για νέο σεισμό –  Σπίτια έχουν καταστραφεί ενώ αυτοκίνητα έχουν συνθλιβεί

Τουλάχιστον 632 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 329 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Μαρόκο τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές και σκορπώντας τον πανικό στο Μαρακές και άλλες πόλεις, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Το δίκτυο Al Arabiya αναφέρει πως υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι σε ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν. Πέντε μέλη μιας οικογένειας ανασύρθηκαν νεκρά από ερείπια σπιτιού στην πόλη Ντεμνάτ, μετέδωσε νωρίτερα.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος) ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το επίκεντρο εντοπίζεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Μαρακές και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν βίντεο που δείχνουν εικόνες από ένα δρομάκι γεμάτο ερείπια, καθώς άνθρωποι περνούσαν από τα συντρίμμια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Άλλοι ανέφεραν ότι αρκετές στέγες σπιτιών είχαν καταρρεύσει καθώς οι άνθρωποι πλημμύρισαν στους δρόμους για τυχόν μετασεισμούς. Ένα ανεπιβεβαίωτο βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει μια κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου καθώς σημειώθηκε ο σεισμός.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Kamala Harris | Ίσως είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία.

Η Καμάλα Χάρις είναι μια πρωτοπόρος πολιτική ηγέτης που συμβολίζει την ποικιλομορφία και την ενδυνάμωση, αποτελώντας πρότυπο για τις επόμενες γενιές μέσω της αφοσίωσής της στην κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

H μέρα που γεννήθηκε το πρώτο μωρό του«δοκιμαστικού σωλήνα»

Στις 25 Ιουλίου 1978, η Louise Joy Brown, το πρώτο μωρό στον κόσμο που συλλαμβάνεται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) δίνοντας ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο που επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >