AD

Πλημμύρες Θεσσαλία: Aνακοίνωση μέτρων Μητσοτάκη στις 19:00 για τις πληγείσες περιοχές

Στη Λάρισα μεταβαίνει ξανά το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το φαινόμενο της υπερχείλισης του Πηνειού βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη οικισμοί στον μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλίας απειλούνται με πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πληγέντων. Περίπου στις 19:00 σήμερα το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο της κρατικής στήριξης. Το περίγραμμα του προγράμματος στήριξης θα εξειδικεύσουν οι κύριοι Τριαντόπουλος -για τα μέτρα άμεσης στήριξης- και Λιβάνιος, για τα κονδύλια και τα μέσα που θα διατεθούν στους δήμους της Θεσσαλίας και την Περιφέρεια.

Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την πρωτοφανή πλημμύρα στη Θεσσαλία θα εξειδικευτούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο και τους συναρμόδιους υπουργούς για να διαμορφωθεί το ακριβές πλέγμα των παρεμβάσεων που θα υλοποιήσουν τη δέσμευση στήριξης των πλημμυροπαθών.

Τα fake news για τους αγνοούμενους

Τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία ανέρχονται στα 11, με έξι συμπολίτες μας να είναι ακόμη αγνοούμενοι. Παρ’ όλα αυτά θεωρίες συνωμοσίας και fake news που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ψευδώς ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα σενάρια συνωμοσίας ότι δήθεν αποκρύπτεται ο αριθμός των αγνοουμένων και στη χυδαιότητα που πολλές φορές μοιάζει σαν να υποκινείται ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα.

Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

Για το επόμενο Σαββατοκύριακο οριστικοποιείται κατά πάσα πιθανότητα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση. Η αρχική σκέψη να παραστεί ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ στο μέσον της εβδομάδας φαίνεται ότι εγκαταλείπεται, όχι μόνο γιατί για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η παρουσία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη αλλά και επειδή στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες από τους πλημμύρες και αυτό δεν μπορεί να γίνει προτού αντιμετωπιστεί πλήρως το πιο έντονο φυσικό φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της χώρας. Είναι πολύ πιθανόν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου να γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Στις φλόγες πολυκατοικίες σε κάθε συνοικία»: Το Κίεβο καταγγέλει ολομέτωπη επίθεση της Ρωσίας ενώ φλέγεται το Νοβοροσίσκ

Τουλάχιστον 430 drones και 18 πύραυλοι Ισκαντέρ, έπληξαν το Κίεβο και δεκάδες άλλες πόλεις της Ουκρανίας όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δίνοντας προσωρινό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου: «Υπήρχε περίοδος στον ΣΚΑΪ που απέναντι εκπομπές έπαιζαν αποκλειστικά μας θέματα πριν από εμάς»

  Το βράδυ της Πέμπτης, 13 Νοεμβρίου, η γνωστή παρουσιάστρια Ιωάννα Μαλέσκου εμφανίστηκε σε κοσμική εκδήλωση, προκαλώντας εντύπωση με το ολοκαίνουριο look στα μαλλιά της.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

COP30: Υπερθέρμανση του πλανήτη και αυξημένοι θάνατοι παγκοσμίως από τη ζέστη – Ξεκινά διεθνής έρευνα

Με περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως να πεθαίνουν από αιτίες που σχετίζονται με την αυξημένη ζέστη κάθε χρόνο, μια ομάδα οργανώσεων επενδύει 300 εκατομμύρια

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννινα: Σύλληψη άνδρα που είχε εμπλοκή σε 7 υποθέσεις κλοπών

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωάννινων συνέλαβε ημεδαπό που το τελευταίο τετράμηνο εμπλεκόταν σε 7 περιπτώσεις κλοπών. Ο ημεδαπός ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >