AD

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Το σφουγγάρι με το οποίο πλένουμε τα πιάτα είναι εστία μικροβίων και κάποια στιγμή θα πρέπει να το αλλάζουμε. Ποιες όμως είναι οι ενδείξεις για να το καταλάβουμε;

Πολύ συχνά, έχουμε αρκετά σφουγγάρια κουζίνας σε ένα ντουλάπι κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε πρέπει να πετάξουμε το παλιό και να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούργιο.

Υπάρχει γενικός κανόνας και λέει ότι πρέπει να τα αντικαθιστούμε κάθε δυο με τέσσερις εβδομάδες, πάντα ανάλογα με τη χρήση και τη φροντίδα. Ωστόσο υπάρχουν και τρεις ενδείξεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε το πότε.

Έχει χάσει το χρώμα του ή έχει μόνιμους λεκέδες

Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει ένα σφουγγάρι μόνο από την εικόνα του. Σε γενικές γραμμές, οι λεκέδες που προέρχονται από το πλύσιμο των πιάτων, φέυγουν σχετικά εύκολα. Αλλά αν εξακολουθεί να έχει λεκέδες μετά από ένα καλό πλύσιμο, τότε θα πρέπει να το αλλάξετε.

Δυσάρεστη οσμή

Η μυρωδία που βγάζει ένα σφουγγάρι μπορεί να δείξει την κατάστασή του. Τα υφάσματα άλλωστε που παραμένουν υγρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορούν να αναπτύξουν μούχλα και μια δυσάρεστη μυρωδιά. Το σφουγγάρι για τα πιάτα δεν εξαιρείται από αυτόν τον κανόνα.

Δεν θυμάστε πότε το αλλάξατε τελευταία φορά

Αν τόση ώρα προσπαθείτε να θυμηθείτε πότε αλλάξατε το σφουγγάρι και δεν μπορείτε, τότε αυτό από μόνο του είναι ένα σημάδι. Αν κρατήσετε ένα σφουγγα΄ρι μέχρι και τέσσερις εβδομάδες, φροντίζετε να το καθαρίζετε τακτικά και καλά. Αν μαγειρεύετε πολύ και πλένετε κατσαρόλες και τηγάνια, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε νωρίτερα απο κάποιον που δεν χρησιμοποιεί μαγειρικά σκεύη και δεν καθαρίζει υπολείμματα τροφών.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >