AD

Μαρόκο | Βίντεο δείχνουν μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό πριν τoν φονικό σεισμό

Σύμφωνα με Jerusalem Post, βίντεο που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν τη φονική δόνηση των 7 Ρίχτερ και καταγράφουν μια παράξενη λάμψη φωτός στον ουρανό.

 

Αμέτρητα βίντεο από τον φονικό σεισμό που έπληξε το Μαρόκο έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, καταγράφοντας το μέγεθος της τραγωδίας και τις απελπισμένες απόπειρες διάσωσης των εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια.

Τουλάχιστον 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη δόνηση που χτύπησε το Μαρακές και τις γύρω πόλεις και χωριά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια.

Υπάρχουν όμως και κάποια κλιπ από κάμερες ασφαλείας που, σύμφωνα με Jerusalem Post, τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν τη φονική δόνηση των 7 Ρίχτερ και καταγράφουν μια παράξενη λάμψη φωτός στον ουρανό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κάμερες που κατέγραψαν το μυστηριώδες γαλαζωπό φως, περίπου τρία λεπτά πριν ξεκινήσει ο σεισμός, ήταν εγκατεστημένες σε σπίτια στην περιοχή του Μαρακές.

 

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, παρόλο που η αιτία αυτού του φαινομένου παραμένει άγνωστη, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται πριν από κάποιο μεγάλο σεισμό.

Αντίστοιχα βίντεο είχαν κάνει την εμφάνισή τους και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία νωρίτερα αυτήν τη χρονιά, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 45.000 ανθρώπους.

Μία θεωρία για αυτά τα «φώτα σεισμών» είναι ότι η εμφάνισή τους σχετίζεται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων, σημειώνει η Jerusalem Post, διευκρινίζοντας πάντως ότι η σύνδεση αυτών των λάμψεων στον ουρανό με τα προαναφερόμενα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές αναφορές για παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς τις τελευταίες δεκαετίες, με το πρώτο σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί το 1965 σε σχέση με μια ισχυρή δόνηση στην Ιαπωνία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απάντήσεις, παρά μόνο θεωρίες. Τα παράξενα φώτα εξάλλου, δεν εμφανίζονται πάντα, όπως επισημαίνει η Jerusalem Post. Οταν εμφανίζονται πάντως, τείνουν να βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, την ώρα που η τεκτονική πίεση βρίσκεται στην αποκορύφωσή της.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αλέξανδρος Μπουρδούμης σε Κατερίνα Καινούργιου: «Έρχομαι πρώτη φορά στην εκπομπή σου, με είχατε στενοχωρήσει στο παρελθόν»

Την Κατερίνα Καινούργιου συνάντησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα, το πρωινό της Παρασκευής, με αφορμή την επιστροφή της σειράς “Το σόι

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα, 7/11, «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, της Νότιας Κορέας, οκτώ ημέρες αφότου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συμφωνία οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με επίκεντρο θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Κοινή Διακήρυξη για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ εστιάζοντας σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, υπέγραψαν σήμερα στο Ζάππειο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός για

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Θεσσαλονίκη: Οι οθόνες και ο τρόπος ζωής απειλούν την όραση των παιδιών – Αύξηση της μυωπίας με γεωμετρική πρόοδο από την προσχολική ηλικία

Η συνεχής έκθεση των παιδιών στις οθόνες, η καθιστική ζωή και η μειωμένη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους έχουν οδηγήσει σε αύξηση των διαθλαστικών σφαλμάτων και

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη: «Μουσικές που ενώνουν – Ο Θεοδωράκης μεταξύ δύο λαών».

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του πραγματοποιήθηκε, 5 Νοεμβρίου 2025, στο ιστορικό και προσφάτως ανακαινισμένο Σισμανόγλειο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κρις Ράιτ: Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο – Αισιόδοξος για τις προοπτικές εξόρυξης

Η Ελλάδα είναι σήμερα το σημείο εισόδου για το αμερικανικό Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και πιθανώς και για εγχώριους ενεργειακούς πόρους προς την Ευρώπη, τόνισε ο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >