AD

Τούμπα όλα με τον 36χρονο Αντώνη: Αναλαμβάνω την ευθύνη. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη φύγει το πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποπλοίαρχος του Blue Horizon ανέλαβε την ευθύνη για τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

 

Στην απολογία του, η οποία δόθηκε από το νοσοκομείο, αναφέρεται ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τα γεγονότα, αλλά δεν παραδέχεται τη νομική κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

«Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω, αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο, «ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Νωρίτερα την Κυριακή, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών ακόμα μελών του πληρώματος του πλοίου στην εισαγγελία του Πειραιά. Ο υποπλοίαρχος που παραμένει νοσηλευόμενος στο Θριάσιο νοσοκομείο μετά από ισχαιμικό επεισόδιο, αντιμετωπίζει πλέον συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Συνεπώς, μετά τις καταθέσεις αυτών των μελών του πληρώματος, αναμένεται να συνεδριάσουν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την ποινική τους μεταχείριση. Οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν τον πλοίαρχο, τον υποπλοίαρχο, τον ύπαρχο και τον λοστρόμο του πλοίου, όλοι από τους οποίους υποβλήθηκαν σε απολογητικό υπόμνημα.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

«Τo επεισόδιο στη Βεγγάζη δεν στρέφεται κατά της Ελλάδας» – Μήνυμα Χαφτάρ μέσω του γιου του

Στον απόηχο της απόφασης του καθεστώτος Χαφτάρ να κηρύξει ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη Βεγγάζη, ο Κανάκης Μανδαλιός, εμβληματική μορφή του Ελληνισμού της Βεγγάζης,

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ο Τραμπ υπόσχεται μείωση δασμών στις αφρικανικές χώρες – Ο πρόεδρος της Γκαμπόν τον κάλεσε να επενδύσει στη χώρα του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «κάποια στιγμή» θα ταξιδέψει στην Αφρική, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες πέντε αφρικανικών χωρών. Σε αυτή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Γαλλία: Αυτοκτόνησε ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε τον παιδεραστή χειρουργό Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ

Ο Γάλλος δικηγόρος Μαξίμ Τεσιέρ, που είχε υπερασπιστεί τον διαβόητο παιδεραστή γιατρό Ζοέλ Λε Σκουαρνέκ στη δίκη του, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου, πέθανε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Φωτιά τώρα – Ωρωπός: 210 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες, δημιουργούν ασπίδες προστασίας για τα σπίτια

Με 210 πυροσβέστες, 11 ομάδες ΕΜΟΔΕ και 51 οχήματα δίνει αυτή την ώρα μάχη η Πυροσβεστική στην πυρκαγιά στον Ωρωπό, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ιωάννα Μαλέσκου για Άντζελα Δημητρίου: «Είχα έρθει σε δύσκολη θέση, την άφησα να πει αυτά που ήθελε»

Δείτε όλα όσα είπε η Ιωάννα Μαλέσκου. Για το περιστατικό που είχε συμβεί πριν χρόνια στο “Love it” με την Άντζελα Δημητρίου απάντησε σήμερα η

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 110 οι νεκροί – Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στο Τέξας

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν και σήμερα να ψάχνουν ανάμεσα σε συντρίμμια και φερτά υλικά στο Τέξας, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων, πέντε

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >