AD

Anthony Perkins | Ο ηθοποιός που έμεινε στην ιστορία για την ερμηνεία του στο ρόλο του παράφρονα δολοφόνου, στην Ψυχώ

Σπάνιες φωτογραφίες & η ζωή ενός από τους κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλιγουντ ο οποιός γεννήθηκε πριν από 91 χρόνια.

 

 

Ο Anthony Perkins έδωσε την πιο διάσημη ερμηνεία του ως ο χαρακτήρας του Norman Bates στη θρυλική ταινία του Alfred Hitchcock Psycho. Ωστόσο, ήταν επίσης ένας καταξιωμένος ηθοποιός σκηνής και οθόνης σε πολλές άλλες παραγωγές. Η καριέρα του διακόπηκε σε ηλικία 60 ετών λόγω του AIDS.

Posed portrait of American actor Anthony Perkins in front of studio lights circa 1960.

Ο Perkins έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο “The Actress” (1953) ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη. Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ ως ο ευαίσθητος έφηβος, Tom Lee, στο Tea and Sympathy. Κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του εστην ταινία Friendly Persuasion (1956). Ο Perkins ειδικεύτηκε στο να υποδύεται δύστροπους νεαρούς άνδρες, κυρίως στις ταινίες Fear Strikes Out (1957), The Tin Star (1957) και Desire Under the Elms (1958), προτού προσελκύσει διεθνή προβολή για το Psycho.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες στην Ευρώπη, όπως The Trial (1963), The Champagne Murders (1968) και Ten Days Wonder (1972), και σε αμερικανικές ταινίες όπως Pretty Poison (1968), Catch-22 (1970), και WUSA (1970). Μερικά από τα άλλα έργα του στην οθόνη περιλαμβάνουν The Life and Times of Judge Roy Bean (1972), Murder on the Orient Express (1974) και Edge of Sanity (1989). Ο Perkins εμφανίστηκε επίσης σε έργα όπως το Look Homeward, Angel; Harold; Steambath; και Romantic Comedy, καθώς και την τηλεοπτική ταινία In the Deep Woods (1992), η οποία μεταδόθηκε μετά τον θάνατό του.

Οι φήμες έλεγαν ότι είχε  ομοφυλοφιλικές τάσεις. Τελικά, όμως,  παντρεύτηκε και δημιούργησε οικογένεια.Το 1972, γνώρισε την Berinthia Berenson, φωτογράφο και μικρότερη αδερφή της ηθοποιού Marisa Berenson. Παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 1973 και απέκτησαν δύο γιους, τον Oz και τον Elvis.Photo of Tony Perkins Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images

Ο Anthony Perkins διαγνώστηκε με HIV λοίμωξη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων Psycho IV το 1990. Πέθανε από πνευμονία που σχετίζεται με το AIDS στις 12 Σεπτεμβρίου 1992. Eπέλεξε να κρατήσει μυστική τη διάγνωση του HIV μέχρι το θάνατό του και άφησε πίσω του μια γραπτή δήλωση για τον αγώνα του με την ασθένεια:

«Έμαθα περισσότερα για την αγάπη, την ανιδιοτέλεια και την ανθρώπινη κατανόηση από τους ανθρώπους που γνώρισα σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια στον κόσμο του AIDS. από ό,τι έκανα ποτέ στον άθλιο, ανταγωνιστικό κόσμο στον οποίο πέρασα τη ζωή μου».

Τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Perkins, η χήρα του μίλησε για τη διετή σιωπή τους για τη μάχη του με το AIDS σε συνέντευξή του στους New York Times.

Η μοίρα τόσο η δική του όσο και της συζύγου του,  του επιφύλαξε τραγικό τέλος αφού έφυγε από τον ιο του aids.  Εννέα χρόνια μετά το θάνατό του, εκείνη βρέθηκε στο αεροπλάνο που έπεσε στους δίδυμους πύργους.H Berinthia Berenson πέθανε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ενώ ήταν επιβάτης στην πτήση 11 της American Airlines.

Ακολουθούν 21 σπάνιες φωτογραφίες του …

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >