AD

Κazu Hiro | O καλλιτέχνης που με τα υπερρεαλιστικά γλυπτά του ‘επαναφέρει’ στη ζωή ιστορικές φιγούρες

Ο καλλιτέχνης δημιουργεί γλυπτικά πορτρέτα που φαίνονται τόσο φυσικά που μπορεί να νομίζετε ότι είναι αληθινοί άνθρωποι που ζωντανεύουν.

 

 

Ο καλλιτέχνης Kazu Hiro δημιουργεί γλυπτά πορτρέτα που φαίνονται τόσο φυσικά που δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι είναι αληθινοί άνθρωποι που ζωντανεύουν. Τα υπερρεαλιστικά έργα τέχνης περιλαμβάνουν προτομές των Frida Kahlo, Andy Warhol, Salvador Dali καθώς και ιστορικά πρόσωπα όπως ο Frederick Douglass και ο Abraham Lincoln. Από το εύπλαστο δέρμα τους μέχρι τις άψογα τοποθετημένες τρίχες μέχρι τα γεμάτα ψυχή μάτια, είναι λες και αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν περάσει εδώ και καιρό, φαινομενικά έχουν επανέλθει στην ύπαρξη.

Το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη για την υπερρεαλιστική γλυπτική προήλθε από την αγάπη του για οπτικά εφέ στις ταινίες. Ο Πόλεμος των άστρων, συγκεκριμένα, ήταν μεγάλη έμπνευση. Ωστόσο, δεν ήταν σίγουρος αν αυτό ήταν μια λεωφόρος για εκείνον, επειδή δεν του άρεσαν οι ταινίες γοητείας και τρόμου, όπου τα εφέ εφαρμόζονται πιο συχνά. Αλλά τελικά συνειδητοποίησε ότι αυτό το είδος μακιγιάζ εκτείνεται σε διάφορα είδη και άρχισε να διδάσκει τον εαυτό του όσο το δυνατόν περισσότερα γι` αυτό. Ενώ ήταν ακόμη στο γυμνάσιο, ο Hiro προσέγγισε τον καλλιτέχνη Dick Smith (γνωστός για τη δουλειά του σε ταινίες μεταξύ των οποίων Ο Νονός και Οδηγός ταξί) και ξεκίνησε μια καθοδήγηση μαζί του μετά το γυμνάσιο, ταξιδεύοντας από το σπίτι του στην Ιαπωνία στο Χόλιγουντ.

Ο Hiro συνεχίζει να εργάζεται σε ταινίες σήμερα, αλλά άρχισε να δημιουργεί υπερρεαλιστικά γλυπτά πριν από δύο δεκαετίες. «Άρχισα να φτιάχνω ένα πορτρέτο του Dick Smith για τα 80ά του γενέθλια το 2001. Βασικά, χρησιμοποίησα πολλές τεχνικές για μακιγιάζ με ειδικά εφέ για να δημιουργήσω το πορτρέτο». έχει πει σε συνέντευξη που έδωσε στο MyModern Met.

«Γύρω στην εποχή εκείνη, ήμουν λίγο κουρασμένος να δουλεύω στη βιομηχανία του κινηματογράφου, επειδή οι περισσότερες από τις δουλειές που έπαιρνα δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω», μοιράζεται ο Hiro. «Έτσι, μια φορά αποφάσισα να παρατήσω τη δουλειά μου στον κινηματογράφο, να αρνηθώ όλες τις δουλειές και να επικεντρωθώ στην τέχνη πορτρέτου. Για μένα, αυτό που έκανα, η πράξη της δημιουργίας, ήταν το ίδιο όπως στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τέχνης. Πιστεύω ότι το σημαντικό που πρέπει να κάνω είναι να δημιουργήσω αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό και να το εκφράσω με έναν τρόπο που μόνο εγώ μπορώ να κάνω».

Η κατασκευή ενός γλυπτού είναι μια ρευστή διαδικασία και μια διαδικασία όπου το σχέδιο και η ιδέα μπορούν να αλλάξουν πολύ. «Ο χρωματισμός, ακόμη και μια τρίχα, αλλάζει τον τρόπο που [φαίνεται] το τελικό γλυπτό». Αλλά από όλα τα στοιχεία, είναι σημαντικό ο Hiro να έχει τα μάτια σωστά. «Τα μάτια λένε πολλά, έτσι έχουμε την τάση να βλέπουμε τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιου κοιτάζοντας τα μάτια. Αν τα μάτια είναι κλειστά, όλα καταρρέουν στο γλυπτό. Οπότε το προσέχω πολύ. Ειδικά όταν τοποθετώ τα μάτια στο γλυπτό, συνήθως αυτή είναι η τελευταία διαδικασία για να τελειώσω το γλυπτό.»

Kazu Hiro Hyperrealistic Sculpture

Salvador Dali

Frida Kahlo

Kazu Hiro Hyperrealistic Sculpture

Kazu Hiro Hyperrealistic Sculpture

Andy Warhol

Kazu Hiro Hyperrealistic Sculpture

Andy Warhol

Kazu Hiro Hyperrealistic Sculpture

Abraham Lincoln

Kazu Hiro Hyperrealistic Sculpture

Frederick Douglass

Kazu Hiro Hyperrealistic Sculpture

Ο Dick Smith με το πορτρέτο του

Kazu Hiro:Δικτυακός τόπος |Ίνσταγκραμ

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >