AD

Σεισμός, λιμός, λοιμός και καταποντισμός | Μια τρομερή εβδομάδα

Την Αποκάλυψη του Ιωάννη θυμίζει αυτή η τρομερή εβδομάδα που ζήσαμε στην περιοχή μας

Είναι εδώ και μέρες που όσο και να ψάξει κανείς δύσκολα θα βρει ευχάριστα νέα, μια και αυτή εβδομάδα έχει καλυφθεί, σχεδόν κυριαρχικά από τα “αρνητικά” νέα που κάλυψαν την επικαιρότητα.

Τα δικά μας τα γνωρίζουμε. Ακόμη δεν είχαμε προλάβει να συνέλθουμε από τους καύσωνες και τις μέγα πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας, αφήνοντας στο πέρασμα τους 1,5 εκατ. καμένα στρέμματα γης, όταν άρχισαν να έρχονται τα νέα για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Ελλάδα, αρχίζοντας από την Μαγνησία, το Πήλιο και τον Βόλο, για να επεκταθούν στην συνέχεια στην Θεσσαλία, στον κάμπο της Καρδίτσας και της Λάρισσας.

Ο Daniel,όπως ονομάστηκε η Ελλάδα, δεν ήταν μια συνηθισμένη μεγάλη καταιγίδα. Ήταν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, που δεν έχει υπάρξει παρόμοιο συγκρίσιμο μαζί του στην σύγχρονη εποχή. Οι τόνοι νερού που έπεσαν ανά στρέμμα, οδήγησαν στις τρομερές εικόνες που είδαμε την επόμενη μέρα, καθώς ολόκληρα χωριά και κωμοπόλεις είχαν καλυφθεί από τα νερά μέχρι τις στέγες των σπιτιών και επιπλέον είχαν κάνει λίμνη, αυτά που πριν μια μέρα αποτελούσαν καλλιέργειες ή κτηνοτροφικές μονάδες, πνίγοντας χιλιάδες ζώα.

Και εκεί που εμείς ήμασταν απασχολημένοι με την διάσωση των εγκλωβισμένων, που περίμεναν στις στέγες των σπιτιών τους την σωτηρία, έχοντας μείνει χωρίς τροφή και χωρίς νερό, ήρθαν τα νέα για τον καταστροφικό σεισμό των 7 ρίχτερ στο Μαρόκο που σκότωσε πάνω από 2000 άτομα ενώ οι αγνοούμενοι είναι άλλοι τόσοι.

Δυο μέρες αργότερα, και ενώ τόσο εμείς όσο και το Μαρόκο, προσπαθούσαμε να συνέλθουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας, η καταιγίδα Daniel,που προχωρούσε νότια και δυτικά, έφτασε στην Λιβύη, που την έπληξε με την καταστροφική ορμή του, που θύμιζε κατακλυσμό σε μια χώρα που έχει κακές υποδομές και καθόλου έτοιμες για παρόμοια φαινόμενα. Ποια θα περίμενε “κατακλυσμό” στις περιοχές στα όρια της Σαχάρας. Άλλες 2.000 νεκροί εκεί σε πρώτη εκτίμηση που είναι πιθανόν και να διπλασιαστούν.

Στα δικά μας πάλι, τα νεκρά ζώα που άφησε πίσω της η καταστροφή, εξαφάνισε στο σύνολο της την κτηνοτροφία στην Καρδίτσα, ενώ μολυσματικές ασθένειες, ελλοχεύουν στα λιμνάζοντα νερά και απειλούν την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

¨Βιβλική” καταστροφή είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι περιγράφοντας αυτά τα φαινόμενα.

Στην Αποκάλυψη του ο Ιωάννης, έλεγε πως όταν δείτε τέτοια φαινόμενα να ξέρετε ότι έρχεται η Αποκάλυψη.

Και η λέξη που χρησιμοποιούσαν τα βιβλικά κείμενα, χρησιμοποιούσαν την λέξη “μετανοείτε” ρίχνοντας το βάρος των καταστροφών στις ανθρώπινες ενέργειες.

Αφήνοντας κατά μέρος τις τρομερές Προφητείες του Ιωάννη, είναι μάλλον σίγουρο πως οι περισσότερες καταστροφές που αντιμετωπίζουμε – εκτός από τους σεισμούς – οφείλονται στις ανθρώπινες ενέργειες.

Γι αυτό και κάποιοι επιστήμονες, έχουν αρχίσει να αποκαλούν “ανθρωπόκενο” την περιοχή που ζούμε, εστιάζοντας στο ότι η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από τις καταστροφικές ανθρώπινες ενέργειες, που ήδη προκαλούν την αντίδραση του πλανήτη αλλάζοντας το κλίμα και δημιουργώντας καινούργιες συνθήκες που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Η τρομακτική αύξηση του πληθυσμού μέσα στα τελευταία 50 χρόνια, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου “επίθεση” του ανθρώπου στη Φύση,

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να “μεταννοήσουμε” και να αλλάξουμε πορεία.

Για την ώρα η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η βίαιη αλλαγή το κλίματος της Γης και τα οικονομικά προβλήματα με τις τεράστιες ανισότητες, απειλούν να κάνουν πραγματικότητα την Αποκάλυψη του Ιωάννη…

Ακολουθήστε το KLIK και στα Google News

 

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

3 πρώην – και νυν- μεγαλόσχημοι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών

Η Ιντερπόλ έχει στείλει σήμα στις αρχές σχετικά με τη διερεύνηση εταιρικού σχήματος στο οποίο μετέχουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες και το οποίο είχε συμμετοχή

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >