AD

Ρήξη στον Σύριζα για το βίντεο Κασσελάκη στην Μακρόνησο

Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να ταξιδέψει μέχρι τη Μακρόνησο για το νέο του προεκλογικό σποτ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Νίκος Καρανίκας υπερασπίστηκε την επιλογή Κασσελάκη 

 

«Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Η επιλογή Κασσελάκη, «δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», ανέφερε, ο κ. Τσακαλώτος, ζητώντας μάλιστα «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τι έκανε η κυβέρνηση μετά τον Ιανό;»

Ο κ. Τσακαλώτος, στην ίδια συνέντευξη, τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
«Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον «Ιανό»;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε:

«Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της».

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει «να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Από την άλλη μεριά ο Νίκος Καρανίκας υπερασπίστηκε την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη

Το βίντεο του υποψηφίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από τη Μακρόνησο, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ειδικότερα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρόκειται για ένα «ιερό» και ιστορικό μέρος.

Σε αυτές τις αντιδράσεις ο Νίκος Καρανίκας σχολιάζει, μεταξύ άλλων, πως «ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της ιστορίας. Καλά έκανε. Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό. Δεν ανήκει στα κόμματα της αριστεράς του σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

Ο σύντροφος Κασσελακης ανέδειξε προεκλογικά την πανλαϊκή αξια και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της συνέχειας, της ενότητας και της εκπαιδευτικής αξίας στα σημερινά σχολεία. Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της ιστορίας. Καλά έκανε. Η Μακρόνησος ανήκει στον λαό γιατί οι αγωνιστές τότε ήταν αγωνιστές για τον λαό. Δεν ανήκει στα κόμματα της αριστεράς του σήμερα που σαπίζουν στον φετιχισμό τους, ούτε σε βουλευτές και ευρωβουλευτές που κόπτονται για τον λαό. Ο λαός προφανώς έχει ξεπεράσει τους δογματικούς.

karanikas-kasselakis
Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Μάτια Ερμητικά Κλειστά | Το κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick

Στις 26 Ιουλίου 1928 γεννήθηκε ο μεγάλος Kubrick. 72 χρόνια αργότερα, όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια του, όσοι αναλύουν τους συμβολισμούς της τελευταίας ταινίας αναρωτιούνται για το κατά πόσο ο θάνατος του ήταν συμπτωματικός.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Εβίτα Περόν | Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν

Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο. Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1952.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Τζέρι Χολ & Μικ Τζάγκερ | Ο θυελλώδης έρωτας & η Αντζελίνα Τζολί- `πέτρα του σκανδάλου`

O αυθεντικός σταρ είναι γνωστό ότι ήταν ανέκαθεν ασυγκράτητος & ότι είχε πολλές ερωμένες… Υπήρξε όμως μία που τον προκαλούσε να την κυνηγάει… Με αφορμή τα 81 χρόνια από τη γέννησή του, στις 26 Ιουλίου του 1943, ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία…

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >