AD

«Χάος» στην Θεσσαλία – Νεκρά ζώα παντού, μολυσμένο νερό και πλιάτσικο στα κατεστραμμένα

Συνεχίζεται η υπεράνθρωπη μάχη των κατοίκων με τις ζημιές και την αποκαρδιωτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Θεσσαλία εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σπίτια, χωράφια, περιουσίες, έχουν καταστραφεί, ενώ σύμφωνα με το τελευταίο απολογισμό 16 άνθρωποι στην Θεσσαλία έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία.

Σε συναγερμό είναι οι Αρχές και οι κάτοικοι και πέριξ της λίμνης Κάρλα, η στάθμη της οποίας έχει ανέβει επικίνδυνα ξεπερνώντας τα 6,5 μέτρα.

Την ίδια ώρα, βυθισμένες στη λάσπη παραμένουν καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες σε χωριά της Καρδίτσας και οι παραποτάμιες περιοχές της Λάρισας θυμίζουν βάλτο.

Νεκροταφείο ζώων ο κάμπος

Νεκρά ζώα, τόνοι σκουπιδιών μέσα στη λάσπη και χιλιάδες στρέμματα και σπίτια κάτω από μολυσμένα λιμνάζοντα νερά συνθέτουν το σκηνικό της φρίκης στη Θεσσαλία.

Στα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς υπάρχει αφόρητη δυσοσμία και ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι τεράστιος, καθώς στα λιμνάζοντα νερά βρίσκονται νεκρά ζώα και κοντά τους όσα έχουν καταφέρει να σωθούν.

Ακατάλληλο νερό

Η έλλειψη νερού και η ακαταλληλότητά του σε πολλές περιοχές κάνει ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση της τήρησης των κανόνων υγιεινής.

Ειδικότερα στους δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού, Παλαμά, Σοφάδων, Αργιθεας, Λίμνης Πλαστήρα, Φαρσάλων, Κιλελέρ, Πύλης, και Φαρκαδόνας το νερό είναι ακατάλληλο προς χρήση.

Αντίθετα κατάλληλο είναι στους Ρήγα Φεραίου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Ελασσόνας, Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών, Τρικέων και Μετεώρων.

Στο μεταξύ όσο πέφτει η στάθμη του νερού τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία καθώς κουφάρια ζώων έχουν ανακατευθεί με λάσπη και φερτά υλικά και βρίσκονται ακόμη και μέσα σε σπίτια μαζί με κατεστραμμένες συσκευές και έπιπλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ μέχρι το πρωί της Πέμπτης έχουν δηλωθεί 49.050 νεκρά αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή και 40.330 πτηνά.

Μέχρι τώρα έχει γίνει διαχείριση για 21.906 αιγοπρόβατα, 6.800 χοιρινά, 20 βοοειδή και 23.300 πτηνά. Εργολάβοι κάνουν αγώνα δρόμου για την υγειονομική ταφή και καύση τους.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ζιζέλ Πελικό | Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Η ανωμαλία του Ντομινίκ Πελικό, να ναρκώνει την σύζυγό και να βλέπει να την βιάζουν δεκάδες άνδρες, είχε και μιμητές οι οποίοι έκαναν το ίδιο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Η Ρωσία επελαύνει στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην κατάληψη μιας σημαντικής πόλης στην ανατολική Ουκρανία, της Ποκρόφσκ, σε μια από τις ταχύτερες στρατιωτικές προελάσεις από τις αρχές του πολέμου. Αν καταφέρει να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

MI6 και CIA: Οι πόλεμοι σε Ισραήλ και Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια τάξη – Μεγαλύτερη πρόκληση η άνοδος της Κίνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, η οποία εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κρούουν οι επικεφαλής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια

Σοκάρει η νύφη του Ντομινίκ Πελικό: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες από τις εγγονές του για να τους πάρει παιχνίδια Σοκάρει η κατάθεση της νύφης του Ντομινίκ

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

CNN | Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εκτελέσεων Ουκρανών στρατιωτών από τους Ρώσους εισβολείς, λίγο μετά την παράδοσή τους, σύμφωνα με το CNN, το οποίο, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο από το

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >