AD

iPhone 12 | Σε συναγερμό πολλές χώρες για τα επίπεδα ραδιενέργειας του – Ενδεχόμενο για πανευρωπαϊκά μέτρα

Υπό εξέταση σε ευρωπαϊκές χώρες τα επίπεδα ραδιενέργειας του iPhone 12 μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας ότι υπάρχει παραβίαση των κανόνων της ΕΕ.

 

 

Πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές χώρες που πρόκειται να εξετάσουν τις ανησυχίες ότι το iPhone 12 εκπέμπει υπερβολική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, μετά την απόφαση της Γαλλίας να διατάξει την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις.

 

Το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία εξετάζουν πλέον και αυτές το θέμα.

Η ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας έδωσε προθεσμία δύο εβδομάδων στον τεχνολογικό γίγαντα για να απαντήσει στην έρευνά της, κάτι που οι γερμανικές αρχές λένε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανευρωπαϊκά μέτρα.

Η Apple είπε ότι έχει αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ακτινοβολίας.

Η Εθνική Υπηρεσία Επιτήρησης Ακτινοβολίας της Γαλλίας (ANFR) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι μετρήσεις ακτινοβολίας στο iPhone 12 ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο όριο.

Η διακοπή των πωλήσεων στη Γαλλία «θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χιονοστιβάδα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών Ζαν-Νοέλ Μπαρό στην εφημερίδα Le Parisien. Το ANFR θα μοιραστεί τώρα τα ευρήματά του με ρυθμιστικές αρχές σε άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Η βελγική κυβέρνηση έδωσε εντολή στον ρυθμιστή της να εξετάσει εάν το iPhone 12, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2020, ενέχει κινδύνους για την υγεία.

“Είναι ευθύνη μου να αντιδράσω και να διασφαλίσω ότι όλοι οι πολίτες του βασιλείου είναι ασφαλείς και προστατευμένοι από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο. Η υγεία είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει ποτέ να παραμεληθεί”, δήλωσε ο Βέλγος υφυπουργός ψηφιοποίησης Ματιέ Μισέλ.

Είπε στη Le Soir ότι έχει ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή να εξετάσει όλα τα μοντέλα της Apple αλλά και άλλες μάρκες.

Ο ολλανδικός οργανισμός ψηφιακής υποδομής (RDI) δήλωσε ότι με βάση τις γαλλικές δοκιμές δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είχαν υπερβεί. Η RDI είπε ότι θα επικοινωνήσει με την Apple, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια».

Το γερμανικό πρακτορείο δικτύου BNetzA είπε στο BBC ότι η γαλλική έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μέτρα που θα ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Apple δήλωσε ότι αμφισβητεί τα γαλλικά ευρήματα, προσθέτοντας ότι παρείχε στο ANFR αποτελέσματα εργαστηρίου από την ίδια και τρίτα μέρη, τα οποία, όπως είπε, έδειξαν ότι η συσκευή ήταν συμβατή με τους κανονισμούς.

Ο υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών της Γαλλίας δήλωσε ότι αναμένει η Apple να μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Εάν αυτή η προσέγγιση ήταν ανεπιτυχής, η Apple θα έπρεπε να ανακαλέσει κάθε iPhone 12 που πωλήθηκε στη Γαλλία, ανέφερε το ANFR.

Η ρυθμιστική αρχή εξετάζει δύο δοκιμές ακτινοβολίας: το πρώτο μετρά ένα τηλέφωνο σε στενή επαφή με το σώμα ενός ατόμου, όπως όταν το κρατάτε ή το τοποθετείτε σε μια τσέπη παντελονιού. Η δεύτερη δοκιμή γίνεται σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση, προσομοιώνοντας ένα τηλέφωνο σε μια τσέπη σακακιού ή μια τσάντα.

Το iPhone 12 πέρασε τη δεύτερη δοκιμή, αλλά ξεπέρασε τα επίπεδα που ορίζονται στους κανονισμούς της ΕΕ για την πρώτη, ανέφερε το ANFR.

Ο ρυθμιστική αρχή είπε ότι θα ελέγξει τα καταστήματα της Apple και άλλους διανομείς για να βεβαιωθεί ότι έχουν σταματήσει την πώληση του μοντέλου.

Τα smartphones έχουν αποσυρθεί και άλλες φορές από τα καταστήματα στη Γαλλία λόγω ακτινοβολίας, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αφορά ένα iPhone.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ηλίας Μπόγδανος: «Με πήραν τηλέφωνο για το Exathlon, για να κάνουμε ένα ραντεβού»

Ο Ηλίας Μπόγδανος μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαιρινό ραντεβού» και την Κωνσταντίνα Μαύρου, όπου αποκάλυψε πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετάσχει στο Exathlon. «Με πήραν

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Κοζάνη: Υψηλό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον 75χρονο για την φωτιά στο Δρέπανο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για εμπρησμό από αμέλεια και διοικητικό πρόστιμο 4.830 ευρώ καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που συνελήφθη ως υπάιτιος για την χθεσινή φωτιά στο Δρέπανο

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Πορτογαλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία που στρατολογούσε γυναίκες σε εικονικούς γάμους με μετανάστες – 58 συλλήψεις

Εγκληματική συμμορία οργάνωσε τουλάχιστον 60 εικονικούς γάμους στην Πορτογαλία για νομιμοποίηση της διαμονής μεταναστών στη χώρα, επιβεβαίωσε η πορτογαλική αστυνομία την Πέμπτη 10/7. Σύμφωνα με

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

«Κλείδωσε» ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο – Παραδείγματα για το «κούρεμα»

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος του Ιουλίου, προβλέπει «κούρεμα» των οφειλών υπό συγκεκριμένες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Ουκρανία: Το Κιέβο διαθέτει περίπου 5,2 εκατ. ευρώ για πρόγραμμα αναχαίτισης drones

Το Κίεβο θα διαθέσει 260 εκατομμύρια χρίβνια (περίπου 5,2 εκατομμύρια ευρώ) για πρόγραμμα αναχαίτισης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) για την υπεράσπιση των ουρανών της

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >