AD

Albert Kahn | 70.000 έγχρωμες φωτογραφίες που δείχνουν τη ζωή σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 20ου αιώνα

Οι εικόνες τραβήχτηκαν μεταξύ 1908 και 1931 σε ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από τον Γάλλο τραπεζίτη Albert Kahn

 

Albert Kahn | 70.000 έγχρωμες φωτογραφίες που δείχνουν τη ζωή σε όλο τον κόσμο στις αρχές του Στη φωτογραφία εξωφύλλου: Μια πωλήτρια λουλουδιών στο Παρίσι, Γαλλία (1918)

Το Moυσείο Albert Kahn αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν χάρη στο τεράστιο αρχείο έγχρωμων φωτογραφιών του από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το εν λόγω μουσείου έχει κάνει σχεδόν 70.000 φωτογραφίες διαθέσιμες στο κοινό σε υψηλή ανάλυση στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ψηφιοποιήσει το έργο The Archives of the Planet.

Ο Γάλλος τραπεζίτης Albert Kahn ξεκίνησε το έργο το 1908 με στόχο να φωτογραφίσει την ανθρωπότητα σε όλο τον κόσμο. Το έργο συνεχίστηκε μέχρι το 1931, με τον Kahn να προσλαμβάνει 12 επαγγελματίες φωτογράφους για να ταξιδέψουν σε 50 χώρες. Όχι μόνο τράβηξαν πορτρέτα ανθρώπων και μνημείων, αλλά τεκμηρίωσαν επίσης σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως τον Τουρκικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και το χρυσό ιωβηλαίο του Jagatjit Singh, του τελευταίου κυβερνώντος Μαχαραγιά της Πολιτείας Καπουρτάλα.

Μετά τη συλλογή 72.000 φωτογραφιών και βίντεο, το έργο σταμάτησε μόνο αφού το χρηματιστήριο του 1929 χρεοκόπησε τον Kahn. Από το 1990, το Μουσείο Albert Kahn διαχειρίζεται τη συλλογή. Και ενώ οι φωτογραφίες ήταν προηγουμένως διαθέσιμες στο διαδίκτυο, η δύσκολη διεπαφή ιστού και η χαμηλή ανάλυση καθιστούσαν δύσκολη την πλήρη απόλαυση της δουλειάς.

Τώρα, τα πάντα έχουν γίνει εύκολα διαθέσιμα και το κοινό μπορεί να εκτιμήσει πλήρως την τεκμηρίωση του Kahn για έναν κόσμο που ερχόταν στην παγκοσμιοποίηση. Μέσα από το Le portail images, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ματιά στο 80% των Αρχείων του Πλανήτη.

Fayz Bey el Azm, a companion of Emir Faisal

Fayz Bey el Azm, σύντροφος του εμίρη Faisal, στην Quweira της Αραβίας (σημερινή Ιορδανία) (1918)

Buddhist lama in Beijing, China

Βουδιστής λάμα στο Πεκίνο, Κίνα (1913)

French Front Line During World War I

Γαλλία Τάφρο πρώτης γραμμής στο Le Hamel, Picardy (1915)

Market scene in Krusevac, Serbia

Σκηνή αγοράς στο Krusevac, Σερβία (1913)

A young woman splitting the betel leaf in Hanoi

Μια νεαρή γυναίκα που σχίζει το φύλλο του μπετέλ κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της παρασκευής ενός λίτρου μπετέλ στο Hà-nôi, Tonkin, Ινδοκίνα (1916)

Young Kurdish women in Mar Yakoub, Iraq

Νεαρές Κούρδινες στο Μαρ Γιακούμπ, Ιράκ (1927)

Flower vendors for worshipers near Golden Temple of Sikhs in Amritsar, India

Πωλητές λουλουδιών για πιστούς κοντά στον Χρυσό Ναό των Σιχ στο Αμριτσάρ, Ινδία (1914)

A young carpet weaver in front of her loom in Algiers, Algeria

Μια νεαρή υφαντουργός χαλιών μπροστά στον αργαλειό της στο Αλγέρι της Αλγερίας (1909 ή 1910)

Senegalese sniper in Fez, Morocco

Σενεγαλέζος ελεύθερος σκοπευτής στη Φεζ, Μαρόκο (1913)

Μουσείο Albert Kahn:Δικτυακός τόπος

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Κινεζικό δίκτυο e-shop πίσω από μία από τις μεγαλύτερες απάτες στον κόσμο

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Nafea Faa Ipoipo | Ο διάσημος πίνακας του Paul Gauguin που πωλήθηκε για 210 εκατομμύρια δολάρια

Nafea Faa Ipoipo (Πότε θα παντρευτείς)- ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα τέχνης που δημιούργησε ο Paul Gauguin το 1892- είναι ανάμεσα στους πέντε πίνακες που δημοπρατήθηκαν ποτέ σε υψηλότερη τιμή. Ο διάσημος ζωγράφος έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, 121 χρόνια πριν.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Roberto Rossellini & Ingrid Bergman| | Η θυελλώδης σχέση που καταγγέλθηκε από την Καθολική Εκκλησία & τη Γερουσία των ΗΠΑ

Με αφορμή τα 118 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη στις γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1906, μια αναδρομή στην πολυσυζητημένη σχέση του με τη Χολιγουντιανή σταρ, Ingrid Bergman.

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Αλίσα Σμίντ | Πέρασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η «πιο σέξι αθλήτρια» στον κόσμο

Η Αλίσα Σμίντ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παρίσι. Η Γερμανίδα αθλήτρια του στίβου, η οποία εδώ και χρόνια έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές της και τις ιστοσελίδες

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >