AD

Καιρός | Απειλή νέου μεσογειακού κυκλώνα στο τέλος του μήνα

Την ώρα που η Θεσσαλία μετράει ακόμα τις πληγές της από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», νέος συναγερμός σήμανε για κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής που αναμένεται να έρθει στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές του Οκτωβρίου.

Η εκτίμηση προέρχεται από τα μετεωρολογικά δεδομένα του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι, πάντως, σημειώνουν ότι πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία και δεν είναι ακόμη τίποτα δεδομένο.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα του μακροπρόθεσμου Αμερικανικού μοντέλου καιρού GFS, τα νέα δείχνουν δυσάρεστα για τη Θεσσαλία. Η πρόγνωση θέλει ως από 187 mm υετού (βροχής) αναμένεται να δεχτεί η περιοχή της Θεσσαλίας, κυρίως στα τέλη του Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

kakokairia_thessalia_kairos_hartis_19_9

Η πρόγνωση φέρει την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού Κυκλώνα ο οποίος θα επηρεάσει και τη χώρα μας στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

kakokairia_thessalia_kairos_hartis_19_9a1

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μέχρι και την Κυριακή θα θυμίζει καλοκαίρι, όμως από το τέλος του Σεπτέμβρη αναμένεται νέα κακοκαιρία. Ο μετεωρολόγος στην πρόγνωση του καιρού στο Open, τόνισε ότι η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, ωστόσο θα σημειωθούν κάποιες βροχές προς τα βόρεια και δυτικά το απόγευμα.

Από την επόμενη εβδομάδα έρχεται μια νέα διαταραχή. Σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα, η κακοκαιρία έρχεται από την Ευρώπη και θα δώσει βροχές:

«Φαίνεται να κατεβαίνει μια διαταραχή από την Κεντρική Ευρώπη, θα πέσουν περισσότερες βροχές και θα πέσει και η θερμοκρασία. Επειδή όμως δυστυχώς αυτή την εποχή είναι ζεστές οι θάλασσές μας, τα κύματα κακοκαιριών αποκτούν περισσότερη ενέργεια ή μεγαλύτερη ένταση πάνω από το νερό. Άρα σίγουρα αν θα προκύψει μια κακοκαιρία θα έχει και αυτή κάποια ένταση».

Για έντονο θερμό κύμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (23-24/09) έκανε λόγο και ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, τονίζοντας πως η θερμοκρασία στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχής αναμένεται να φτάσει ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

«Απρόθυμο να παραδώσει τα ηνία το καλοκαίρι μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο! Αρκετά πιο εναρμονισμένο με την εποχή δείχνει το σκηνικό του καιρού από βδομάδα. Έντονο δείχνει, φίλες και φίλοι, το θερμό κύμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη αλλά και κατά τόπους πολύ υψηλές θερμοκρασίες (τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πάνω από 33 με 34 βαθμούς Κελσίου) για την περίοδο που διανύουμε! Σημαντική δείχνει να είναι και η “συνεισφορά” της αυξημένης υγρασίας” στη δυσφορία που θα προκύψει!».

Επίσης, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε: «Όσον αφορά στο νέο βαρομετρικό χαμηλό που τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα πλέον δείχνουν να σχηματίζεται στη νότια Ιταλία και στα δυτικά της χώρας μας από βδομάδα και κυρίως το διήμερο 25 με 26 Σεπτεμβρίου, η ακριβής θέση του θα είναι αυτή που θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων (βροχών-καταιγίδων) που – με τα σημερινά στοιχεία – δείχνουν να εντοπίζονται στα δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα πλην της Θράκης. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Η Χαμάς προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους να μην έχουν καμία είδους επαφή με το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα 

Το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς – που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας – προειδοποίησε σήμερα, Πέμπτη (3/7) τους κατοίκους του παράκτιου θύλακα να

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RWE, δρ. Μάρκους Κρέμπερ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της RWE AG, δρ. Μάρκους Κρέμπερ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Νοσοκομείο Μεταξά: Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών – Αύξηση συμμετοχής 450%

Αξιοσημείωτη βελτίωση στην εικόνα του στην κοινωνία καταγράφει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», με βάση τις αξιολογήσεις πολιτών για το πρώτο πεντάμηνο του 2025. Ενδεικτικά

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καρυάς Φθιώτιδας: Ιστορικός τόπος ως τεκμήριο ναζισμού στην Ελλάδα

Στον χαρακτηρισμό του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καρυάς στη Φθιώτιδα ως ιστορικού τόπου προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης του Κεντρικού

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Ρώτησα το ChatGPT γιατί δεν έχω κοπέλα, με είπε γκρινιάρη»

“Είπε ότι έχω πάρα πολλή δουλειά και δεν δίνω την πρέπουσα σημασία στο να χτίσω την προσωπική μου ζω” αποκάλυψε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Την ιδιαίτερη συνομιλία

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

Χρήστος Δάντης: «Έχει καταλήξει όλος ο μουσικός κόσμος ότι το My Number One δε μου ανήκει»

«Μου έχει κάνει κακό αυτή η ιστορία», είπε ο Χρήστος Δάντης. Ο Χρήστος Δάντης μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσού». Ο συνθέτης και τραγουδιστής

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >