AD

Royalties & Fashion | Μια γοητευτική σχέση που αντέχει στον χρόνο

Από τις βασιλικές ευρωπαϊκές αυλές του 16ου αιώνα έως το Met Gala, τα μέλη των βασιλικών οικογενειών σε όλο τον κόσμο επηρέαζαν τη μόδα

 

 

Ξεκινώντας ήδη από τον 16ο αιώνα, οι βασιλικές οικογένειες, όχι μόνο προβάλουν  ορισμένα πρότυπα, αξίες και ήθη, αλλά και τάσεις της μόδας. Οι ευρωπαϊκές βασιλικές αυλές της ιστορίας αποτελούσαν πάντα μια σημαντική επίδειξη των τάσεων της μόδας πολυτελείας τόσο για τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας όσο και για τους ευγενείς που ήταν παρόντες στην αυλή — όπως η Μαρία Αντουανέτα και η Ελισάβετ Α`, για παράδειγμα. Είναι ακόμη ευρέως γνωστό ότι η αυτοκράτειρα Ευγενία, σύζυγος του Ναπολέοντα Γ`, βρήκε και οδήγησε τον πατέρα της ραπτικής, Charles Frederick Worth,  στην επιτυχία του στα μέσα του 18ου αιώνα.

Τον τελευταίο ενάμιση αιώνα, ωστόσο, η σχέση μεταξύ βασιλικών και μόδας έχει γίνει πιο αλληλένδετη. Αντί να είναι απλά οχήματα για τις τάσεις της μόδας, οι βασιλιάδες σε όλο τον κόσμο έχουν ασχοληθεί πιο άμεσα με τον κόσμο της μόδας.

Από την Grace Kelly μέχρι την Πριγκίπισσα Catherine, διαπιστώνουμε ότι τελικά ο κόσμος των βασιλικών οικογενειών και της μόδας διασταυρώνονται.

Grace Kelly

princess grace kelly hermes

Η Grace Kelly που έγινε διάσημη χάρη στην επιτυχία της ως ηθοποιός του Χόλιγουντ, έγινε πριγκίπισσα του Μονακό μέσω του γάμου της με τον Πρίγκιπα Renier του Μονακό το 1956. Καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου της στο προσκήνιο, η Kelly υπήρξε ένα διεθνές σύμβολο στυλ και υπέρμετρης κομψότητας. Στα χρόνια που ακολούθησαν τον γάμο της, κρατούσε τσάντες Hermes για να κρύψει μια νέα της εγκυμοσύνη. Εν μέσω του ανεμοστρόβιλου Τύπου που ακολούθησε, η Hermes μετονόμασε το μοντέλο της σε «The Kelly», το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα από τα χαρακτηριστικά κομμάτια της διάσημης φίρμας.

Πριγκίπισσα Diana

princess diana gucci bag

Η πριγκίπισσα Diana αποτέλεσε το απόλυτο βασιλικό fashion icon. Από την αρχή της σχέσης της με τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι το πολυσυζητημένο διαζύγιο και τον χωρισμό της από τη βασιλική ζωή, ο κόσμος είχε απόλυτη εμμονή με την Lady Diana και το στυλ της. Eθεάθη συχνά να φοράει μια χαρακτηριστική Gucci  με χερούλια από μπαμπού και συχνά πιστώνεται για τη διάδοση του στυλ. Προς τιμήν της, η μάρκα μετονόμασε αυτό το εμβληματικό στυλ σε «Gucci Diana».

Πριγκίπισσα Charlotte του Μονακό

princess charlotte walking for chanel

Η Πριγκίπισσα Σαρλότ του Μονακό ήταν γνωστή για το μοντελισμό υψηλού προφίλ της, όπως είναι η πρέσβειρα της Gucci και της Chanel, το πρόσωπο των καλλυντικών Gucci, καθώς και το πρόσωπο του Yves Saint Laurent. Πρόσφατα, ωστόσο, η πριγκίπισσα Charlotte έγινε πρωτοσέλιδο ανοίγοντας το Haute Couture Chanel Άνοιξη / Καλοκαίρι 2022 στο Grand Palais. Αλλά δεν ήταν ένα συνηθισμένο άνοιγμα επίδειξης μόδας. Αντίθετα, η πριγκίπισσα ξεκίνησε την επίδειξη παρουσιάζοντας τις ταλαντούχες ιππικές της ικανότητες και περπατώντας στην πασαρέλα με ένα άλογο.

Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Kate Middleton

Μια φιλία μόδας άνθισε όταν η δημιουργική διευθύντρια Sarah Burton του Alexander McQueen σχεδίασε το νυφικό της Kate Middleton το 2011.  H Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει στραφεί στην τέχνη των σχεδίων της Burton για μια σειρά εκδηλώσεων, από τα βαφτιστήρια των παιδιών της μέχρι τους βασιλικούς συγγενείς γάμους. Η Burton, μία από τις πιο λαμπρές σχεδιάστριες της βρετανικής μόδας, έχει ντύσει τη Middleton για τις περιοδείες της στο εξωτερικό, τις εμφανίσεις της για εγκυμοσύνη και πιο πρόσφατα για τα 40ά της γενέθλια. Η Middleton επέλεξε την αγαπημένη της σχεδιάστρια και παρήγγειλε τρία φορέματα για μια λαμπερή φωτογράφιση.

 

Print Friendly, PDF & Email

AD

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

H Πάουλα Μπαντόσα για τον χωρισμό με τον Στέφανο Τσιτσιπά | «Ήταν ο σωστός άνθρωπος τη λάθος στιγμή»

Συναισθηματικά δεν ήταν εύκολες οι τελευταίες ημέρες αλλά είμαι δυνατή, δήλωσε η Ισπανίδα τενίστρια   Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε στον χώρο του τένις ο χωρισμός του Στέφανου

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >

24χρονη δασκάλα κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονου μαθητή – Είχε φέρει δίπλα της το θρανίο του για να τον ακουμπάει

Το ανήλικο αγόρι επιβεβαίωσε ότι η 24χρονη δάσκαλα το είχε φιλήσει αρκετές φορές στην τάξη είτε μετά το τέλος των μαθημάτων ή όταν οι άλλοι μαθητές έλειπαν για φαγητό

Print Friendly, PDF & Email
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >